Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема за слушалки


CyberGene

Recommended Posts

Четох някакви мнения за Сонито, че имат доста вдигнати средни и някакви жестоки пикове във високите, които са ОК за следене не проблеми при живи записи и такива неща, но в никакъв случай не са флат/мониторни, нито пък са за слушане на музика. Ще му мисля още...

 

Искам да споделя мнение за едни супер евтини китайски (тайвански?) слушалки, които получих днес :) Става дума за 

46233.png

SuperLux HD-681 EVO

 

Не ми достигаха 29 Евро за безплатна доставка на едни нещица от Томан, а както знаете доставката от там е много голяма (30 Евро) :) Имаше много и все положителни коментари за тези слушалки и реших да ги сложа в кошницата за "пълнеж", понеже цената им беше точно 29 Евро :D Реших да рискувам, пък и то не е голям риск, за тези пари колко зле може да са? ;)

 

Пристигнаха днес, слушам от няколко часа с тях, със сигурност имат нужда да се разработят, но още отсега мога да кажа, че за тези пари сигурно няма други с толкова добър звук. Сравнявам ги със Sennheiser HD-650, които са 11 пъти по-скъпи :) Естествено няма база за сравнение, но разликата в звука със сигурност не е 11 пъти, по-скоро е малка! Това говори наистина много. Може би звучат една идея по-носово в средните от зенхайзерите, а са и малко V-shaped, защото имат по-бумтящ бас и засилени високи, но като цяло впечатлението за тях ми е отлично, бих слушал музика с тях без проблеми. Сравнително удобни са, макар че не уплътняват толкова добре около ушите както зенхайзерите. Нямат и толкова добра сцена - музиката звучи малко по-директно.

 

Бих могъл да ги сложа като звук някъде между HD-650 и бившите ми ATH-M50x. Може би защото се водят полуотворени, затова и имат някои характеристики на отворените като по-мек звук и по-отворена сцена, но същевременно и на затворените: малко по-директен звук, по-бумтящ бас и като цяло по-оцветен звук. Имайте предвид и че не са се разработили още.

 

Какво е включено в комплекта: два сменяеми кабела (3м и 1м), които на всичкото отгоре са със стандартен мини-жак от страната на слушалките, както и с два комплекта падове: от изкуствена кожа и велур.

 

Силно препоръчвани слушалки като за парите си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за SuperLux HD-681 EVO и от мен.

 

Преди около два месеца ги поръчах за приятел, който искаше прилични, евтини слушалки. Бях чел хубави неща за тях и исках да ги пробвам от известно време.

Останах очарован колко детайли дават и като цяло колко flat са. За цената си, разбира се. Добавил съм ги в листа си с to-have неща!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно този модел не съм тествал, но имам 3 други и всичките са доста читави. Бият доста бройки от разни известни марки на бая по-височки цени. :)

БДУ четох, че правят слушалки за АКГ (или поне модули).

 

Имам HD330, 668B, 681F. Чувал съм също "стандартните" 681 и имах HD660. Подредени са хронологично по кадърност, така да се каже. :)

Яки са, особено на тази цена, но все пак не могат да се сравняват с истинските модели. Според мен, де.

 

Напоследък си играя (смесвам) с AKG 240 Studio, пробвах за малко и Байер 770. Директно включени Байера са може би малко по-добре, но с включен Sonarworks плъгина 240-то разцепват направо!!! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време пробвах AKG K240 Studio на един колега и бях очарован от звука, бях готов да ги поръчам от Томан, обаче ме учуди, че колегата си беше купил неговите слушалки за около 300лв, а в Томана са на половин цена. След което се разрових малко и се оказа, че "истинските" слушалки са Made in Austria, каквито бяха и тези на колегата, докато от бая време под абсолютно същото име "K240 Studio" се продават някакви слушалки, които явно са нарочно даунгрейднати от АКГ и са Made in China, с различни говорители от тези на австрийските и изобщо не звучат по същия начин, хората масово се оплакват! Така че внимавайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След още един ден слушане на китайчетата, както и сравнение с HD-650, си потвърждавам положителното мнение от вчера. Китайските са абсолютен хит за цената си, даже си мисля да си ги оставя за офиса, понеже лийкват по-малко, а като звук са си супер, а HD-650 да си е за вкъщи и за хубавите моменти с виното и любимото CD, както каза и адаша :) Доколкото разбирам тази EVO версията на китайчетата подобрява високите, от които са се оплаквали на "стандартната" версия. Самите те на сайта си пишат: "New styling and more slender design, plus an improved smoother, more neutral, treble tone".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и по тънък начин, аз лично пазарувам през GABCO - https://www.gabco.org/

 

Доставката от Томан до склада на Габко е безплатна :) щото е Германия, след което идва тук за 3лв на кило. Така за леките неща просто е идеално. Сега вече ако си поръчаш стойка за Клавир от 20кг - тогава идва същото :) 

 

По тая схема вече имам 4 пратки безпроблемни. 

 

Не ми достигаха 29 Евро за безплатна доставка на едни нещица от Томан, а както знаете доставката от там е много голяма (30 Евро)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам ги Габко, но никога не съм ги ползвал. Имам някакви опасения, когато става дума за музикални инструменти и изобщо фина електроника, макар че не са базирани на реални впечатления, а просто на факта, че са българи :) Може и да не съм прав де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пращам с Габко фото техника понякога, по молби на сънародници от форумите. Също много деликатна (и не евтина) стока. Никакви проблеми и всички са доволни.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Малко ъпдейти.

 

Sennheiser HD-650 си ги взех вкъщи, заедно с дака. Слушам ги на пълно спокойствие, изцяло отдаден на музиката, без външен шум. Божествени слушалки! Не мога да си представя по-голям аудио кеф :)

 

Superlux HD-681 Evo си ги оставих за офиса. Като звук вече казах - уникално добри за парите си! Обаче са некомфортни. Отворите са малко по-малки от ушите ми, притискат ги и след час започва да ми е тегаво да ми стоят на главата :( Много лийкват, колегите пак мрънкат.

 

Стигна се отново да проучвам за затворени слушалки. След много четене и внимание да не попадна на преувеличено басови слушалки като Audiotechnica ATH-M50x направих грандиозно откритие!

 

NAD_VISOHP50_News.jpg

NAD VISO HP50

 

Проектирани са от Paul Barton и имат някаква технология RoomFeel, която пресъздава звученето на говорители в стая. Звучи като gimmick, но мненията за тях са покъртителни, аудиофилите се кълнат в майки и бащи, че "просто не е истина!" и че това не само са най-отворено звучащите затворени слушалки, ми са и едни от най-добрите слушалки изобщо (за парите си де). На мен колко ми трябва и ги поръчах :D Чакам ги другата седмица.

 

Едно ревю с описание на технологията:

I Love These Headphones...The NAD VISO HP50

 

В amazon.de с малко повече търпение се намират за 160 ойро чисто нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не са пристигнали още. Ще пиша, като дойдат, но аз изрично търсих да са комфортни, във всички ревюта пишат, че са много леки и много удобни, отворът е продълговат и не докосва ушите. Нямало проблем да се слуша цял ден с тях. Единствено като проблем намерих, че рамката е малко твърда и ако човек не е разпънал слушалките достатъчно, рамката се притиска в главата и убива, но това е проблем по-скоро на неправилна употреба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тия последните как са като комфорт?

 

Пристигнаха. Като комфорт честно казано не са добре. Отворите са достатъчно големи и обгръщат ушите ми, но са малко плитки и вътрешната част (дунапренът пред мембраните) докосва и притиска ушите ми, от което след няколко часа слушане се получава дискомфорт. По-добре е от други слушалки, но е много по-зле от HD-650, които мога да ги държа по цял ден на главата си.

 

Иначе като звук са супер - първите затворени слушалки, които нямат бумтящ бас и стават за класическа музика. На някои хора ще им е малко басът, но за мен са супер. Звучат като отворени почти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, знам, че донякъде си пиша/спамя самичък, ама честно казано не ми дреме, пък тя темата си е поначало моята, така че все тая :D Сагата продължава!

 

На втория ден, в който се опитвам да слушам по цял ден с Nad Viso HP50, изпитах непоносими болки в ушите. Може би се дължи донякъде и на това, че от скоро съм с очила и притискането на ушите ги кара да се нараняват от дръжките на очилата, но този проблем го нямам с HD-650. Много се фрустрирах, защото като звук са просто невероятни, но за съжаление проблемите с комфорта не ми позволяват да ги използвам по предназначение :( Ще се наложи да ги върна на amazon.de, да е жив и здрав ЕС :D

 

Та афектиран от тези проблеми, отидох на място в Динакорд вчера и пробвах най-различни затворени слушалки, като първоначалната ми идея беше да пробвам Beyerdynamic DT-770 Pro, защото четох за тях, че са едни от най-комфортните затворени слушалки. Пробвах ги, наистина са супер комфортни, огромни слушалки, обвиват ушите, не се допират никъде. Обаче по съвет на момчето там пробвах и Shure SRH840 и SRH940. И двата шура ми харесаха повече от байера като звук, особено за класика, някак си имат повече сцена, докато байерът е леко кух, прекалено директен идва като звук и сцена. В крайна сметка си купих

 

81WsW5a42TL._SL1500_.jpg

Shure SRH840

 

От вчера слушам с тях, проблеми с комфорта нямам :) Може би рамката отгоре натиска леко главата, но това е абсолютно нищо в сравнение с болките в ушите, които имах от надовете...

 

SRH840 имат доста балансиран звук, може би е леeeeeко скучен, според мен са по-скоро студйни, отколкото за слушане на музика, но аз предпочитам така, вече съм се парил на ATH-M50x, които са слушалки за "слушане" и от чийто бас ме болеше главата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Байера има и малко повече ниски освен това. За определени стилове музика предполагам е добре.

Все таки де - аз моите ДТ770 не ги заменям за нищо - години вече - но аз повече ги използвам за свирене/звукозапис, отколкото за слушане, което според мен е друга бира и вероятно друг тип слушалки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.