Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за качествени тонколонки


radule
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

можете ли да препоръчате марка и откъде мога да купя качествени тонколони, предназначени за домашно, непретенциозно слушане на музика от гледна точка на това, че не съм музикант и не искам да чупя прозорци. Ще ги ползвам за компютър, но ако мога да ги свържа към телевизор или usb - по-добре. Предпочитам да се ползват без усилвател. щото подозирам, че тия, дето се ползват с такъв са много скъпи. А аз сякаш не искам да дам повече от двеста- двеста и петдест лева.
Дори и само да ме ориентирате с някаква информация, ще съм благодарен.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

На Маки ниските тръгват от 80 хз нагоре, може и да ти тънеят. От Микролаб имам чудесни впечатления, още не мога да прежаля едни, които продадох в пристъп на умопомрачение...

Link to comment
Share on other sites

Макитата ги намерих и в един български сайт. radoslavmusic се казва. дали е надежден? Честно казано колебая се между тях и Monoprice 605300. Но Монопрайса не знам къде да го намеря. Ениуан? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ако нямате против, да използвам темата за да не отварям нова.

 

До сега във всекидневната ползвам Microlab Solo 7C, свързани към телевизора. (всъщност почти не гледам телевизия, ползвам го за youtube, spotify, playstation-а) Имат два отделни RCA входа, втория беше свързан към лаптопа. Та така лесно, с дистанционното, си сменям от кой input да слушам.

От към звук съм много доволен. Сега обаче искам да ги преместя в друга стая, и се чудя какво да взема на тяхно място. Не искам да губя възможността да свързвам второ устройство с отделен кабел, без да ги разкачам от телевизора.

Без да се замислям много, Solo 9C ми идва на ум като един вариант. Но не знам дали пък случайно няма нещо по-добро. И максималния бюджет е около 400лв, и тъй като ще стоят на земята, търся по-височки колони. И дистанционното е нещо което ще ми е нужно...

Edited by Rezachka
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Здравейте чудя се дали да си купя компютърни колони или караоке колона.Колебая се между microlab solo 6c или караоке mr-108 15 инча?Благодаря предварително за отговора

Link to comment
Share on other sites

Самият надпис "караоке" на някое озвучително тяло би ме отвратило завинаги... :D

Edifier са добър вариант, взависимост от бюджета...

Link to comment
Share on other sites

@КОКО01 Озвучителните тела, които си споменал имат мега различно предназначение. Ще се опитам да обобщя:

  • Караоке колоната я вземи, ако ще се събирате у вас да си правите "джумбаре" и с микрофона ще ревете пияни-заляни на Enter Sandman/Доко-доко/Ад и рай/Bohemian rhapsody или пък ако идете за риба, да дивеете някъде на палатки и т.н. Тоя 15 инчов говорител ще свири силно (пак условно казано, щото ако му е ниска чувствителността, пак ще е тих, но да речем), за качествено ... трудно по-скоро, обикновено идват с някакъв ламаринен говорител дето дрънчи и трещи и трябва да правиш мега корекции, примерно баса и високите "до край", че да се изравни горе-долу, и т'ва пак трябва да се прави премерено, щото пък можеш да го изгориш лесно, с такива подавания, дето понякога и клетия говорител не може да ти ги излъчи. Саундът ще е в стил "Сбора в Горно Нанадолнище".
  • Microlab колонките са с 6,5 инча говорител и ще свирят тихичко и по-приятно. Стават да си слушаш албуми вкъщи на компютъра и да поусилиш леко ... ама толкоз.

И в двата случая тествай на място, защото при бюджетната техника бройките винаги са на късмет и можеш за малко пари да вземеш нещо хубаво или нещо мега гадно, резултата зависи от това, дали си го проверил. :)

Както ти спомена и колегата Baby Thomas, Edifier са добро бюджетно решение. Погледни също и този пост, там даже има референция към конкретен модел.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, КОКО01 said:
  • Здравейте чудя се дали да си купя компютърни колони или караоке колона.Колебая се между microlab solo 6c или караоке mr-108 15 инча?Благодаря предварително за отговора

Става, но дотам. Според мен не се занимавай с глупости и вместо това си вземи напр. Wharfedale Diamond и някакъв hi-fi усилвател, може да огледаш в Базар какво има запазено. Така поне ще имаш някакъв сносен hi-fi звук.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.