Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Inverting method и изолиране на вокали


FUB_HS
 Share

Recommended Posts

     Привет! Имам една чуденка от няколко месеца насам, но опитите ми са неуспешни и предпочитам да се допитам до професионалистите, вместо да се въртя в някакъв омагьосан кръг, с риск въпроса ми да се стори изключително глупав.

     Става въпрос за една песен, която има английски вариант, както и испански. 

 

 

Ако поставя двете парчета едно под друго и инвертирам едно от тях, общата им част, т..е. инструментала изчезва и остават само вокалите, но смесени.

 

-invert

 

Та, въпроса ми е, има ли някакъв шанс по тази логика, да извадя вокалите, които получавам и да получа чистият инструментал?  Дойде ми наум, тъй като аз нямах сингбека на дадено парче,а в интернет намерих официалната акапела, поставих я, инвертирах я и си получих официлания иструментал от парчето. Също така съм пробвал и с акапела, получена като извадя инструментала от парчето, а когато поставих инверитраната акапела, която получих, отново ми излезна само инструментала. Пробвах да инвертирам и двете версии и английската и испанската, защото ми мина през ума, че ще има някаква разлика и трябва и двете версии да минат invert,  a двете получени писти с вокали, ги инвертирах от двете парчета наведнъж, но уви.  Играл съм си и с volume и c pan, но постигам почти нулев ефект. Или се усилва английската или испанската, затова смесих двете парчета и инвертирах от тях смесените вокали, които ми излизат, но без успех.

Силно се надявам да съм се изразил правилно и да сте ме разбрали. Далеч съм от мисълта, че ще измисля нов начин за вадене на backing track-с. Зная, че за тази работа има филтри и т.н. и че се взимат готови сингбеци от студията и има достатъчно кавъри като караоке,но все пак реших да попитам. 

 

П.С. Извинявам се, ако темата не е за този раздел, но не намерих по-подходящ.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Няма как. Когато инвертираш две акапели (в случая английска и испанса версия в едно) върху оригинал, това е все едно да махнеш само едната версия, и другата да остане. 

 

PS. Потърсих а потенциална караоке версия, но уви. Трябва да се разровиш много повече ако наистина ти е нужна.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Angelina Sekulova
   Не съм се вестявала тъдява от маса време. Но ми се намери повод.
   Миналия септември рязко смених основната си професия и от преводач станах учител по английски. Ама такъв – най-редовен. В гимназия. Класна съм на VIII клас и водя езикова паралелка. Никога не съм била "в системата" и шокът беше невъобразим. Разбира се, запях им още на 15 септември и... си взех таралеж в гащите.
   Искат парчета и на моменти само така мога да ги навия да се запишат на олимпиади, да си пишат домашните и пр. Поръчват си музиката, душевадците малки!
   И аз се връзвам.
   И пеещи момичета има в класа, две-три, с които още не сме "разкопали златната жила" на някоя пълноценна колаборация, но... скоро и това ще стане.
   Та, къде на майтап, къде насериозно, последните една-две седмици тъпча пътеката до местното репетиционно студио на Бисер в Княжево. (Обаче не знам Бисер с какъв ник е във форума – от тук се познаваме). 
   Преживявам го като някакъв разкош, честно. Поне докато се стопят априлските снегове, наистина имам великолепен повод да се махна от компютъра и от онлайн зомбирането. Иначе, докато съм закована на стола, влизам в часовете от два лаптопа и един допълнителен монитор и имам чувството, че мога "да изстрелям нещо в космоса".
    А пеенето определено помага за преодоляване на взривоопасните (ми) състояния.
   Ай, със здраве да слушате...
    

   PS Ааааа, да, поразрових да послушам раздел "Кавъри" и с носталгично примирение установявам, че тук нищо не се е променило. Подзаглавието на форума спокойно може да си остане: "Китари и всичко останало".  
    
  • By AxlKIll
   Надявам се да ви хареса,подтрудих се доста и вложих много емоция,благодаря ви !
  • By ddonev
   Здравейте, 
   От известно време се занимаваме с авторски парчета и правим концерти,  които представляват акустични вечери в повечето случаи. Търсим си фронтдама, която има желание да пее парчетата, които след по-малко от година, надяваме се, ще пуснем по радиата в България (за да спечелят класациите). Не сме ангажиращи от гледна точка на репетиции, студенти сме и гледаме да е удобно на всеки член на бандата.
   Авторските песни са ни само на български език, както и свирим парчета на известни български банди (главно P.I.F, D2). При интерес, моля, коментирайте тук или ни пишете във форума.
   Благодарим!
  • By DANEV
   Камерно ..
  • By sw1tched
   Време е за поредната доза силен съвременен метъл от русенските ни приятели
    
   Както при миналите песни - вокалите, чистите китари и бас китарата са записани в Русе от китариста на Overdawn, а reamping-а, микса и мастеринга са мое дело.
   Има известни прилики в миксовете, понеже става дума за общо CD, но има и доста разлики, особено в signal chain-а на китарите.
    
   Overdawn Sample 1
   Overdawn Sample 2
   Last Remains Sample 1
    
   Как ви звучат двата микса? Кои елементи на кой повече ви допадат?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.