Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Inverting method и изолиране на вокали


FUB_HS

Recommended Posts

     Привет! Имам една чуденка от няколко месеца насам, но опитите ми са неуспешни и предпочитам да се допитам до професионалистите, вместо да се въртя в някакъв омагьосан кръг, с риск въпроса ми да се стори изключително глупав.

     Става въпрос за една песен, която има английски вариант, както и испански. 

 

 

Ако поставя двете парчета едно под друго и инвертирам едно от тях, общата им част, т..е. инструментала изчезва и остават само вокалите, но смесени.

 

-invert

 

Та, въпроса ми е, има ли някакъв шанс по тази логика, да извадя вокалите, които получавам и да получа чистият инструментал?  Дойде ми наум, тъй като аз нямах сингбека на дадено парче,а в интернет намерих официалната акапела, поставих я, инвертирах я и си получих официлания иструментал от парчето. Също така съм пробвал и с акапела, получена като извадя инструментала от парчето, а когато поставих инверитраната акапела, която получих, отново ми излезна само инструментала. Пробвах да инвертирам и двете версии и английската и испанската, защото ми мина през ума, че ще има някаква разлика и трябва и двете версии да минат invert,  a двете получени писти с вокали, ги инвертирах от двете парчета наведнъж, но уви.  Играл съм си и с volume и c pan, но постигам почти нулев ефект. Или се усилва английската или испанската, затова смесих двете парчета и инвертирах от тях смесените вокали, които ми излизат, но без успех.

Силно се надявам да съм се изразил правилно и да сте ме разбрали. Далеч съм от мисълта, че ще измисля нов начин за вадене на backing track-с. Зная, че за тази работа има филтри и т.н. и че се взимат готови сингбеци от студията и има достатъчно кавъри като караоке,но все пак реших да попитам. 

 

П.С. Извинявам се, ако темата не е за този раздел, но не намерих по-подходящ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Няма как. Когато инвертираш две акапели (в случая английска и испанса версия в едно) върху оригинал, това е все едно да махнеш само едната версия, и другата да остане. 

 

PS. Потърсих а потенциална караоке версия, но уви. Трябва да се разровиш много повече ако наистина ти е нужна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неведнъж съм препоръчвал Riffstation, доста е як. Разбира се никога няма как да се получи идеално, с никой софт и метод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.