Jump to content
Българският форум за музиканти

Включване на електретен микрофон в аудио интерфейс


Mairomaster

Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам слушалки (среден клас) със стандартен електретен микрофон. Търся начин да включа микрофона към XLR входа на аудио интерфейса си, за да не го използвам с гадния микрофонен вход на лаптопа.

 

Направих проучване, и спомените ми че електретен микрофон изисква bias voltage се оказаха верни. Идеята ми е, да се намери по възможност адаптер, който да свързва микрофона към XLR входа на аудио интерфейса и при това да осигурява bias voltage използвайки фантомното захранване на микрофонния вход. В тази тема има някакви показани решения като схема:

 

http://www.epanorama.net/circuits/microphone_powering.html

 

На мен обаче не ми се занимава с направата на такъв адаптер, поради различни причини (въпреки че ми е един вид по професията). Искам да закупя готово решение. Струва ми се супер логично да има най-различни такива, понеже мнозинството слушалки с микрофони и не само, използват електретни микрофони и все някакви хора ще искат да си ги включав в аудио интерфейса. Поради някаква причина не мога да намери такъв адаптер в сайтовете. Цената няма голямо значение.

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро сглобих два такива адаптера за приятел. Имаше един поляк, който предлагаше готови за около 7 евро, но сега не го намирам. Фабрични и аз не открих, тъй че грабвай поялника, пък ако се окаже ниша, мое да захлебим нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.