Jump to content
Българският форум за музиканти

Индивидуални уроци по китара в София и онлайн


Recommended Posts

УРОЦИ ПО КИТАРА

За начинаещи и напреднали,  за българоговорящи, англоговорящи и испанскоговорящи; без възрастови ограничения.

Китарата е вълшебен инструмент, на който всеки човек поне веднъж в живота си е поискал да посвири. Някои хора хващат китарата за два акорда, снимат се, правят купона покрай огъня и минават на следващото забавление. Други, обаче, докоснат ли се до китарата, остават верни на нея до гроб. Трети пък от цяла вечност се канят да разберат що за чудо е това, но все не намират време или мотивация, за да го направят.. И Вие ли сте искали да се научите да свирите на китара, без да сте опитали досега? При толкова много възможности, тук сега има още една. Вашето моментно ниво ще се определи от пробен урок, който е безплатен. Според нивото ще получите препоръка за метод, по който ще протича обучението Ви. Уроците ще бъдат индивидуални и построени според Вашите желания. Възможна е опция за няколко на брой или единични уроци с конкретна цел (научаване на една песен, едно соло или определена техника на свирене).

 

Знаейки да свири, човек може да се превърне в професионален музикант или любител китарист. Китарата прекрасно съчетава инструментални и вокални умения или изцяло инструментални, комбинирайки музика и с други инструменталисти (барабани, бас, клавишни, цигулка и много други). Съществуват най-различни форми на свирене, както и най-различни стилове, в които един китарист може да се развие.

Най-често това са:

  • Акустична китара за свирене на приятелски сбирки (купони, събирания в парка, лагерни огньове)
  • Електрическа китара за свирене в поп, рок или метъл група
  • Класическа китара за солово изпълнение на класическа музика
  • Акомпанираща китара за дует, трио и други конфигурации
  • Електрическа соло китара за инструментална музика
  • Електрическа, полу-акустична или акустична китара за свирене в джаз формация
  • Фънк китара за диско, фънк, r'n'b и друга танцувална музика
  • Електронни и авангардни проекти, предразполагащи към повече експерименти

 

Индивидуални уроци по китара

 

Как протичат уроците?

Всеки урок трае 60 минути (или 30 минути), провеждат се 1 или 2 урока на седмица – в зависимост от предпочитаната от Вас интензивност и Вашите възможности. Уроците могат да се назначават всяка седмица в дните от понеделник до неделя включително - след предварителна уговорка.

Присъствените уроци се провеждат в ателие близо до центъра на София. Ателието разполага с всичко необходимо за протичане на урока. Не е задължително да носите китара.

 

Онлайн уроци

 

Провеждат се по Скайп с видео връзка.

По време на урока ще получавате текстови файлове с различни упражнения, аудио файлове и клипчета. Упражненията ще са комбинирани от различни учебници на професионални автори на учебна литература и от интернет ресурси, според Вашето персонално ниво. След всеки урок Вие ще получавате домашно, което ще трябва да направите и да изсвирите/обясните на следващия урок. По такъв начин онлайн обучението не отстъпва на традиционното и включва всичките компоненти, необходими за овладяване на инструмента: изслушване, разбиране, бавно изсвирване, ускоряване и динамическа корекция.

 

За мен

Запази час

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.