Jump to content
Българският форум за музиканти

Монитори,скорост на звука и големи сцени


Recommended Posts

През годините се сблъсквам със следния проблем,който забелязвам е подценен от повечето наши музиканти.Примерно,свириме на сцена на която отделните музиканти(или част от тях)са на около 6-8 метра от барабаниста.Силата на свирене е такава,че рок барабанист подвежда да не го пускаш в монитора.Съответно тези,които имат референс за темпо монитора започват да се оплакват,че не-ползващите барабаниста в монитора свирят постоянно назад.Елементарно ще кажете,но се оказва,че не е толкова лесно да го обясниш на някой,който казва,че го чува идеално.Разбира се,не ползващият определени инструменти в монитора реве ,че всички се разминават :)Интересно ми е само на мен ли се случва да попадам на музиканти,които нямат елементарна представа от скорост на звука,закъснения,скорост на сигнала по кабел ,физика и т.н.Ще се радвам да споделите опит!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти колега! И аз имам дългогодишен опит при външно и вътрешно озвучаване и общо взето проблемите са подобни. Да ти споделя имал съм такъв тип проблем с музиканти нямащи представа за закъснителната линия и всички съпътстващи ядове. Но, но такъв ни е занаята налага се да имаме среща с всякакъв тип хора, профи музиканти, любители и мераклии дето много разбират че и акъл дават. Та карай напред и да не ти пука! поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6-8 метра от барабаниста казваш. Това ме навява на мисълта, че вероятно става дума за много тясна, но дълга сцена, като барабаните са сложени в единият ъгъл? Подобни "сцени" могат да се видят по круизните кораби. Да се чуди човек кой ги проектира тези сцени и кой ги строи.. и дали авторите на подобно съоръжение са виждали някога сцена и група на сцена!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яска,на круизните се свири сравнително тихо.Проблемът идва при по-силно свирене,когато някои реши ,че чува идеално ампа ми или барабаниста ,а аз съм на 12-15 метра от него,а барабаниста на 6-8 примерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.