maringtr Публикувано Декември 21, 2006 Публикувано Декември 21, 2006 Искам да си напръскам потенциометъра с контактен спрей защото вкарва шум като се намали леко, и скърца. Откъде мога да си купя такъв? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Търси спрей на Филипс в червеникава опаковка - Виждал съм в едно магазинче зад парк-хотел Москва - срещу Японското посолство, тел 8730294. Мисля че е към 8 лв. Можеш да питаш и в магазинчето на Пасат електроникс, пред първи блок на ТУ - тел.9653045 и накрая виж и в Радимекс, ул.Гео Милев 49, тел 9719924. Сигурно ще намериш и в други магазини, но не винаги имат в момента. Адресите са за София! Цитирай
Rocko Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Точно така....браво на Валяка....Филипс е спрея №1 Цитирай
ditronix Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Позволете едно по-различно мнение-WURTH KONTACT OL е спрей N 1 за потенциометри и електроника. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Лично предпочитам да не използвам въобще спрей, а да отварям, почиствам, юстирам и покривам съпротивителния елемент с една специална финладска паста, останала още от 60-те години, която е наистина перфектна. Лошото е че нямам никаква информация за име или за състав. Но тази технология мисля, че не е достъпна за момчето, понеже ще се изисква повечко умения и опит. А кое е No1, не мога да кажа... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 WD-40. Имам я от байка. Ползва се за смазване на вериги, панти, ключалки и какво ли още не. Скоро я ползвах за пот и суич и свърши чудна работа. Цитирай
maringtr Отговорено Декември 21, 2006 Автор Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) А има ли алтернатива на контактния спрей? Примерно не може ли само да се смаже потенциометъра или да се почисти с нещо? Редактирано Декември 21, 2006 от dark Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Еми аз не съм супер експерт, но пръснах с WD-40 и работата заспа. Чисти всякакви лиготии. Ако обаче ти е остърган графита (или каквото точно е там) по "подложката" на пот-а...мисля, че само смяна ти върши работа... Цитирай
maringtr Отговорено Декември 21, 2006 Автор Отговорено Декември 21, 2006 А трябва ли да разпоявам и т.н. или просто отварям отзад капака и пръскам? Цитирай
Rocko Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 А трябва ли да разпоявам и т.н. или просто отварям отзад капака и пръскам? При мен е имало ефект даже и без да отварям........пръскам там, където врътката влиза в корпуса на потенциометъра и въртя неистово в двете посоки.....тва прониква навсякъде Цитирай
maringtr Отговорено Декември 22, 2006 Автор Отговорено Декември 22, 2006 ОК, благодаря ви много, след празниците ще отида да си купя един спрей и ще я напръскам. Цитирай
ditronix Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 Обикновено при изводите има достатъчно голям отвор,през който се пръска.Има обаче и херметизирани потенциометри и там нещата стават сложни!Необходимо е със свредло 1-1,5 мм внимателно да се пробие капачето и през отвора да се пръсне със спрея.Колкото до N1-смея да го твърдя,тъй като професията ми е такава и много неща съм опитвал.Спреят на ВЮРТ действа моментално,не е нужно "неистово" да се върти оста Ако пък графитният слой е износен-няма спасение,трябва нов. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 ...след празниците ще отида да си купя един спрей... Вземи от някой, де! Ключарите също ползват много такива спрейове. Или в магазин за байкове. За един пот да даваш 4-5 лева... Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 22, 2006 Отговорено Декември 22, 2006 WD-40. Имам я от байка. Ползва се за смазване на вериги, панти, ключалки и какво ли още не. За байка най-добре бачка на MOTIP тефлон с бяла грес спрея ( за верига ), за вилка - силиконовия на същата фирма. Малко се занимавам с колелета в повече, отколкото с музика. Цитирай
Recommended Posts