Jump to content
Българският форум за музиканти

Поръчки от Thomann.de


Kikata

Recommended Posts

Относно онлайн плащанията - повечето банки дерат сериозно за международни трансфери, но за щастие вече можете спокойно да си направите PayPal акаунт и от България. Не ви е нужна дори кредитна карта - повечето банки предлагат дебитни карти VISA Electron, за които няма нито начална, нито годишна такса. Мастъркард също имат някаква подобна, но не съм се интересувал как точно се казва.

 

Така, че просто си правите една сметка в евро, издавате си една Виза Електрон и се регистрирате в Пейпал... целия процес може да отнеме до седмица и 2 ходения до банката, но после си пазарувате съвсем спокойно без никакви такси.

 

Ако пък се притеснявате от онлайн плащания, можете да заредите въпросната сметка само с толкова пари, колкото смятате да похарчите в съответния ден, така че повечето време сметката да си стои празна (съответни да няма какво да се открадне от нея) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...

Интересувам се в София само Динакорд ли правят поръчки от Томан.де ? Страшно много вече ме разочароват с последните 3 пъти като поръчвах и искам да намеря алтернатива или поне друг сайт и друга фирма, дето правят същото нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попитай MMG Music, мисля, че могат да ти помогнат.

 

За по-големи поръчки директното пазаруване от Томан рабути безупречно - чудесно комуникация и бърза безплатна доставка направо на адрес. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Сериозно ли ?Само ако похарчиш над 400 ?Ужас,ебахти и еврейския съюз...опа,сори,европейския.Как да си пазариш от тях тогава?Обирджий.Трбява да събирам пари още една година,за да си поръчам нещо.   :D Ама ти....сериозно ли? :godbless:

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За аксесоари и дреболии 400 евро не са малко, но когато се пазарува нещо по-сериозно директната поръчка по мой опит е чудесен вариант. 

Вчера ходих до MMG и мога да потвърдя - доставят стоки от Томан всеки месец. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е когато някой ти праща нещо от Германия до България и става въпрос за "аксесоари и дреболии" да ти вземе пари за доставка. То почти няма български фирми, които да доставят безплатно под някаква сума, какво да говорим за международни доставки. А иначе гледам, че доставката от Германия до Германия е €2.99 и е безплатна за поръчки над €25, така че може да ползвате услугите на българските куриерски фирми с адреси в Европа, със сигурност знам за такива в Германия и Англия. Поръчвате до адреса на българската куриерска фирма в Германия, а те после ви го доставят до България с доста прилична цена на доставка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нормално, когато желаната стока е около или под килограм, да се таксува 30 евро.

Но пък в края на краищата, всяка фирма си има политика, на който не му харесва да не пазарува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е нарочно по тяхна преценка. Ако е безплатна доставката за всичко над 25 евро или цената за доставката е ниска ще трябва да наемат двойно повече персонал. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно за това от много време ги уважам, че отнема време, но няма допълнително таксуване за доставка и това не ми пречеше(да изчакам 2-3 седмици). Дори преди, когато не съм бил в София, са ми пращали по куриер с безплатна доставка. Обаче последните 3 пъти, особено сега, както не ми отговарят на имеилите, ми паднаха в очите. Последно време някой да е поръчвал и така да не му отговарят или да го бавят има ли ?

Редактирано от Ev1L4o_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Trysth, доставката е безплатна, но нямам представа какви са им условията - не съм поръчвал, просто ми споменаха за тази услуга докато пазарувах нещо друго от тях.

Обади им се и се разберете ако те вълнува:

 

http://mmg-music.com/content/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

evil4o, и аз имам подобен опит. ако поръчката е поне €-педесетина, няма проблем. всичко точно. стане ли въпрос за някоя дреболия, хич недей да ги търсиш. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kulov Едната преди време беше за 300 евро, сега е за 170-80 - верно, не си взимам китара за 2-3 бона, дреболии са като цяло, ама все пак трябва да се подходи с еднакво уважение. Все пак не поръчвам за първи път, доста са. Имат си архиви(първия път беше към 2010 мисля) като такъв клиент дето се връща при тях не е коректно такова отношение, да не споменавам преди за 1 калъф какво разкарване беше.

Редактирано от Ev1L4o_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.