Jump to content
Българският форум за музиканти

NEW Floyd Rose Rail Tail Tremolo for Strat


ven555

Recommended Posts

Най-после Floyd Rose  за страт без да се дълбае китарата,макар, че ми се вижда подобно на оригиналното фендерско тремоло.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rJS7gBsQhHg

 

 

 

036422145.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горкия,понеже не е продал достатъчно Флойдове,сега пуснал това...Самия той в едно интервю обясняваше как му е дошла идеята за Оригиналния Флойд.

Седял си разбираш ли и си гледал телевизия и през това време си дрънкал на един Фендер.И като направил дайвбомб забелязал,че поради отпускането на струните,намотките около ключовете се отпускат и след това никога не се връщат в точно същото положение.Оттам се сетил за локинг нъта,а пък в последствие за да не развива всеки път когато иска да настрои китарата добавил и финната настройка.И сега тази убавиня ако китарата не е със заключващи се ключове,че да прещипе струната без намотки ще работи на куково лято.

Изглежда добре де,това му признавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, винаги може човек да си сложи заключващи ключове и да не им навива почти никакви намотки струни.

Аз не правя дайвбомби като свиря, обаче въпреки всички приказки, при приличен сетъп, никога не съм забелязвал осезаема разлика в кратковременното разстройване (в рамките на няколко песни, да кажем) между флойд роуз и китара със тремоло, което стъпва на два пилона, и дори нормални ключове, ако струните са поставени добре и не са много навити. Дори отдолу (където при флойд струните се режат), ако струните се калайдисат с поялник, ефектът е в общи линии същият. Та не виждам причина, новото тремоло да не е добро, до колкото едно тремоло може бъде добро. Все пак, твърде високите очаквания и идеализирането на тази или онази система са по-скоро функция на фенщина, тийнейджърство или просто липса на опит, отколкото на някакви чак толкова идеални нейни характеристики. Не бива да забравяме, че дори самите струни претърпяват малки или големи пластични деформации и се отпускат със времето, особено при много грубо ползване на тремоло в посока опъване, та никоя тремоло система не е универсална панацея.

 

На мен лично най-интересно ми е, дали новият тип контакт между частите (сега, не е на пилони) ще окаже благоприятно въздействие върху запазването на тона на китарата, понеже мисля, има известно съгласие сред китаристите, че тремолата (особено флойд роуз) малко или много изменят тона на китарата в по-неблагоприятна посока, а също често пъти скъсяват състейна в някаква степен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ей това е изобретение :godbless: . Доказателството, че макар традицията да има своето достойно място, никога не трябва да се обръща гръб на иновациите (смислените, поне).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.