Jump to content
Българският форум за музиканти

Колебание между 2 китари


Bummer

Recommended Posts

Здравейте! :)

Свиря с Ibanez GRG 170 DX, която повечето от вас знаят какво представлява. Свиря ПРЕДИМНО траш, но не се ограничавам само с това. Пиша и авторски неща (за лично удоволствие), които са тежички, но не мога да определя, към какъв стил точно принадлежат :)

Реших да я сменя с нещо друго, по-читаво, макар и не от високите класове, тъй като не мога да си позволя такива разходи (ограничил съм се до 500 лева)
Та... Колебая се между Cort EVL K4 и http://bazar.muzikant.org/esp-mh100qm-%D0%90%D0%9A%D0%A2%D0%98%D0%92%D0%9D%D0%98-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-df8185-floyd-rose-special24-frets,201984.html

 

На въпросния корт изглеждах всичките възможни клипове в youtube и ми хареса как звучи, както и наличието на EMG HZ адаптери, които се напасват добре с нуждите ми. От друга страна, чета тук-таме и негативни мнения за същата китара на фона на позитивни такива.

Видях офертата за другата китара, посочена в линка и ми направиха впечатление адаптерите. Някой може ли да даде по-обективно мнение за въпросните Dragonfire 81/85 и доколко те наподобяват "истинските" EMG?

Поздрави!

Редактирано от Bummer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От клипа по долу  Dragonfire 81/85 за мен лично ми звучат доста мьтни и замазани спрямо EMG- тата . 

Вьв времето назад сьм имал и двете китари , но LTD-то си беше сьс стоковите адаптери .

Аз бих избегнал и двете китари , особенно ако бюджетят ми е 500 лв.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Чух и други сравнения, но ми се искаше да чуя директно мнение на човек, който ги е пробвал в ръцете си (Dragonfire адаптерите). А мнението ти за корта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено не разбрах , как сменяш китара Ibanez с пазарна цена 443лв за нещо по-читаво до 500лв? :) 
Все си мисля ,че единственото логично и изобщо клонящо към това да е смислено действие за такива пари е да си купиш едни "истински" хубави EMG-та - да ги изпашиш на китарата и чубастриш на воля. 


Поздрави 

Евгени 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и това е вариант. А колко, ориентировъчно, ще струва смяната на стоковите адаптери с тези, например: http://www.thomann.de/gb/emg_zakk_wylde_pro.htm

И кой би могъл да го свърши качествено?
Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...наличието на EMG HZ адаптери, които се напасват добре с нуждите ми.

 

EMG HZ са пасивни (и според доста хора не са "истински" EMG заради това :blush: ), докато 81/85 са активни адаптери, тоест освен марката нямат много общо (да не кажа нищо)... :secret:

Редактирано от therealbadmadafaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа мнението си за КОРТА - флойда на практика е неизполваем , бях го застопорил от вьтре с една девет волтова батерия за да е статичен и да не ми прави мизерии , струните така и неможах да ги сваля каквото и да правех толкова ниско че да ми е удобно за свирене , като звук - звучеше ми прекалено равно и меко като за китара от която се очаква да е направена за резачки . От конкретното LTD имам далеч по-приятни спомени . 

Според мен закупуването на нови EMG-та и монтирането им в конкретният ИБАНЕЗ не е оправдано , понеже с доставката и монтажа от специалист цената ще надмине 400 лв. 

Ако искаш да надскочиш малко класа китара която имаш в момента погледни тези обяви , не познавам хората и не им правя реклама на конкретните обяви , вярно че са малко над бюджета ти но можеш да поговориш с хората и да постигните някакво споразумение 

http://bad_link/ad/promotsiya-ibanez-rg-320-dx-ID599t0.html#472ade2e85

http://bad_link/ad/kitara-epiphone-prophecy-futura-custom-ex-ID5aesc.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЛТД са бомба китари.Ама истинските бомби почват от серииите 400+ нагоре.<400 и те са бомби ама по-скоро бомбички.Разликата е предимно, че по-ниските от 400 ги правят предимно в Китай, а по-високите в Корея и Индонезия.+ това 400 и нагоре започват да имат признаци на качествена електроника и чаркове.

От тоя Ибанец да скачаш на тия двете които си показал е ... неоправдано.
WARNING: ADVICE -> Или продай Ибанеца и сложи тия 500 кинта отгоре и вземи нещо което ще ти се яви ъпгрейд(аз примерно от ауди а4 2004 не бих си купил следваща кола ауди а4 2005) или верно му сложи едни ЗАКК И ЕМ ДЖИ-та.

btw изключително лесно се слагат, вътре в комплекта имат листче с упътване и всякакви схеми.Няма нищо за запояване, единствената трудност е ако трябва да се дълбае дупка за батерията, ама предполагам ще се събере при потенциометрите отзаде.ОСВЕН ако не направиш врътка да ги пуснеш през 18 волта(2 батерии).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

От тази сутрин съм горд собственик на ето това: http://bad_link/ad/kitara-epiphone-prophecy-futura-custom-ex-ID5aesc.html


Пълната разбивация!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.