Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с тремолото на нова китара


p.kostov

Recommended Posts

ОК, разбирам че ще се наложи да хоризонтирам тремолото и да видим какво ще се случи. Без проби няма как да стане - в краен случай, ако нещо се обърка има и лютиери :)

Като се замисля, ако го повдигна малко и натегна пружините за да застане в хоризонтално положение, то екшъна ще си остане на същата височина и няма да се наложи да натягам грифа.

Дано да съм прав, в крайна сметка човек се учи от грешките си.

 

Благодаря на всички, които се включиха в решаването на проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо хоризонтирай бриджа, нагласяйки пружините и настройвайки китарата в строя, в който ще седи. След това измери и пробвай екшъна и прецени дали има нужда да се базара. Ако ще го вдигаш/сваляш не върти стъдовете под напрежение, ами отпускай струните и вади пружините. Също виж и огъването на грифа и ако се наложи коригирай от тръс род-а. Повтори/потрети операциите докато всичко заспи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам че звучи смешно на фона на компетентните мнения по-горе, но те съветвам да отпускаш около 4 ключа разстояние от дължината на струната допълнителни и тогава да напъхаш струната в отвора за да я навиваш при слагане на струните. Тоест да не я опъваш докрай и след това да я закривяваш докъдето е стигнала. Това е много важно за намаляване на напрежението, въпреки, че при наличието на локинг нът едва ли е фатално.

Успех инак с начинанието. Аз съм скептично настроен към бюджетните фендери с тремоло системи. Тоест всички не-американски фендери които не са с фиксиран бридж. Имено и поради тази и естествено куп други причини си купих Теле вместо Страт.

Дано се оправи проблемът успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осавих китарата на лютиер, който също не беше виждал такъв заводски монтаж на флойда - уж има гнездо за нормална работа на тремолото, но всъщност периферията опира в тялото и не може да потъне. Обаче ме успокои, че това тремоло не трябва да разстройва изобщо. Ще направи генерален сетъп на китарката. Стискайте палци... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сподели  после като си вземеш китарата от лютиер , как се държи тремолото и какво е установено като проблем .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички!

 

Оказа се че няма съществен проблем. Тремолото не е нужно да е хоризонтално при стратокастера, понеже леглото в тялото не е направено точно за такъв монтаж - все пак някой ги мисли тия неща във Фендер. Явно е трябвало да мине известно време и да се натоварят струните подобавщо, за да се наместят. Допълнително и аз направих това, което ми каза jorog и то няколко пъти и сега всичко е ОК.

Иначе лютиера направи прилични настройки на екшъна, пипна напрежението но грифа, както и ъгъла на грифа спрямо тялото на китарата. Не посмях като за първи път да човъркам аз.

 

Благодаря на всички, които се включиха в дискусията - в крайна сметка като не знаеш нещо, по-добре питай някой, който се е сблъсквал с подобен проблем.

Наистина ми помогнахте моного, благодаря още веднъж!!!

 

Манията тепърва започва отначало - софтуери, кубенца, апаратура и т.н.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.