Jump to content
Българският форум за музиканти

Fender Mustang 1 или Line 6 Spider IV 15


Sl1pkno7

Recommended Posts

Днес свирих с Line6 Spider IV 15, еми кво да кажа, дори с прилична китарка си звучи гадно и транзисторно. Не успях да си набера звука, който търся. Предния път, когато бях в този магазин имаше Blackstar HT-5 комбо, еми кво да кажа - отне ми 10-тина минути да си наглася звука и бях в пъти по доволен.

Така че, моето мнение е - да изчакаш малко и да си купиш някое евтино лампово кубенце. Според мен ще си по-доволен с лампа.

Това си е моето мнение, де. Ти ще си избереш нещо, което те устройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

офф,стига с тия транзистори бе ,хайде да не съм голословен - гадна снимна от телефон,Леспола ми е в куфара - това черното е английско Лейни от край на 80-те,4 преамп и две крайни лампи -взел съм го за без пари втора ръка,а това Бугерче,пак втора,но със сменени с по читави лампи -250 лв,оня зеления ефект е някакво копие на тюбскриймър,но е с метална кутия- за 5-60 лева се намира,другия Максон е лампов и по-скъп,та значи,човек ако разрови и за 300 лв ще изкара горе долу звук като на Слаш,той не свири с хай гейн траш метъл..8284111f.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, сложил си е Chicken Head врътки на потенциометрите за ефектите и симулациите, вероятно за да ги различава от останалите. Това може да ти е само от полза, отивай и пробвай :)

 

Black%20Chicken%20Head%20Knob-1000x1000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те Hillbilly,но както казах свиря не само Slash а и по хард.За това гледам да е нещо по универсално и се спирам на Line 6 серията :) Някакво мнение за този който показах от обявата ? Ще ми свърши ли работа ?

Редактирано от Sl1pkno7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излишно е да питаш човек, който вече е минал на лампов звук за транзисторно кубе. Hillbilly вече ти отговори. От друга страна, ако теб не те дразни симулирания транзисторен звук, значи ще ти свърши работа. Както вече ти казаха, пробвай (ако има възможност) и го вземай. След време, като посвириш и започнеш да харесваш повече ламповия звук ще мислиш за друго - Olx-а сигурно още ще го има  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е 75 ватовата версия - влез в тубата, напиши модела и ти излизат сума видеа. Иначе той е същия като останалите, само че с повече ефекти и амп симулации. Мисля че G. Varbanov е имал такъв и може би той ще разкаже и ще даде повече инфо.

Редактирано от Калоянчо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

.Но ми се струва съмнително нещо...

Ти пък сега стана мнителен хаха :)

 

Нали казахте за напред да бъда по-предпазлив :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел послушай ХилБили от всички само той не се ебава с теб за сега.Ти веднъж си похарчил едни пари,предстои да отървеш някой от боклука му още един път.Отиди и пробвай няколко кубета с твоята китара и ще си наясно какво те устройва.Това с видео в тубата е умряла работа.Риска да останеш разочарован е много голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам.но ми е далече и нямам възможност да я пробвам.Имал ли е някой такова кубе (Line 6 Spider IV 75W) и моля някой компетентен по този въпрос да отговори.Знам какво трябва и какво не трябва но засега повече не мога да взема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те Hillbilly,но както казах по рано,не свиря само Slash а и по хард.Затова гледам да е нещо по универсално и де спирам все на Line 6 Spider серията.Някакво мнение относно тях? И по точно 15 ватовия или този който показах от обявата 75 ватовия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да препоръчам Fender Mustang II.Пробвах го във един магазин при покупка на китара.Ако имах парите щях да го взема и него.Има много точни емулации на известни усилватели ,както и някои основни ефекти.И което е най важното - звучи добре.Не случайно е избран за най-добрият практис амп.

https://www.youtube.com/watch?v=erKaCn2wgLw

https://www.youtube.com/watch?v=EcXSmBXylWQ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^1+ за Мустанг II

:offtopic-001: За да не отварям нова 2015-та тема, бих си позволил да се включа в тази и дано проблемът ми е полезен!

:ok: След 5 години четене в този форум чак сега загрях :slap:, че да свириш с транзисторен усилвател и при това евтин е голема преебавка. Та питам се(ви) има ли лампов усилвател, който да работи с батерии поне 3 часа, защото ми трябва за паркове и градинки, да бъде подходящ за поп-рок музика, но и за класика и блус, с акустична и ел китара, така че да ми увеличи "хонорара", :virtuoz:щото с  тъпото ми транзисторно кубе ROLAND AC33 от днес вече не смея да се появявам публично(така се прехапах)?! :(

А с тъпата ми евтина китара проSTAG - съвсем се осрах! :blush:

Дали е по-добре да си стоя в къщи, да ми текат лиги и да си събирам парички, докато си купя апаратурка и китарка квалитетна и одобрена(завистливо) от форумното братсво?

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега ще взема лайн 6 спайдър 15 вата и ще събирам пари за хубав лампов усилвател,благодаря на всички за отговорите(повечето се подиграва) но все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като нямаш намерение да пробваш лично, мога да ти препоръчан от този клас апаратури Roland Cube-серията, поне на мен най- прилично ми звучи. Дори най-мъничките!  Също така може да погледнеш демо и на Vox от същия клас.
Имал съм от всичките споменати марки транзисторни апаратури . Tech21 са ми фаворити, но трудно се намират на нашия пазар, затова препоръчвам Roland и Vox.
Line6 така и не успях да го харесам, при два процесора и две кубета, които минаха през мен! Трябва да се има предвид ,че харесвам и свиря класическо Hard & Heavy от 80-те и 90-те. Забелязал съм ,че Line6 се харесва за по-модерните стилове, но това не е моята бира!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.