Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за Yamaha DGX 650


Recommended Posts

Привет на всички!

 

Начинаещ съм и искам да си купя електронно пиано или синтезатор. Акустично пиано няма как да вкарам в квартирата(знам че е добре за начинаещ). Досега съм свирил на ситезатор без динамика с 5 октави.  Ще свиря всякакви стилове музика и ще композирам от време на време. Харесах си този ситезатор http://www.musicworld.bg/bg/m_310061/i_46562/YAMAHA_KEYBOARDS_DGX_650_Black.html . 

 

Като функции изглежа екстра. Има 88 тежки клавиша. Доста звуци. Може да се свърже с компютър. Може да се композира(6 писти).

 

Какво ви е мнението за него? Струва ли си парите? Има ли по-добър вариант за тези пари?

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колега,не искам пак да се подхваща спора за  клавирите и моделите и не знам  до колко съм компетентен но все пак искам да дам своето участие във форума щом се нуждаете от второ мнение.За мене лично 1500-1600 лв не са малко пари и не искам да ги давам за нещо което не си струва.Сега това със тежките и леките  клавиши не го чаткам много но ако си мислите ,че ще направите по-технично свирене на тежките клавиши или искате да чукате пържоли с тях......Моето мнение е че най-хубавите клавири в момента са на корг.Всяко студио или оркестър разполага  със поне един актуален такъв.Добре ще е да се насочите към "корг па "моделите понеже са много надеждни и супер възможностни.Вчера ми минна пред  погледа корг па 800 за 1550 лв във  OLX-а.Възможностите му са завидни и със сигорност ще останете много приятно изненадан от него.Модела предлага възможност за композиране,аранжиране,пеене,вградени вокали,запис със супер качество за минимална сума.Съветвам ви да направите един поглед из нета на споменатия модел.Може да се ползват педали (дампер и експрешън)КОРГ Па 800 разполага със една от най-големите и завидни банки вградени звуци ОТ ПИАНО ДО ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЕТИТЕ.Освен това винаги може да му вкарате нов звук със предлагания семплер напълно самостоятелно чрез самия него.Стандартен па 800 е със рам за узер звуци 64 мб но може да се  ъпдейтне до 256 мб за момента.Възможностите му са безгранични стига човек за знае какво иска да постигне.Понеже проявявате интерес към пияната ви казвам ,че разполага със доста голам брои акустични,електронни пияна а също и органи.Не знам какво повече може да иска един музикант от инструмента си?Но все пак ако мислите ,че ямаха е със нещо повече от корг си е ваше право да си ударите клечката драги господин "колега".Много добре правите като правите този си пост тука.Е-е-е това е моето мнение, нека да оставим място и за други колеги да пишат по въпроса.

 

     Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях писал нещо, изтрих го :)

 

Искам само да вметна нещо по въпроса с твърдите клавиши. За някои видове музика се предпочитат меки/леки клавиши, за други - твъри/тежки. Асане, изказването ти за твърдите клавиши е малко ограничено, понеже изхождаш от стила, който свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай сега :)

Аз имам Korg PA 588 (това е PA500, само че с тежки клавиши RH3), и трябва да ти кажа, че ми върши страхотна работа, нямаща нищо общо с чалгата. :)
Това, че тук го ползват предимно музиканти свирещи чалга не значи, че са го произвели за това.

Аз го ползвам за композиране (има страшно много стилове и инструменти и нито един не е за чалга, до колкото знам, чалга сетовете и инструментите се инсталират отделно), супер удобен е да си хармонизираш бързо някаква мелодия, даже и да си изготвиш цяло парче (има си сикуенсър).

Става за обучение понеже е с тежки клавиши с които аз съм свикнал до толкова, че като пипам примерно Ямаха или някакво друго пиано с тежки клавиши не ме кефи.
А пък клавиатури с леки клавиши изобщо не ща и да пипам.

Не го казвам с цел да споря коя клавиатура е по-добра, защото първо не съм пианист, второ както казах съм свикнал и си ми харесва. Но е факт, че RH3 системата се ползва във всички модели на Корг, дори при най-новите Кронос модели, на които свирят доста сериозни музиканти.

 

Относно звуците и стиловете, не мисля, че са лоши също. Да, по-скъпите модели е нормално да имат по-добри звуци и по-добри стилове. Само, че да не забравяме, че това е домашно дигитално пиано. Иначе и аз не бих отказал Кронос :) но с тежки клавиши.

За MIDI клавиатура също го ползвам. Понеже е с 88 клавиша става идеално за разните Kontakt инструменти и всякакви други плъгини. Просто го пускам и след 10 секунди свиря.

 

Изобщо това си е едно страхтоно домашно пиано. То и за това е проектирано, има си говорители и всичко, което е нужно да си го ползваш без да ти е нужно нищо друго. Има си стойка, състейн педал, подложка за ноти. Аз лично го препоръчвам този Korg PA за домашно пиано. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично продължавам да твърдя, че Корг изостават в дигиталните пиана за по-специализирана пианистична употреба - класическа музика и джаз. Но от друга страна в тази тема се търси по-скоро нещо като пиано/аранжор, понеже ще се ползва за всякакви стилове, за композиране и т.н. Така че моето мнение за Корг няма голямо значение в този слуай. Съгласявам се, че нещо като PA с твърди клавиши вероятно ще върши отлична работа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М да,разбирам.Лично съм виждал корг па 1 х про със споменатата клавиатура.Колеги ме поканиха да посвиря на въпросния па 1 х про елит мисля, на свадба.Още се изчервявам като помисля как не успях да покажа нищо особенно като техника и бързо соло или отсвир.Не бях виждал подобно животно до тогава.Намразих този модел без да знам,че има възможност клавиатурата да се избере според желанието на клиента.За мене лично колеги е пречка подобна клавиатура понеже свира в режим стил-плеи а със дясната ръка повече тичам по мелодията на свирената песен със отсвирите и тук таме се вмъква соло от колкото до правя акордиране като акомпанимент в реално време на колегите духачи въпреки че и при това стандартната клавиатура се справя отлично.Да си призная не съм общувал много със истинско пиано и не са ми познати тънкостите там.Най-любимия ми звук с които свиря аз на моя клавир е акордеон а най-ползвания стил е народната песен.Обичам всеки стил в това число и чалгата има много прекрасни песни които са част от чалгата.Мразя порнографията и еротиката на съвременните чалга изпълнителки и изпълнители които по скоро са склонни да умрат но да са  красиви и секси и в срамни пози и клипове.Според мене има начин да се изрази всяко чувство  по достоен начин без да се влага толкоз много еротика и мръсотия.Чалгата беше омърсена от подобни изпълнители които повече отиват към жанра на секс каналите и продължава да бъде мърсена от същите.Но тук таме се намира по някои бисер който да ме грабне.С две думи колеги,препоръчам па серията на корг от па 800,900,па 2х или 3 х като възможности а клавиатурата може да се избере по вкус,ако купуваме нов клавир.Ако пък сме взели на старо от сайтове като оелекс,мисля може да се отиде със въпросния кийборд в МЦИ или в всеки по-голям музикален магазин и да попитаме има ли възможност да се сложи желаната клавиатура?Всичко е възможно днес срещу скромна сума.За мене няма мръсна музика или стил,всеки стил си има аудитория.Чалга,класика,поп,метъл-всяко стадо си има черна овца.Не съдим за хората по националноста им или религията им а по техните качества.Кой би искал познанство със крадец или убиец или изнасилвач?Въпросните се срещат във всяка народност и религия.Каквато и клавиатура да вземем няма да е грешка щом човек иска да твори на нея изкуство,музика.

 

   Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма лошо всеки да свири кой, каквото го влече. Става дума, че ти се  изказваш доста крайно, че тежките клавиши не стават, но изхождаш от твоя опит. Макар че дори и стилът няма значение, има значение кой с какво е свикнал.

А човекът пита все пак за пиано, което предполага че търси нещо, което да го докарва не само на звук но и на пипане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де нали съм споменал ,че нямам опит със пианата.Просто изказвам мнение-мойто мнение а то е ,че просто взимаш един корг па .... и проблем със пианото няма да има човека но ако толкоз държи на твърда клавиатура нека си прецени сам какво да прави.Отбелязах също ,че има възможност да се замени клавиатурата със каквато иска особенно ако купуваме нов корг.Все пак ако мислите ,че не е така и че пианото е по-подходящо за него спокоино няма да се бъркам.Може спокойно да му намерите някой оригинален и супер пиано хем да го докара точно както си трябва.Колкото до аранжирането на всякаде в студиа,паинери,ара освен за декор истинско пиано едва ли ще послужи за друго.Подчертавам,че нямам голям опит със пиана и твърди кравиши.Според мене  стандартна и мека клавиатура каквато е във па 800,па 2 х и па 3 х би трябвало да задоволи капризите и на най-взискателните музиканти.Но наистина може човек да е свикнал със нещо определено и не иска да го променя ако му върши работа и е одовлетворен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че в Пайнер и Ара пианата служат само за декор. Те и певиците за това служат. Хубаво е човек, ако не за друго, поне от обща култура да проверява какви други стилове музика има, освен поп-фолк :)

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.