Jump to content
Българският форум за музиканти

Добавяне на тагове към WAV формат


Recommended Posts

   Здравейте, колеги!
   Имам много важен въпрос и ще се радвам ако някой се отзове скоро и ми помогне... ще съм много благодарен.
Искам да запиша един мой, албум на диск във WAV формат. Вече съм записал всичко само ми остана да добавя таговете, които са информация за всеки WAV когато той се възпроизвежа и изписва изпълнители, песен, албум и т.н. Но не намерих програма и начин, които позволяват да се добави тази информация, а ми трябва спешно. Знае ли някой как да добавя тагове към WAV формат?  

   Надявам се съм бил достатъчно ясен и сте разбрали какво имам предвид.
   Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето работих с CDex - програма за конвертиране от CD на MP3  и WAV. Също попълва и таговете на файловете - стил, албум, изпълнител и т.н.  Преди два дни я инсталирах конвертирах едно CD и съм сигурен че става!

https://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=1629

 

С WinAmp съм ги правил, но не съм я ползвал с години! Пробвай с десен бутон при пусната песен.

 

Мисля че и с Nero Burning ставаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако питаш за това, как да вкараш инфо за файла, така че да речем диск плеър да ти изписва инфото на всяка песен на дисплея, правил съм го преди със CD Architect !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говорим за CD-Audio опцията се казва CD Text. Но трябва да се поддържа и от плейъра!

В Nero имаше възможност да се активира. И си надписваш песните 1 по 1. Може да пробваш първо на .исо имидж, докато си сигурен, че ще стане. Ето ТУК има някакво описание на процедурата, не знам за коя версия точно...

 

Можеше да се използва и img + cue, единия файл е аудиото, другия в текстов режим се указва началото на всяка песен, както и името ѝ.

 

По бегли спомени и за двете, не съм писал АудиоСД от поне 10 г. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако искаш да въведеш таг и при търсене на дадена дума в компа  да ти излиза и песента, при Уин е, както каза Jabs , а при OSX е десен бутон > Get info . Ако искаш да имаш CD Text, за Уин Nero Burning има тази опция( не забравяй да включиш отметката ) а при OSX  , може да използваш безплатната - Burn. Всичко това може да го направиш и в програмата, с която смесваш или редактираш - Cubase, Logic pro , Wavelab, Sony Vegas и т.н.

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

   Благодаря ви много за помощта!
Явно трябва да приема, че WAV не приема никакви тагове към себе си. Явно ще си е като Mp3. Цялата идея е, че записвам албум и искам да го пусна за продажба и исках някакво качество да има, а знам че WAV са добри. Опитах също и на FLAC, но не стана  и се издъни още повече работата.

  Явно ще си го оставя за Mp3. Още веднъж ви благодаря много и имам последен въпрос...

  Искам да защитя диска от копиране, тоест след като го запиша, да не може никой да сваля от него. Как може да стане това и трябва ли специален диск?
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^хахаха, найс уан :Д. :spam::offtopic-001: Бтл целият този случай с Ларс и Металика е адски грозен при положение, че тези хора са направили десетки (може и да се изхвърлям :Д ) милиони с музиката си ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Две неща: 

 

1. Абсурдно е при положение, че имаш WAV, да пускаш албума за продаване в MP3, особено ако става дума за физически носител (т.е. диск). Ако е само дигитално - отново повечето официални такива продажби са си в WAV/FLAC + MP3. Иначе какъв проблем си видял с FLAC-овете? Те си носят на тагове без никакъв проблем. В крайна сметка си прецени дали качеството или таговете са ти по-важни ;)

 

2. Ако имаше такава технология, сигурно щеше да е широко разпространена досега... и най-вероятно разбита от колегите руснаци :)

 

Успех с албума!

Редактирано от НиколайGK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с глупости.Не може да си направиш вкъщи албума и да го продаваш.Ако искаш да е сериозно и да изглежда добре направено ти давам контакти на една фирма с която съм работил.Пращаш парчетата уточняваш колко диска искаш и те ти ги правят, в аудио формат с обложки каквито искаш и с имената на парчетата като си пуснеш диска.Питай ги за колко бройки какви пари и така.

http://www.spdigital.info/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@YAMAHAc70

Мисля, че подценяваш Металика доста мощно. Ето в ТОЗИ линк пише, че само Джеймс има $175 млн., не вярвам между свиренето да ходи да бачка в МакДугълс. :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

НиколайGK

Проблемът не знам как стана, но конвертирах от wav във flac. Сложих тагове, записах с Неро и всичко завърши успешно. като пуснах диска обратно. Нито flac се пускаше, нито таговете се виждаха по някакъв начин.

 

Heartman

Това е някакъв малък старт с малък тираж с цел разпространение. Разбира се, че не мога да нарека това "издаване". Но изцяло съм обработил и мастерирал песните до колкото съм могъл. Саправил съм си щампи и обложки, защото се занимавам и с дизайн. Това е нещо малко като за начало, което споделям с най-близките хора около мен. Иначе за официално издаване, ми е ясна процедурата.

До колкото знам CDbaby предлагат доста онлайн оферти.

 

Благодаря за отговорите! За тези, които проявяват интерес, могат да посетят канала ми ТУК

Редактирано от Myself_vr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.