Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да продължа своя музикален път?


DSwipe

Recommended Posts

Здравейте, драги съфорумници!

 

История като моята сигурно сте чували много пъти, но какво пък, ще я разкажа! Още от малък нашите забелязаха, че имам афинитет към пеенето, и решиха да ме запишат в детска вокална група. Посещавах я някъде между 5-и и 7-ми клас, като през това време се чувствах прекрасно и искрено се забавлявах. За тези три години съм имал близо 50 концерта, включващи солови и групови изпълнения.

 

Когато обаче навърших 14 години, музикалната ми педагожка ми каза, че трябва да прекъсна поради мутирането на гласа. Така в следващите 5 години аз реално спрях да пея от страх да не се получи "обратния ефект", както много го наричат. В момента съм на 19 години (завърших гимназия миналата година) и имам огромно желание да пея отново.

 

Преди да продължа, малко странична информация: като цяло си падам доста фанатик на тема Дисни. Страшно харесвам песните в анимационните им филми (не съм сигурен какъв стил точно се водят, но много напомнят на бродуейските мюзикъли, които също ми допадат). Припявам си ги ежедневно, но се опасявам, че звуча фалшиво на моменти – не и според майка ми, но доколко мога да й се доверя?! :D Наскоро записах в домашни условия няколко кавъра на песни на Дисни, които можете да видите и чуете в ютюб канала ми:

https://www.youtube.com/user/AntonBorissovFilms/videos?spfreload=10

 

Горното може да ви послужи и за да добиете приблизителна представа за гласовите ми възможности. В никакъв случай не претендирам, че изпълненията ми са идеални, но се надявам на тяхна база да ме посъветвате какво да предприема оттук нататък. Имам желанието да изгладя грешките в пеенето си и да се развивам.

 

Когато пея, усещам, че влагам част от опита, придобит по време на пребиваването ми във вокалната група, но се и опасявам, че техниката ми е доста погрешна и пълна с пропуски. Също така не мога да пея по ноти (да ги чета), но не съм сигурен доколко това качество се изисква от певците днес.

 

Като цяло доста неща са ми неясни, затова ще се радвам, ако ми ги разясните и ми дадате съвети за нататъшна реализация въз основа на изпълненията ми и на написаното от мен. Приемат се и предложения за вокални педагози. От София съм.

 

Благодаря ви за отделеното време и внимание!

Редактирано от DSwipe
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, харесва ми твоето пристрастие към музиката от филмите на Дисни.  :yes: 
Моята гореща препоръка е за предстоящото издание този курс:

 

10887617_637758456350713_803321505978863

Препоръката е от личен опит. Предупреждавам, че цената не е "социална", но аз, тръгвайки като предубеден човек миналото лято, на третия ден бях напълно убедена, че парите се оправдават. И тази година ще повторя упражнението.
Миналата година първата група започна от (или по-скоро се върна на) А-Б: тоноизвличане. Сред всички музикално грамотни курсисти, включително певци с десетилетен стаж, моя милост единствена не четеше ноти.
Тази година ще се съберат повече курсисти и допускам, че ще има потоци.
Преподавателят е феноменален, работи без пропуски и е много-много деликатен в способността си да измайсторява групов дух и да дава вътрешно спокойствие и максимално пространство за изява на всеки, независимо от средата.
Наученото остава. А стремежът на учителя е да ти даде такъв фундамент, че после да можеш да продължиш самостоятелно, а не да те впримчи с непрекъснати "уроци" и безсмислени харчове.
Никой не си тръгна без видим резултат (всички слушахме и направихме разликата между началните нива и крайното постижение).
Прецени си силите и времето и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, харесва ми твоето пристрастие към музиката от филмите на Дисни.  :yes: 

Моята гореща препоръка е за предстоящото издание този курс:

Angelina, благодаря ти много за препоръката! Прочетох публикацията ти няколко пъти и проучих за какво иде реч. Видях, че си оставила впечатленията си и в друга тема. Определено ще го обмисля! :)

 

Имам само един въпрос: правилно ли да разбирам, че в този курс се започва с основата на пеенето и е подходящ дори за начинаещи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се, че основата липсва на всички участници, без оглед на образованието и опита им до момента. Дали това превръща някого в "начинаещ", не се наемам да определя, но смятам, че курсът е подходящ за певци на всякакво ниво.

И, водена от един въпрос, който получих като ЛС, да кажа, че занятията се провеждаха всеки работен ден от 12:00 до 17:00 часа за 4 седмици. Всички се завъртахме да пеем по два пъти на ден минимум, доста често и по три пъти. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.