Jump to content
Българският форум за музиканти

китари Dean


kontrol

Recommended Posts

Здравейте!

 

Разбирайки напълно риска от задаването на какъвто и да е въпрос... все пак - Има ли някой пряко впечатление от китарите Dean ?

Въпросът ми е свързан с кофти опит да се сдобия с китара за 800 лв.,  от Thomann, която се оказа с 50 % по-различна от описанието й. На принципа "тъп и упорит", имам намерение да се сдобия с нещо от вече официалните вносители на марката. 

 

http://www.deanguitars.com/query?upc=819998042127

 

Притесненията ми са, че Thomann се оправдаха с Dean.... при предниями опит....

 

Та - някой с повече инфо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kакви са ти притесненията,че китарата няма да е качествена,или че спецификациите ще се разминават с посоченото?
Защото в линка,който си дал пише следното:

Due to Dean's commitment to ongoing research and development, product specifications are subject to change without notice. In some instance, the product pictured here might vary slightly from our products in the marketplace. 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имх случка точно с това, че спецификацията бе различна - дървото, бридж адаптерчето и визуално /което бе малко и най - малкия проблем/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личните ми впечатления са, че китайското производство на Dean е поне стъпка надолу от LTD, Jackson, Schecter, Epiphone. Свирил съм няколко години на VX (относително най-евтината им серия е Х), свирил съм няколко месеца на ML 79 (в ценовата рамка ок. 900-1000 лв.), както и на един от многото Даймбег сигничъри - и трите китари бяха ок, имаше какво да се желае от адаптрите, като качество на изработката имаха дребни забележки. От друга страна, двама души ми казваха хубави неща за Чикаго сериите. 

 

Като цяло, ако имах 800 лева, в зависимост от това, което търсех, щях да се насоча към LTD 400/какъвто Schecter изпадне/Jackson (японските DK2 се намират и за по-малко пари) на старо за метълия, а за останалата част има още по-голям избор. Да не говорим, че в момента за подобни пари се въртят един Schecter Blackjack, Epiphone Futura, Kramer Striker, Gibson SG Special, японско RG - това само на пръв поглед, само от местния базар.

 

Ако е въпрос на естетика - боички, смяна на капачки и пикгардове и т.н. Аз лично не бих взел евтин Дийн, освен ако не пробвам китарата и цената не е ок. Не бих взел и сигничър, дори да съм фен, заради леко завишената цена. Но това си е лично моето мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PRICE: $749.00 

х 1.74=1303.26 скоро гледах флаин в за 1400 в olx.Наистина в момента в томан са високи цените на Gibson, това е заради курса на долара предполагам.Ако не,можеш да си поръчаш лютиерска за тия пари ще е едно към едно с Dean но ще има разлика в звука от земята до небето.Пак казвам много се наиграха с мебели,даже на един приятел Уошбърна още циркулира по базарите,аз триста пъти му казах да не го купува,и на втората седмица го продаде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам serengeti има предвид това: http://bad_link/skb-1skb-58-gibson-flying-v-elektricheska-kitara-i-tvrd-kalf-i68086918

 

Аз съм фен на Dean, но не съм пробвал никога тяхна китара.Не мога да дам мнение относно качеството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добричките гибсъни аре не, че оттук мирише на пиле по кантонски. Ама може и да е истински, де. Всеки случай, за 1500 лева ще отида до европейска държава и оттам ще си го взема на старо, че нещо местния импорт-експорт-интернешънъл са като кварталните шанаджии и вЕрват, че трици + маймуни = чиста печалба. Във всеки случай, понеже темата вече няма тема, да вметна, че цената на експлорърите и v-тата се държи по-висока, понеже от Гибсън решиха, че не си струва да ги произвеждат толкова масово. Затова и са по-скъпички от пол-овете, примерно, понеже там има петстотин вида в диапазона и като пари.

 

За Dean-овете пак ще си повторя - ситуацията е идентична като с останалите китайци, качествения контрол обаче е занижен. 800 лева могат успешно да се закопаят в доста по-приемлива китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте отново!

Просто искам да поясня

, въпросът е за китари Dean, посочил съм и какво съм набелязъл. Китарата е произведена в Кореа. Някой има ли впечатления от тези китари ?

Редактирано от kontrol
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали е официален вносител,отиваш пробваш,кефи те или не,купуваш и така.Проблемът с официалните вносители е,че няма налични екземпляри или ако има са възможно най ефтините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах два Дийн-а единият беше дисивър, а другият Z79 и двата ги купувах от чужбина и нямаше проблем със спецификациите, но и двата струваха над 1200лв

бяха много удобни и изключително добре звучащи инструменти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.