Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложения за нов усилвател


ares98

Recommended Posts

Та, дойде момента да си вземам нов усилвател (след като имам schecter omen 6 extreme не върви да свиря с тостер за 80 лв). Имате ли някакви предложения за кубенце с ограничен бюджет към 200-250 лв,дори и да е 2ра ръка.  За домашно ползване, със хубав дисторшън канал и дълбочина на тона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз бих си свирил на тостера докато разполагам с необходимите средства.Какво значи хубав дълбок тон,такова чудо за 250 пари нема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Нямам голям опит, но в нас съм с Роланд Кюб 20 XL. За цената си усилвателчето е доста добро. На lead канала има acustic sim, overdrive, distortion, metal, metal stack и extreme режими, като особено последните два дават доста сериозен дисторжън. Също така има нещо като атенюатор (power sqweezer), което дава доста голямо изкривяване на тона при ниски нива на звук(има достатъчно ревюта в тубата), но това е мое мнение.

Мога да те посъветвам да почакаш какво ще пишат другите колеги с повече опит.

Сигурен съм, че някой може да те насочи за нещо добро втора ръка.

Поздрави!

Редактирано от Yordan_Andonov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво имаш предвид, но ако харесваш остри дисторшъни, трудно ще ги намериш в кубе. Най-добре е с кутийчица според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тогава стигаме пак до въпроса за усилвател който звучи добре без педали, а пък с педали направо супер :D щото имам един digitech metal master,ама на тостера само зътка, кубето не може да поеме дистъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен единственото, което се вписва в бюджета ти (и то 2-ра ръка), може да бъде моделинг усилвател като Fender Mustang III или Line6 Spider IV.
Нямаш ли някакви по-конкретни изисквания откъм тон? Поне като на някоя група или...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари Роланд имат добри предложения.Можеш да си вземеш от Cube 15x до 30х вече в зависимост какво искаш.Peavey Vypyr не е зле също.Аз да питам гледам ,че има на едно място Marshall MG15 за 200 лв. и питането ми е заслужава ли си тоя усилвател ,сравнен например с Roland Cube или Peavey-то ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За толкова пари реално няма да направиш почти никакъв ъпгрейд. Отдели повече (двойно поне) и тогава атакувай.

Само говорителя (истински) е 200 лева, няма как да намериш цял амп читав за тия пари....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като бивш собственик на Roland Cube 40 XL мога да кажа, че за парите си Роланд дават най-много. Пивито бива, ама педалът за тоя амп струва майка си, баща си и баба си.

 

Видях, че авторът е привърженик на здравия гейн и държа да отбележа, че един хубав дисторшън за яка мазня (MXR Fullbore Metal) ще му свърши добра работа в едно усилвателче с по-скромни параметри, например Laney LX нещо си ... с ривърб.

 

Line6 Spider 4 15W има повече възможности, но аз лично смятам, че има отвратителен звук. Въпрос на вкус.. :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да съм човека, който разваля ентусиазма, но наистина за 200-250 лв. просто недей. Няма да е кой знае колко по-добре, и определено няма да е наистина добре, не дай си боже да ти се наложи да свириш на живо. Единственият вариант е да чакаш някой да закъса за кинти и да си продаде хубавия усилвател за без пари, което все пак е възможно, но трябва да си търпелив.

А за ревютата в тубата - имай предвид, че звука там често е чувствително по-различен от реалния + китарата също е от значение. Вземи си твойта китара (с нови струни най-добре) и изпробвай всичко наживо ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Marshall Valvestate 8040. Прадядото и ветеран на безпаричния метъл звук. Би трябвало да се впише в цената, а стотина лева отгоре би трябвало да доведат до по-големия 80-ватов събрат, с който спокойно се свири на репетиции и в малки клубове. Комбиниран с един SD-1 звукът спокойно влиза с вратата в графата модярен метъл.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те за кво са тия форуми,знае ли някой...,откъде си ,кво искаш да свириш ,,в MMG,(ако звучи като реклама трийте) имаше лампово комбо за подобни пари,при такива си вече тотално осигурен,че какъвто и драйв да пуснеш (от овърдрайв да дисторшън с доста кривоч за металии) няма да ти жужи като пчеличката Мая,което е характерно за транзисторните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Blackheart лампово комбо 5 или 15 вата - малко над бюджета е - 100-тина лева - ама е ламба, с 12 инча говорител, има стандартните корекции има превключване триод/пентод (3 вата/5 вата, а при по-голямото 7/15 вата) носи на педали добре, като при това може да извади доста сила (при нужда). Има в ММГ мюзик втора ръка (май има и от двете)  - дано не е некоректно да посоча магазина, ама идеята е за помощ, а не за реклама :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.