Jump to content
Българският форум за музиканти

Positive Grid Bias


ultramega

Recommended Posts

Днес имах възможност да го разцъкам тоя софт и мисля , че е доста приличен.
Демо версия може да свалите от  https://store.positivegrid.com/download    

Ето и няколко  клипчета : 

Блус:



Метал:
Тук обясняват и работата с  Amp match  


Clean, Crunch,


  Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

... от близо два месеца имам НЕдемо версия на софта - излезе в нашите сайтове преди нова година ...мнението ми за тези ,които се интересуват е следното - софта е направен читаво от визуална гледна точка , усеща се разбира се лека притенциозност и навлизане в разни детайлчета , които в последствие се оказват ненужни - то не бяха видове лампи и прочие ... дефолтните му нива са тихи - нещо , което дразни , зъзкането е долу горе докарано , но с оглед на последните тенденции в кабинетните импулси бих казал , че звучи леко ала 2013 година - нещо , което се забелязва във всички софтове на големи компании - липсва им гъфкавоста ..иначе има някой екстри - можеш да си правиш сам амп , да го кръщаваш , да сменяш копчета , цвят и  прочие , но както знаете това не е най важното ... най важното е , че ако го нямате може да постигнете същите , а в доста случаи и по добри резултати промерно със фрий софт ..особено ако държите на хай гейн звука ... може да се каже , че в софта е обърнато достатъчно място на блус , крънч и прочие леки стилистики , докато хай гейна звучи малко спечено , особенно за сметка на конкурентния софт в тази стилистика ... но предполагам , че и тук може да се каже че става въпрос за вкус .... всъщност за мен винаги е било важно най вече крайния резутат и това дали нещото ми върши работа , без значение дали е марково , фрий или ... другото , което е важно поне за мен , че когато свириш с него не звучи  точно както на демотата - т.е. имам подозрение , че демотата са ''пипани'' в звуково отношение , за разлика примерно от демотата на софт амповете на Le Pou , Вадим Таранов и прочие от сорта - там всичко си звучи едно към едно ... това е накратко ... дано съм бил полезен ... 

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ето едно видео ..в което саунда е доста по близодо оригинала .... както ще чуете звука е достапо тих и се чува приглушено в сравнение с някой други демовидеота ...но по скоро това е нещото , което ще чуете ако си пуснете софта https://www.youtube.com/watch?v=M4OlPlgt1XQ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

... записах едно интро за да онагледя саунда и сравнението му с друг софт - интрото е кратко , като китарата е с една и съща партия като само е сменен софта в микса ... от Позитив Грид съм ползвал British Lead 800 в почти дефолтни характеристики - което както се вижда от името е симулация на Маршал  ... другия софт е на Ле поу - Hybrith - фрий софт пак симулация на Маршал  , със фрий каб лоудър НаДир с фрий импулс ..и на двете има едно дилейче за цвят ....ето и линковете 

 

https://soundcloud.com/cekoprog/bias-british-lead-800-intro-1

 

        https://soundcloud.com/cekoprog/le-pou-marshall-intro-1   

 

 

..но както знаете най важно е да се свири .... редовно. .. живи и здрави бъдете  :metalist:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за  онагледяването.
Фрий плъгина не отстъпва по нищо, но все пак някои от чистите и крънч звуците на Bias  лично на мен ми допадат.
И един off-topic  въпрос. Слап баса в това демо през какво си го прекарал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баса е 6 струнен ЛТД и по принцип електрониката му си звучи добре , но като го записвам използвам това  http://www.freemusiciansresource.com/VST-detail/roland-bass-preamp-v1-2-vst/     отново е фрий и съм доволен от резултата , но мога да кажа , че в основни линии го ползвам като компресор за нивото - както казах звука на баса , особено когато е със сравнително нови струни е доста приличен ...другото , което мисля , че е важно е че самото свирене е малко по различно от стандартната слап техника , защото при нея резултата като саунд е по рязък особено при тънките струни - аз предпочитам по меко и контролирано шляпане ...

 

....иначе си прав , че за чисти и крънч тонове Bias си има достойнства , но вчера се пробвах да направя хай гейн звук - скъсаха ми се нервите , особено от спийкър симулациите - звучат ужасно скопено , особено на фона на фрий симулациите , което излязоха в последната година . т.е. зъдължително трябва да се ползва пост EQ за да изкараш честота , но дори и тогава резултата е залече от този , който постигам сравнително лесно и бързо с дригу фрий софтове .... та така .. :virtuoz: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Нещо интересно за любителите на десктоп симулации... това наистина е добро :)

 

http://www.positivegrid.com/bias-desktop/?utm_source=facebook40

 

 

... и много полезната функция Amp Matching

 

 

Надявам се на някого да бъде от полза ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо, аз също съм пропуснал първата тема.

Звукна ми изкуствено, ненужно натопорчено и евтино.

После погледнах 74 долара. Ами да толкова си струва.

Изкуствен китарен завук, който ми напомни за вкуса на изкуствените домати.

Пък са написали

The most accurate, thorough and versatile amp modeling software available in the world

да бе за 74 гущера най-добрия моделиращ софуер.

Засега не ме печели.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой да те е спечелил досега?

Не питам да се заяждам, а защото с Амплитюб успявам много по-лесно да си наглася чист звук, който да ми харесва, отколкото хай-гейн такъв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По едно време имах амплитюб на компа, но го разкарах. Не казвам, че е лош.

Някак си предпочитам да ползвам хардуерни симулатори.

Примерно Johnson J station, Line 6 floor pod plus. Теч 21 ПСА. Още една транзисторна глава със спийкър симулация.

Разни лампови преампи с хардуерен спийкър симулатор. Примерно последно записвам и се кефя на Диджитек валв ефекс,

който си има всичко - лампа, ефекти, спийкър симулатор ( с 10 кабинета) и съм доволен, че след доста години прекъсване ми е отново в арсенала. Явно предпочитам хардуер, като и записвам на цифров мултитракер, по - малко на комп.

Така че за момента хардуерната симулация ми е избора за домашни записи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е софтуера и да е добър. Няма проблем и с това, че струва 74 долара. Струва толкова, защото е софтуер и се копира лесно.

Проблемът с всички софтуери е, че предусилвателят, аудио интерфейсът и мониторната система, с които резултатът е на ниво, струват доста повече.

 

Имай предвид, че някои от "хардуерните" симулатори също са цифрови, най-често с доста по-скромна изчислителна мощ от персонален компютър.

 

Иначе, за мен проблемът със симулациите, слушани на монитори или слушалки не е ,че не са достатъчно точни, а че няма как, да се постигне същото усещане, като при свирене с нацепен амп (без сериозно да се скъси живота на мониторите).

 

Дори истиски амп, записан с микрофон и прослушван в реално време в стая за слушане през монитори, не е същото, като свирене с усилвател. До колко това е от голямо значение, е съвсем друга тема и както винаги, всеки има мнение.

 

Дори при по-новите съвсем истински лампови усилватели, собствениците често не харесват много как звучат разните low power, class A, Triode mode и т.н. режими и си предпочитат по-силния пентоден режим. Като се ползват симулации, променливите стават много повече и не е разумно да се очаква, че резултатът ще е идентичен. В страни от това, ако човек не чака точно това, PC симулациите са приятна играчка.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да кажем  "Това не става", може най малкото да помислим за какво е проектирано и какви са му предимствата.( приемам , че сме го пробвали )

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм фен. Имам го това на телефона, там струва около 10-15 евра и съм супер доволен. За телефон твърдя, че е най-доброто, заедно с Jam Up Pro, което е от същата фирма, само че без детайлните настройки.

Нямам десктоп версията, и не мисля да я купувам защото имам Guitar Rig, POD Farm и Logic Pro, които мисля са ми достатъчни, но не вярвам BIAS (Jam Up Pro) да е по-лошо.

 

Естествено като казвам, че е най-доброто според мен имам в предвид според целта за която се ползва.

Дими Налбантов беше ендорсър на Jam Up Pro, може да каже ако иска няколко думи и той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тия дни гледах ревю на Friedman Amplifiers Plug-In

Те пък твърдят, че тяхното е най-точната софт симулация. Честно казано, на базата на видяното и чутото, съм склонен да им вярвам (без да съм го пробвал).

Само че там хардуера е леко скъпичък. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си звучи , на видеото,макар че ми се струва , че има пост обработки , но какво от това. Никой не е казал , че тези неща са за ползване в реално време на сцената примерно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.