Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустично третиране


Recommended Posts

Това е ясно. Всички сме на този хал.

Ама на мен ми се гади всяка втора тема да представлява как да имаме нещо за без пари. Все измекярство.

Вместо това трябва да става дума за квалификация, за труд, за недоспиване от мерак да се научи и да се постигне по-високо ниво.

Тогава и възможностите ще са други. Парите са важни, безспорно, но знанията и трудолюбието могат да компенсират липсата или да помогнат за набавянето им .

Ако дадено техническо решение позволи за по-малко средства да се постигне онова качество, което е по-скъпо, да, заслужава уважение. Ама то не става с тъпоумие и мързел.  Или да перефразирам синия цитат от подписа ми:

Нека си увеличим възможностите (знания, умение, желание за труд), за да си позволим повече и по-качествени желания!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 79
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Съжалявам за офтопика и по никакъв начин не искам да влизам в конфронтация.

С горното съм напълно съгласен. Ентусиазмът за учене и задолството при създаването на нещо ново са усещания, които не могат да се сравнят с нищо друго поне за мен. Просто стандартите и критериите във този, пък и във всички други форуми са много различни. Да сложим всички под общ знаменател пречупвайки изразените мнения през собствената ни призма не е конструктивно. Казвам го, защото разликата между компетенциите на членовете на форума е абисмална и понякога това се използва неправилно и дискриминира млади и надъхани хора, които биха могли да постигнат много. Просто е хубаво да се дава шанс на хората, докато те не докажат, че не го заслужават. Знам го, защото работя с хора всеки ден, като повечето (общо около 600) са на възраст между 19 и 23. Понякога можеш да се изненадаш колко потенциал има около теб ако имаш очи да го видиш.

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи тези "надъхани млади хора" да са в състояние да приемат и поемат правилното отношение. 

За пример мога да дам в този форум теми, които са станали чудесни, именно поради правилното отношение на такива младоци.

Мога да дам и примери с надъхани неадекватни форумници, с които никога няма да се получи нищо качествено.

С казаното се съгласявам, че разнообразието е голямо, но естествения подбор е затова - да се отделят едните от другите. Макар, че неадекватните са много борбени в мерака да наложат простотията си.

Моят избор е да помагам на първите и да игнорирам другите.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да добавя конкретен пример.

Преди време помогнах с минималните си познания на съфорумец, който доста отдавна не се мярка по форума и няма да ми се обиди (надявам се) ако публикувам малко цифри.

Мазе в населена жилищна кооперация, около 30м2, кота -1, стени:бетон, един външен прозорец, над мазето няма жилищен етаж.

Програмата е сходна на цитираното от dontwarrior: стая в стая, двоен под на еластична подложка, двойна врата и нов двоен прозорец. Как го е третирал акустично после, нямам идея, аз помагах за звукоизолирането.

Краен резултат: 100 ватово лампово комбо набримчено до граница на болка в ушите не се чува на кота +1 (където са първите апартаменти). Знам че в момента имат акустични барабани и бас и репетират почти всеки ден. Не се е обадил да се оплаче че се чува и пречи на някого :)

Реална стойност на целия ремонт: около 12.000 лева.

(Без акустичното третиране)

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^^  Много добре казано Валяк... от недоспиване и мерак се учи много, казвам го от личен опит. :) Те тия дето владеят лаладжилъка само си личат по незавършените теми, в които търсят помощ на живот и смърт. После обаче другите излизат надути или мързеливи, дето знаят повече, ама подават на порции, а не всичко наготово. По оношение на конкретната тема, не е въпроса в 12-те лева инвестиция, те могат и да са 0 - той естествения подбор си работи в полза на тези, които търсят със сърцето и ума си...  :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте, вълнува ме следния въпрос задължително ли е да третирам цялата стая или стига само това(става въпрос за запис на глас-пеене): http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.ronifrancois.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/sE-Project-Studio-RF.jpg&imgrefurl=http://www.ronifrancois.com/&h=377&w=650&tbnid=nnjJb1l5ogataM:&zoom=1&docid=nPPvhrnS3qsVDM&ei=ELzpVMzZPOTnyQOqr4GYDw&tbm=isch&ved=0CFcQMyguMC4 Трябва ли и подът да е покрит с нещо? На балатум и отдолу дъски е стаята, мога да ползвам само част от нея за съжаление затова питам дали за глас ще ми стигне само Sound Reflection Filter или трябва да сложа изолация на стената отзад и на подът отдолу? (Ако може препоръка от къде по-евтино да взема звукоизолационен материал да си направя Sound Reflection Filter? Търсих в един сайт в чужбина, но за съжаление доставката до тук излиза 40 долара, както и броя е по-голям от това което ми е нужно иначе цените са сносни, но не знам дали няма и мито да се наложи да плащам защото пакета ще е доста голям. В българските сайтове цените ми се струват прекалени, но истината е че не знам какъв точно звукоизолационен материал ще ми свърши работа за записа на глас. Моля за препоръки от хора които са наясно и имат опит с тези неща?)Благодаря за съветите предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би най-добре ще е да попрочетеш какво е написано във форума по интересуващите те проблеми. Има много написано, където има отговори на поставениете въпроси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би най-добре ще е да попрочетеш какво е написано във форума по интересуващите те проблеми. Има много написано, където има отговори на поставениете въпроси.

Благодаря за отговора, но наистина не знам къде да търся в форума?! А и въпросите ми са няколко, ако може поне линкове да ми дадеш да прочета? Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвай търсачката. Тя е за това.

 

С Гугъл също може да се търси във форума, особено когато се търсят по-кратки думи от 3 знака.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвай търсачката. Тя е за това.

 

С Гугъл също може да се търси във форума, особено когато се търсят по-кратки думи от 3 знака.

Разбрах, дефакто форума не работи! Мерси за насоките, иначе търсих в нета но пак не отговаря гугъл на точните ми въпроси! Лека вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дефакто няма как форума да работи, когато само се иска от него. Без да се дава. Един форум е място за ОБМЕН на информация. 

Сещам се за една приказка, която баща ми, Бог да го прости ми разказваше когато бях малък.

Един син се обърнал към Баща си-

-Тате, трябват ми 5 лева.

-Добре, синко, знаеш къде стоят парите, там на пезула. Вземи си.

След време пак така -

-Тате трябват ми еди-колко си лева.

-Добре, синко, знаеш къде стоят парите, там на пезула. Вземи си.

И днес така, утре така,  след време синът пак поискал пари.

Баща му отвърнал по известния начин, но този път синът казал-

- Ама Тате, там няма вече пари!

-Е, синко, то освен да взимаш, трябва и да слагаш !

 

Та така, освен да се взима от форума, трябва и да се слага!

Малкият проблем, обаче е, че всички искат да взимат, ама можещите да дават вече са се оттеглили...

И реакцията е като в предния пост.

 

Мога да предложа една библия - Acoustics от Leo Beranek, но съм повече от убеден, че и тя дефакто няма да проработи :greenball: . Е, ако трябва ще я пусна в Техническа Литература, но науката не е за всеки - факт.

 

Малко майтап по същество  ;)

http://forum.muzikant.org/topic/158367-забавна-простотия/?p=866062

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно само в темата от посочения линк се пише основно.

 

Поизчетох по темата, която мен ме вълнува и ще се задоволя с никаквито си знания и ще разчитам че една вата за звукоизолация ще ми свърши работа за и без друго ниския ми бюджет. Другият вариант е да си правя експерименти с одеалата удома и накрая да си ги затрупам на главата неволно. :)

Желая успех и ако някой има нужда от помощ и информация за неща свързани с ток - електричество и техника може да разчита на мен. Обаче да ти кажа, не знам колко поста трябва да напиша, за да мога да ползвам поща тук и евентуално да помогна и аз на някой с каквото знам и мога?

А иначе не е модно май вече да се пише по форуми, което е жалко. Човек до човека стига, само това мога да ти кажа в подкрепа на мисленето което имам. Така, че рано или късно аз имам нужда от теб сега, но после ще имаш нужда ти от мен примерно. Така, че човек до човека стига. Аз ще се науча от грешките си, ама дали ще искам да споделя после в някой форум това е по-важно в случая. ;) Защо ли, ами защото никой няма да ми е помогнал.

Успех на хубавия и любим мой форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ама дали ще искам да споделя после в някой форум това е по-важно в случая.  ;) Защо ли, ами защото никой няма да ми е помогнал.

Правилно си схванал . Само трябва да го осмислиш! След 8 години даване във форума, съм на път да го осмисля и аз.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте. Нека след 3 години и нещо темата да живне пак.

Пиша със следното питане. Семеен съм с дете. Нямам определена стая вкъщи за тази дейност - запис на глас и други неща с кондензаторен микрофон, а искам да го правя. Това може да стане единствено в хола - около 22 кв. Има ли начин, без да да се размества нищо, само с някакви пана да се обере максимално от реверберацията и обасяването в някаква част от стаята? Ако има, то има ли кой да ми ги изработи (защото аз съм сакат за тези работи). Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.