Jump to content
Българският форум за музиканти

Crazy train guitar cover


dickens

Recommended Posts

Напоследък съм обсебен от тази песен... и аз не знам защо така :)

Звукът е от микрофона на камерата, ама колкото толкова. Мислех да я запиша тази песен с Warmoth-а като дойде, един вид проба беше това...

 

Enjoy!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Звука е докаран много добре!

 

За обсебването - не си единствен. Всички, които ме познават знаят, че това е една от любимите ми китарни партии. Много музикално звучи.

Разбира се, ще се радвам да я обсъдим.

 

Забелязвам, че я свириш малко по-Зак Уайлд стайл, така да се каже, докато аз съм повече "Ранди пурист".

Мисля, че звучи още по-музикално, когато в главния риф (като изключим "оргелпункта"  ла на 5-та струна) акордите са тризвучия (на -2, -3, -4 струна), съответно ла (квинтакорд), ми (секстакорд), ре (секстакорд) и пак ла (квартсекстакорд).

Мисля, че като зазвучават всички тонове, звучи дори по-добре.

 

Това е и добър тест, дали даден предусилвател е "хевиметълски" или "тежък" - ако тризвучията звучат нормално и красиво, значи е хевиметълски :D.  На повечето брутални ампове, които някои хора толкова харесват, тия неща не излизат добре (много интермодулационни изкривявания и голямо трещене). Няма майтап - тествано, на много ампове.

 

На рифа в края на всеки куплет, точно преди припева, пак се свирят същите акорди, но са много по-широки, и всичките са секстакорди (на струни 2,3,4 се свири "пауъркорд" от 1,5,1 степени на акорда, докато на 6-та струна се свири терцовият тон.

 

Извинявай, ако се намесвам нежелано в темата, но тъй като и аз я свиря отдавна, предлагам различни варианти, които разбира се, биха могли и да се редуват, за по-голямо разнообразие. Ако искаш да чуеш как звучат тези части по моя начин, мога да драсна едно семпълче.

 

Поздрави!

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ще го сменям :D Иначе MXR Wylde Overdrive - Pocket Metal Muff - Blackstar HT-1 (мръсния канал) - 1x12 cab Warehouse Veteran 30

Малко тъничък ми идва Blackstar-a и се налага да ползвам и бустери, а ми се иска само от усилвателя да го докарам...мисля го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря за информацията. Иначе ми е странно - моя Blackstar HT-1R на мръсния канал криви много - при гейн на 2 часа е направо като хай-геин усилвател, а пък при теб с цели два бустера отпред...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.