Jump to content
Българският форум за музиканти

С какво свирят популярните китаристи - Gear


G.Varbanov

Recommended Posts

Като четох за Слаш и така едно драго ми стана гледайки тия Лес Поли, ами че то моето Епифонче точно като тях и....... в следващия момент като стъпя на земята и се замисля, че свиренето му с Епи си е чиста реклама, и ми става едно такова тъжно... Какво да се прави, пак, че толкова има. Сори за офтопика, ама да си излея мъката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Идеята на тези статии не е да те демотивира или да те накара да си накупиш гиър за хиляди. Ако искаш да звучиш като Slash ти трябва много повече от гиъра му. Трябват ти десетилетия упражнения и опит на сцена. Трябва ти свирене и обмяна на опит с добри музиканти, трябва ти свирене в група. Най-вече ти трябва душата и пръстите му - а това няма как да стане. Така че не се тормози толкова над това, с което свири Slash. Той не свири с Epiphone, това е така, но мога да ти гарантирам, че не свири с най-скъпите си signature китари. Всичко е маркетингов трик. Вярно е че един Gibson Standard/Studio ще звучи и ще се усеща по-добре от едно Epi, но трябва да си наясно какво точно целиш. Аз се имам за начинаещ и ще съм такъв още дълго време и въпреки, че имам по-добри китари от Epiphon-а си, той ми остана основната китара в този период от година и половина, в който се уча и упражнявам. Epiphone са доста добри китари и както вече посочих в темата за избор на ел. китара, си имат класове. Един Epiphone от висок клас, който се равнява по цена, но надвишава по качество ниските класове на Gibson ти е предостатъчен, за да се учиш и упражняваш всеки ден. Ако Epi-то ти те кара да се чувстваш като Slash и те стимулира да се учиш, значи е перфектно :)

 

P.S. Пропуснах нещо важно - виж от къде е започнал. Когато му четох автобиографията, там където споменава за първия Explorer copy, който баба му е подарила. Тази китара просто я е скъсал от свирене над 8 часа на ден. Все от някъде се почва. Мога да ти гарантирам, че повечето от музикантите, които са ти идоли, вероятно са започнали с доста по-малко от теб. ;)

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амин! Това, което си написал е на 110% така. Просто за момент, така да го кажа, благородно му завидях за някои красавици, които са му в ръцете. Епито си е куул. Още доста кожа трябва да оставя по струните, за да се замисля за по-качествен гиър. За сега ще "стържим" така :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това кой с какво свири е супер интересно, но е само за информация и разширяване на кръгозора. Лоша идея е да си купиш гиъра на еди кой си китарист, за да звучиш като него. Не е въпросът само дали си начинаещ или не. Може да си професионалист с десетки години свирене зад гърба си и пак ако вземеш 1:1 гиъра на Slash (или който и да е друг известен китарист) - китара, усилвател, ефекти, струни, перце, заедно с настройките с които свири той, и пак няма да звучиш като него, защото ще имаш различен стил и техника на свирене. Това, което работи за него, може да не работи добре за теб. Няма нищо лошо да се влияеш от това с какво свирят любимите ти китаристи, но никога не е добра идея да ги копираш едно към едно - по-скоро е източник на идеи за неща, които може да пробваш и ако ти харесат, да станат част от твоя тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което казваш е вярно, но аз никъде не съм писал, че искам да звуча като ..... еди кой си или да си закупувам точно такъв гиър. Споменах само, че ми напълниха душата китарите му. Слаш не ми е любим китарист, но по стечение на обстоятелствата свиря с ЛП и си позволих да направя някакво сравнение. Както и да е. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Това, което казваш е вярно, но аз никъде не съм писал, че искам да звуча като ..... еди кой си или да си закупувам точно такъв гиър. Споменах само, че ми напълниха душата китарите му. Слаш не ми е любим китарист, но по стечение на обстоятелствата свиря с ЛП и си позволих да направя някакво сравнение. Както и да е. Поздрави!

Така е, вярно е, че не си го писал, и всъщност не ти противореча, просто написах post-а си като необходимо уточнение за начинаещите, които четат темата (и като допълнение на post-а на G.Varbanov) :)

 

Просто смятах, че е нещо, което е нужно да се каже в тази тема, въпреки че професионалистите го знаят. Все пак, има и начинаещи, които четат тук :)

 

 

Между другото, един сериозен въпрос: какъв е смисълът да си купуваш 30 китари от един и същи тип (да речем Les Paul)? Ясно, че за хора като Slash отговорът е ясен - "защото могат" :) Но, нека да кажем, че си добър и известен китарист, който харесва определен модел китара (например Les Paul) и който има изградена музикална кариера и доходи, позволяващи му да си купи каквото си иска, но който въпреки всичко е супер рационален. Има ли причина да си купуваш 30 вариации на един и същи модел или е по-добре да си купиш напълно различни модели (т.е. stratocaster, telecaster, les paul, sg, explorer и т.н.)? Ако приемем, че си свикнал с Les Paul и са ти супер удобни за свирене, но търсиш различни видове тон, разбираемо е да имаш няколко китари Les Paul, всяка с различни адаптери (евентуално и различни производители, да речем ESP Eclipse), но дори и тогава, нужни ли са ти чак 30?

 

Ясно, че Slash си е Slash и Joe Bonamassa си е Joe Bonamassa, но въпросът ми е чисто математически и логичен (т.е. пренебрегвайки ирационалните субективни фактори, има ли смисъл?)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Glenn Tipton от 20 и кусур години стържи само на 2 Hamer-a... за сметка на това Richie Faulkner изкара 6 Custom Gibson-a   :metalist:

Съвсем пресни впечатления...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^G.A.S ;) Всички я имаме в някаква степен. Les Paul китарите са инвестиция (хубавоите такива). По-добре да купува китари, от колкото да отиват за Jack и Кока (Ама не Cola) всяка вечер. Върпеки че, Slash се е ограничил само до алкохол, понеже всичко друго му пречи да свири :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че съм фен на Godsmack , не мога да разбера кой ще свири и изобщо защо са му направили на Съли сигничър при положение , че никога не се изявявал като кой знае какъв китарист ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсене - Предлагане ;)

 

Ето ти още един изчанчен:

 

 

http://youtu.be/6ZRRWPOVD94

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

nickysn

извинявай за малко острия коментар. От моя страна не беше коректно да изказвам офтопик мнение (..."past is just a data..." както казва копойноя Сена). Колкото до въпроса за какъв чеп аджеба са му нуйно толкова ЛП-та... Колегата Върбанов е писал, че голяма част от записите за правени с една китара. За мен всичко друго си е реклама. Повече модели, които аз, ти и всеки друг като прочете и възможността да си намери и закупи става по-голяма. А и наистина в един момент ако реши да ги пуска на търг, цифрата ще е......

Още веднъж се извинявам, ако съм издразнил някой. Да се лее жица...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.