Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за избор на електро-акустична китара


frock

Recommended Posts

Здравейте, реших да си купя електро-акустична китара. Разполагам с около 350 лева. Първата ми китара беше от тея боклуци Factor за по 90 лв. Та учил съм се на нея, после си купих един squier bullet електрическа. Свиря неща от рода на Breaking Benjamin, Three Days Grace, Nirvana.. Спрял съм очи на Fender CD-60 CE, Walden CD350CE , Washburn WD10CE. Всякакви насоки и мнения са от полза!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако наистина е ламинат няма да е удачен избор, особено за акустичен инструмент.

Всичките уверения за нови технологии не са друго освен бъркане в джоба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колетите са ти дали добри съвети и не исках да спамя допълнително, но няма как да ти пратя лично съобщение, все още си нов потребител. 

 

Моите 5 стотинки било то и не съвсем от първа ръка:

 

За Washburn мога да говоря до някъде, понеже имам акустичния модел на D10. Има един колега в форума - Лими, той има електро-акустичната, него можеш да питаш на лични. Като цяло са здрави китари с ярък звук. Сетъпа ми идва малко висок, но това може да се коригира с посещение при лютиер. Фендър са с доста по-нисък екшън, поне това, до което съм успял да се докосна. Най-добре пробвай и вземи това което ти залепне ;)
 
Понеже спомена Breaking Benjamin, ето ти нещо скалъпено с Washburn, но не електрическа  :)
 
Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като си решил да е нова китара за тази цена - избирай, коя от трите ти пасва като гриф, защото включени всички ще звучат еднакво. Акустично разликите няма да са големи, но лекотата на свирене може да е доста различна, а така спестяваш я посещение при лютиер, я нерви от опити да я сетъпваш при всичката пипкавост на тази работа, когато има и пиезо намесено. Високият екшън на акустична китара (нещо доста често срещано) е гадна работа и вкарва излишни напрежения в ръката, по-добре си го спести.

Редактирано от Atari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам D10 SCE /ел.ак./, пробвах и WD10 SCE, личното ми мнение е че D10 е в пъти по-добра и може би най-добрият избор в този клас. Друг е въпросът, че мисля да сменям моята, но това е само защото се двуомя за по-висок клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е, че съм от Варна и преди имаха магазин House Of The xxxx, но е затворил. Иначе се бях насочил и към Epiphone и Tanglewood , но уви.. няма магазини във Варна продаващи тези марки. Предложиха ми доставка от София, но без да пробвам китарата не бих си я купил. Благодаря ви! Ще ги пробвам тези дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.