Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на техника за запис


xperience2

Recommended Posts

Колебая се между тези два варианта-Behringer xenyx 802 usb + Behringer B 1    и   behringer ultragain pro mic 100 + Behringer C 1.Трябват ми за запис на вокали вкъщи.С лаптоп съм.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Behringer Ultragain mic100 е микрофонен предусилвател, а не звукова карта, тоест няма да ти върши никаква работа. Този миксер също не е добър вариант за записване. Потърси USB аудио интерфейс с фантомно захранване втора ръка за 100-150 лева и след това мисли микрофона. По-евтин вариант, който да става за нещо, според мен няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато говорим за записи, неминуемо трябва да споменем - поп филтър, кабели, стойки, АКУСТИЧНО ТРЕТИРАНЕ НА СТАЯТА (пода и тавана също), микрофонен акустичен панел. Това и минимума, за да запишеш един глас примерно. С микрофон и преамп ако ставаше, и баба щеше да записва....

Не се обиждай, но е странно, че всеки втори иска студио за 200лв. Отговорът е простичък: НЕ СТАВА. Или поне не става добре, защото големите разлики идват от малките неща - знания, умения и познаване на техниката, изпълнение, техника и т.н.

Можеш да си спестиш доста пари, като вземеш един USB микрофон и директно записваш в компа, НО аз бих ти препоръчал да дадеш 200лв на някой, който знае какво прави и да си запишеш песента при него.

Успех!

Ако мога да помагам с нещо, питай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си звукова карта с преамп + C1. Записвай си спокойно.

@aarab и не само,

Кога точно решихте, че всеки иска да вади профи аудио от спалнята. Може пък хората да искат просто да си записват идеите, които са им дошли посред нощ. Предполагам, че ще е по-добре всички да даваме по 200лв на някой, който "знае какво прави" (хохохо) щото е забранено да си имаме записи с лек кънтеж от стая. Аре мерси.

Редактирано от Dilian Nedev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.