Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с iLok 2 ...


Jordan_J

Recommended Posts

Здравейте!

 

Вчера ми гръмна iLok 2 и не можах да стартирам нищо.

 

Като го включа в USB светва и изглежда така, че все едно работи. Но iLok manager казва, че не разпознава и няма включен iLok в момента. Опитам ли функцията Sync/Repair ot iLok Manager - отново казва, че няма включен такъв дивайс.

 

Стартирам ли Pro Tools - също дава съобщение, че не намира активен лиценз. 

 

Освен това - от време на време iLok-а пресвятка странно.

 

Предположението ми е, че iLok-а е гръмнал и просто е развален хардуерно.

 

Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил.

 

Така или иначе днес ми пристига нов iLok 2, но все пак искам да знам, ако някой е имал подобен проблем и как го е решил. Знам, че в нета има доста подобна информация, но предпочитам да знам от първа ръка, ако някой е имал подобен проблем и го е решил.

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

имах абсолютно същия проблем, изпратх го в БУлкомп, знам че се прави някакъв ресет, дори онлайн, но не ми се занимаваше.....сега и аз си имам два айлока, ама кво от това.....с тоя Протулс 11 побелях...... :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже моя не работи, се наложи да го пратя обратно в Щатите на ПЕЙС за да имам възможност отново да ги трансферирам на новия. В момента показва, че всички лицензи са ми на първия, а понеже той е развален - не мога да ги деактивирам и прехвърля на друг. Ти как реши този проблем?!

 

Купих ZeroDowntime, платих още 49 долара за услугата, платих 85 лв за нов АйЛок и все още не мога да подкарам нещата! Страшна работа ...

 

И сега понеже обявих моя стар АйЛок за счупен - го искат да го пратя до 14 дни в Щатите на фирмата ПЕЙС. Спрели са всички лицензи от профила ми в АйЛок сайта. И чак след като получат стария АйЛок и серят серийния му номер и това, което е имало в него - ще възстановят отново лицензите в профила ми в АйЛок за да мога да ги трансферирам! НО, дотогава ще мине поне една седмица, което било стандартно Cool-Off време (?!) Целия свят е писнал от тази простотия, да не говорим, че те самите могат да развалят сигурно софтуерно АйЛок-ците и да забърсват периодично по 100-200 долара пт балъци като мен ... 

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сори, ама аз заподозрях тая измама с зиродаунтайма......и не се възползвах (щото точно по това време нямах налична виза карта, не заради някакъв друг акъл....) Мисля, че това си е хардуерен проблем, и се решава тихомълком от локалните дилъри с форматиране. Поне при мен така стана - Протулса и айлока са ми от булкомп, и естествено потърсих тях. И получих след около месец (щото изобщо не бързам) моя си айлок, с рекавъри лецензите  (на протулса, McDSPтата, и още някакви бъндъли)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи локалните дилъри могат да форматират и оправят развален АйЛок? Всички лицензи си сработиха след това, така ли?

 

Дай някакви координати на тези дилъри, че наистина пишман станах, а и това едва ли ще е последния път, когато ще ми се наложи тази операция по възстановяване на лицензи.

 

На всичкото отгоре, ПЕЙС казват, че не могат да възстановят всички лицензи (понеже някои фирми имали специфични изисквания) и се налага директно да се контактува с фирмите-производители и те депозират директно в АйЛок акаунта ти нови лицензи. Явно имат начин за директен достъп до АйЛок системата и акаунтите.

 

Из световните форуми хората са пропищели от ПЕЙС. За момент даже си помислих, че може умишлено да блокират АйЛок ключове на различни клиенти от целия свят - защото това би им носило допълнителни печалби и то много. Най-странното е, че вчера четох точно за ЗироДоунтайм в сайта им (но не го поръчах/платих) и днес ми гръмна АйЛок-а ... Може да си внушавам, но нищо не им пречи да блокират от дистанция АйЛок ключ и да лапнат едни 150 долара въздушно и за нищо. Надявам се, че това е наивно внушение и не бих искал да е истина. Би било много глупаво спрямо клиентите им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не напразно е казал народа "Купи си софтуер - стани пишман!"  :yes:

 

Точно това си мислих преди малко, мен. Като бял човек си купувам софтуера, плъгините - и сега наистина пишман станах! Едно-към-едно! Представих за момент, че в момента работя по неотложен проект и имам срок за завършване. В тази ситуация е просто АБСУРД и е адски неприемливо за мен.

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и не мога да го разбера това хардуерно заключване на софтуера. Прави нещата за потребителите, които си плащат, много по-сложни. По времето на Cubase 3 имаше много хора, които си го бяха купили, но ползваха кракнатия, защото работеше по-добре. А и не заема екстра USB порт. В крайна сметка, нито защитава софтуера по-добре, нито са им се вдигнали продажбите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този iLok винаги ме е дразнил. За това не си купувам нищо което е заключено по този начин. Разбирам UAD, ама там си купуваш звукова карта, ако се прецака картата - прецакват се и плъгините. Ама ти така или иначе без карта не можеш да ги ползваш. Докато тоя iLok...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.