Jump to content
Българският форум за музиканти

Забавна простотия


Recommended Posts

Вярно. :wallbash:

Не съм забелязал "е"-то, т.е. спомагателния глагол "съм" в 3-то л. ед. ч. сегашно време. Така конструкцията се получава минало неопределено с "елово" причастие " е интонирал". А "си"-то не е нотата Си, а възвратно местоимение. Това ме подведе и го възприех като глагола "съм" във 2 лице.

Стига сме дълбали в граматическите дебри. Да оставим филолозите да си скубят косите.

Дай да си говорим за китари. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копи-пейст от друг форум -

 

Пътувам в препълнена маршрутка, хората пътуват мълчешком, всеки се е замислил за нещо си. При едно спиране се освобождава мястото веднага зад шофьора, на което сяда млада майка, около 22-23 години, с 3-4 годишно момиченце. Тоест, тя седи с гръб към движението и с лице към хората в салона. Както тръгна маршрутката, и момиченцето започна да мрънка на майка си на тема "мамо, купи ми Барби!", при това едно такова протяжно и жално и с различен тон всеки път. Майка й и влезе в ритъма и и отговаряше с "за какво ти е Барби, имаш си вече три, по-добре да ти купя нещо друго" и т.н. Всичкото това мрънкане и виене почна да омръзва не само на мен, но и на останалите пътници. След няколко спирки стратегията на момиченцето се промени. Тя изведнъж стана важна и млъкна, като видимо се сети за нещо коварно. И след още една спирка се издаде:
... - Ако не ми купиш Барби, ще кажа нещо за теб на баба!
Майка й се усмихна: - И какво толкова ще кажеш на баба си за мен?
Момиченцето продължи: - Ще разкажа, ще разкажа! Аз видях нещо!
Цялата маршрутка затаи дъх, за да чуе какво точно е видяла малката.
- Е, и какво си видяла? - попита майката.
- Аз видях как ти вчера целуваше пишката на тати!
Цялата маршрутка избухна в смях, също и шофьорът. Майката спря маршрутката, взе си детето под мишница и изскочи навън.
Мислите си, че това е краят? Не бързайте. При спирането на маршрутката се качи млад мъж с момченце, някъде около 8 годишно и седна на мястото на майката с детето. Пътниците продължаваха да се хилят, младият мъж и той почна да се подсмихва гузно, без да знае на какво точно се смеят останалите. И в този момент синът му изтърси: "Тате, купи ми войници!" Маршрутката избухна в такъв смях, че принуди шофьора да спре, за да се смее на спокойствие. След като си пое дъх, шофьора се обърна към младия мъж: "Братче, по-добре му купи войници, не дърпай дявола за опашката". Младият мъж пътува около 4 спирки, през цялото време хората се смееха, а той седеше в пълно недоумение, вероятно мислейки си че се вози в маршрутка с идиоти. И наистина, какво толкова смешно има в "тате, купи ми войници"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че е смешно,но си е простотия,ето на какво се натъкнах тази сутрин във Фейсбук:

 

   "Днес се навършват 176 години от смъртта на великият апостол на свободата Васил Левски !!!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Нямам регистрация във Фейсбук,ама по-голяма простотия е,че вчера загледах някакви новини,какво се случва -

 Левски е национален герой,нашето правителство не отбелязва по никакъв начин годишнина от рождението му,всички в Бургас,където е имало атентат срещу израелски туристи преди година,загинали 5 души,е,това не е Български проблем..,лека им пръст.

Петима младежи,пак вчера загиват след удар в стена с някакво мощно BMW..,то не можеше да се познае това кола ли е..,лека им пръст..

Двама миньори,ако са още живи,берат душа под земята,е тук все пак се борят да ги спасяват с помпи и до колкото могат..

Та нашите управници не е нужно да откриват паметници на загинали туристи,а да се загледат,че българите са на изчезване..

То това не е и простотия де..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това някаква обработка на фотошоп ли е?

Е ,ако не е,що за подигравка с хората,след мамин свинчо да беха турнали цар киро за министър на вътрешните работи,май работата оди на шопа с дебелата сопа.. :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ най-'убавото предстои:

 

 

"Аз съм черен циганин, но това не ме прави престъпник. Отсега нататък в медиите, който говори, че съм правил частно енерго, ще се видим с него в съда, отправям последно предупреждение, закани се бат' Сали."

 

Източник: ПИК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Ех едно време какви дядовци имаше...
- Дядо, дядо, а ти бил ли си комунист?
- Бил съм, дядовото.
- Ама убеден комунист ли си бил или си бил комунист с отвращение?
- Единият май беше убеден, но и тримата ги бих с удоволствие!

Истински комунист не знам, ама потомствен псевдокомунист-кърлеж от малка източноевропейска държава: с какъв кеф да му смачкаш главата... Само да ти падне.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, в крайна сметка тез чиляци в НС затова са народни представители, защото представят масите в народа - с такъв народ дето висотата на интелекта му се простира до Азис и Биг Брадър нали не очаквате професори по ядрена физика да са избрани :) По-забавно ще стане с т.нар. пряка демокрация - ако не друго - ще има силиконови депутатки бол :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам по малки и по-големи улички в Бояна (вилна зона на София). Не мога да реша на какво ми мирише. То прогимназии, замъци и прочие. Мирише ми на капитализъм или на социализъм?!?!?! Не знам. Но миризмата се усеща  осезателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Млад менринджей е класика :D

На гом*a ли мирише в бояна? Частните проекти замъци и прогимназии са едно, но такива тривиални и безинтересни неща като канализация, обществена инфраструктура, планиране, дългосрочни стратегии... вече изискват наличието и на Държава... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"....   да послужи като предупреждение към всички момичета, които не знаят какво се крие под лъскавата фасада на рокендрол идолите им & да не се забъркват с гадни метъли" 

 

iron-20-maiden-logo.jpg

 

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.