Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,

 

наистина не разбирам почти нищо от озвучителни системи, както и от Диджей апаратура. Барабанист съм и имам желание да направя проект с някой дъбстеп/дръмендбейс/брейкбиит Диджей/компоузър. Идеята ми е да оборудвам акустичния ми дръм сет с тригери + дръм модул и да свиря на живо цялата или по голямата част от бийт линията в Диджей сета, като дръм модула да се управлява от Диджея, който може да ми променя звуците на дръм сета в реално време на живо изпълнение.

 

Два основни въпроса:

 

 

1. Каква е цялата техника, която е нужна, за да се получи подобен проект. Ако е възможно някой да опише цялата система - диджей оборудване, кабели (ако има нещо специфично) и всякакви други джаджи, които могат да бъдат нужни.

 

2. Първо изобщо се чудя, дали има диджей, който би се навил да изреже по-голямата част от дръм партийте в своя диджей сет, за да бъдат изсвирени от мен на живо? И изобщо не знам дали това е практиката, или просто дръмъра свири върху звучащия бийт от диджей сета, като просто го повтаря отгоре?

 

Ако не съм си задал достатъчно конкретно въпросите и ситуацията и за това не мога да получа конкретен отговор, моля пишете ако трябва да доуточня.

 

Благодаря предварително :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Трябват ти просто хубави електронни барабани. Например Roland V drums или 2box. С тригери не си е работа защото звука, който ще излиза от акустичните не би харесал на DJя или бандата. Утре ще пусна разни примери. От там вече е въпрос на концепция как ще звучиш. По принцип това можеш да го направиш и с банда, не само с DJ. Ти държиш основния ритъм, а ти или някой друг тригерира някакви допълнителни перкусии. Не е сложно хич.

Link to comment
Share on other sites

Мерси много за отговора, но все пак :

 

1. Държа на акустичен сет, ако щеш дори само като визия ( относно звука, не вярвам че това е проблем, все пак има хиляди начини за обезшумяване, а и има кожи специални доколкото знам, които са за тригери, и са почти напълно обезшумени.

 

2. Държа на работа с диджей.

 

Ще се радвам на още отговори, благодаря предварително :)

Link to comment
Share on other sites

http://youtu.be/KmOhbps9AqA

 

Визията също е важна и си мисля,ч е за този стил е по-добре друга, но ти си знаеш. Пусни си последното парче, което е един доста интересен кавър на Foo Fighters, ако искаш изгледай цялото видео. За съжаление не съм гледал такъв барабанист с DJ и не мога да си го представя как ще изглежда.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

След като си избрал да работиш с тригери, тогава ти трябва модул с такива входове. Отделно това означава че парчетата които DJ ще пуска са преправени без дръм партии (което си е все едно да правиш авторски парчета), а и все пак си му оставил някакви ритмични перкусии за да може да си нагласи темпото. Тук съвсем обикновенна DJ апаратура  (контролер, CD плеъри) ще свърши работа, но както ти писах по горе за да махнеш почти всичките дръм партии се изисква много време в студиото, понякога е невъзможно. Изхода за звук от модула ти може да се вкара в неговия миксер

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.