Jump to content
Българският форум за музиканти

По какво да различим фалшивите китари

metalhammer

Recommended Posts

Не че е от особено значение, но и на мен китарата ми се струва читава.

На kontrol бих му препоръчал да си пази махленския език за другаде.

Никой тук не е длъжен да му помага или да му дава съвети.

На мен ми се види дека не е нова,ползвана е,щото долната извивка май е проядена от потта,дано ми се е привидело .

От коя година нататък го броиш за нова продукция ?

Оставам с впечатлението , че някои си падат по лъскавото и лаченото и не щат да чуят , че все пак звука остава по- добър, въпреки не перфектната изработка.

kontrol-чо, нещо не те разбрах, относно многоточията!?

Внимавай!

Сори ако съм се изразил по начин, по който мога да засегна някой. 

Нямам предвид никакви роднини в многоточията.

Коментарът ми е за написното за китарта. Радвам се, че ти след многоточията достатъчно ясно посочи някои неща. Благодаря!

• Like 2

Специално за Малин, пък и за другите любопитни!

17760318_1459685907375369_1430517870_n.j

Човека е любезен, възпитан и отзивчив. Веднага предложи снимка, телефон и среща за проба на инструмента.

И да съм имал съмнение, сега съм сигурен, че това е 100% Gibson SG

• Like 1

Абе,аз не паса трева,ясен ми е модела,имал съм фейдед Леспол,такива Ес-джи имаше в МЦИ преди няколко години по 1200лв,ако не се лъжа,просто основната снимка трябва да е главата отзад..

• 3 weeks later...

Някой да си е забравил Лес Пола в Будапещенското метро? :girl_witch:

Аз лично съм забравил един Лес Пол кастъм, черен, един ПРС Сантана топ тен, единИнгви стратокастер и

Сър Реб бийч, ако някой ги е намерил в Мотро-то на Божурище, да бъде така любезен да ми ги върне :thx:

За съжаление изгубената в Буда-пещта не я ръщат безвъмедно, а само срещу 900 лв...

Но аз не разбирам от китари и може би затова ми се привижда преработен Винтидж би-джи менте.

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-18064259/gibson-les-paul-%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0

Версията на продавача също е "китайска реплика".Трябвало е да се постарае поне малко повече за тези пари ;)

Тони,на винтиджите рогчето е по-остро,а на това само като видиш номера отзаде,като написан с бел фулмастер те напушва смях,да не говорим за други подробности..,ама хубаво взел е китайски ташак,но да го продава с малка надценка,не на принципа "ден година храни"..

едит- :lol: аа,капачката "стандард" тепа рибата с чук,сигурно някое китайче я е правило в час по трудово обучение.

Edited by Hillbilly

>> Търсената от вас обява вече не съществува.

Предполагам, че е я загубил в Софийско метро...

• Like 3

• 2 months later...

Fender stratocaster Vintage made in Mexico

https://www.bad_link/ad/fender-stratocaster-vintage-made-in-mexico-ID6PTA3.html

Следващият хубавец... иначе за 1200лв два мексиканеца с куфар, направо да починеш... жалко че

не са мексиканци ами от тея по-дръпнатите.

• 2 weeks later...

Моля за малко помощ. Китарата се продава в олх и имам интерес, но това ми се вижда малко странно. Малко не ми се вярва да си купя менте на китара в ценовия диапазон до 500лв, но все пак нещо ме човърка. :) Била е купена преди година и нещо, но според номера е произведена 2005. А и самата плочка ми се вижда странна, като я сравнявам в сайта на епифон, но и ако наистина е от 2005. Но като цяло не ми се вярва от магазин през 2015/16 да си купиш китара от 2005.

7c88c4d704bad200749dace375d7c02e.jpgb628c8410dec0065c39e4d8aa389dc62.jpg

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk