Jump to content
Българският форум за музиканти

Шум от стерео изходите на процесор Digitech RP 155


didko_mz

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Тонът, с който пишеш показва ненужен афект и прави конструктивния разговор невъзможен.

Валяка не винаги намира правилният подход за писане с всички, но предвид своята позиция и квалификация, а и тоновете глупости, които често се пишат, има своето право.

 

ПС: явно дори не си прочел поста ми, тъй като съм се сетил да го подсетя за завъртането, а и за други неща, покрай това.

При проблеми като този, завъртането рядко върши работа, тъй като "земята" винаги си е земя, а захранващият трансформатор е галванично изолиран, пък изправителите след него работят и в двете полувълни...

 

Нека да приемем, че нашите предположения, не са базират точно върху хвърляне на боб.

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не ми се занимава с глупости, но един бегъл преглед на публикациите на Slacoth е достатъчен, за да дефинира некомпетентността по електротехника. По звукотехника - съвсем. Без боб и без леща.

 

По принцип избягвам да влизам в подобни сапунени опери, но ангажиментите ми във форума ме задължават да насочвам в правилна посока общественото мнение. Все пак форумът е социална платформа, която се следи от много хора, и в тяхно име форумът трябва да е Верен, Точен и Безопасен. Форумът не е квартална кръчма, където некомпетентността да взима връх. 

 

ПП. По темата:

Проблемът не е решен. Той е заобиколен! Което може да се окаже опасно, защото се мисли, че сега всичко е наред, а в последствие да стане беля. Как обаче да се обясни на някой с недостатъчна компетентност?

Редактирано от Parni_Valjak
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кво да ви кажа...

"Конструктивния разговор" приключи, още с първия ми пост, когато дадох правилната идея на човека и той си реши проблема.

 

На другите ви провокации нямам намерение да отговарям, защото от това се "храните", а май заслужавате да ви оставя "гладни".

 

:spam:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах, с токове не се занимавам. И за това написах в кавички че проблемът е "решен". Тук всеки помогна с каквото можеше, давайки идеи за решения на проблема, за което съм благодарен. Нали за това е форум за обсъждане на проблемите (и не само)? Няма нужда да се изпада в спор. Благодаря пак на всички, които се отзоваха! Темата вече може да се затвори! :)

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Според мен случая е друг - ти подхвърляш провокации, а си мислиш, че ние сме гладни.

А това, че човекът си закърпи проблема с предложение, дадено от теб, е по-скоро случайност, отколкото резултат от някякъв инженерен гений или рядка ясновидска дарба.

 

Нашите забележки не са и никак излишни, тъй като дават повод за размисъл при такива проблеми, които биха могли да имат потенциални читатели.

Например, твоето предложение за включване в различни контакти би дало доста зрелищни резултати при наличие на един заземен и един офазен контакт.

Предложението за завъртане на щепсела пък би било с интересен изход, ако имаме пробив в захранващия трансформатор, откъм страната на първичната намотка, която в момента е свързана към "маса" - това е по-скоро хипотетичен вариант, но не невъзможен. В случая, най-вероятния проблем е била модулирана от компютъра земя, която "върви" по шаситата на техниката и по ширмовката на кабелите. Обаче проблемът можеше и да бъде по-сложен и неблагоприятен.

Ама мисъл трябва, а често такава липсва. За сметка на това, преобладава лаенето - всяка липса трябва с нещо да се компенсира. Мисленето е уморително, а плямпането - забавно. Пък и нали никой не си слага подписа зад своите интернет предложения - аз да предложа, пък да става каквото ще.

Редактирано от Evtim Djerekarov
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Знаеш ли приятелю, прав си.

Нямах никаква представа, че като го посъветвам това нещо ще се получи работата.

Написах го ей така, да се намирам в приказка."Налучквах" и "давах некомпетентни съвети", както сам се изрази още преди да ме обвиниш, че проявявам "ненужен афект".

Всичко е просто едно комично съвпадение, даже още не мога да си простя как си позволих да се намеся преди "светила" от вашия ранг да изкажат своята свиша воля, затваряйки със своите познания завинаги устата на своите жадни за знания последователи.

 

Наистина, каква нелепост ви поднесе съдбата - човек от моето естество, да прояви такова неуместно неблагоразумие и   "по някаква случайност" да "налучка" естеството на проблема, че при това и провокации да ви подхвърля.

 

И не стига това, ами дори не изпитах наслада бидейки спечелил вашето внимание, макар и като ме порицаете, а напротив усмелих се да се засегна от факта, че хора които никога не ще имат възможноста да ме опознаят, си позволиха да ми поставят квалификации.

При това хора с "позиции" и "ангажименти" към форума.Каква наглост само проявих.

Толкова съм притеснен и объркан, че няма да спечеля вашето благоволение отново, че вече не намирам смисъл и нищо не е същото.

 

Уважаеми момко, пуснал тази тема и по този начин предизвикал тази свиша божествена неприязън, стоварена така правдиво върху моята, нахална особа - бъди така разумен и върни щепселите както си бяха по контактите!Живей и свири със своя брум, докато събереш пари да си подмениш цялата ел.инсталация!

 

Най-добре сложи 8 квадрата, защото 4 не е достатъчно.Обособи автономно заземяване за всеки кръг, както и едно общо и никога не забравяй - слагай по четири UPS-а отпред и по два DI-бокса отзад, за да задоволиш недопустимия минимум изискван от Висшия Разум.

 

Дано поне сега волята на съдбата премине на моя страна и тези ми слова не бидат тълкувани погрешно, като ирония.

Редактирано от Slacoth
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, обаче не звучи дори забавно... Аз не те познавам и нямам нищо против теб. Просто подсказам, че тия съвети, без да се има предвид безопасността, са безотговорни.  А ти защо се засягаш, не знам. Може би го приемаш твърде лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, винаги съм влизал в този форум с голям мерак и съм чел с интерес темите.

Да и аз съм новак, но въпреки това реших да напиша нещо, не по въпроса на пича за процесора, а за нормални човешки взаимоотношения.

Не познавам никой лично, но изпитвам огромен респект, както към Евтим, така и към Slacoth, както и към всеки потребител тук.

Това е един от малкото останали форуми, където пишат образовани и интелигентни хора. Нека загърбим дразгите и да отворим по една биричка.

Извинявам се ако звуча, като дърт проповедник, но наистина ме натъжава факта да чета такива спорове.

Много поздрави от Шумен и Rock'on!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Yordan_Andonov - няма да крия, че преди твоето включване доста се забавлявах (без да искам да прозвучи грубо), но май само ти вникна директно в основата на спора, за което ти благодаря.

И още нещо: аз също не те познавам, но съдейки по думите ти - респекта не трябва да е от, а към хора като теб!

 

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.