Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане за софтуер


midimann

Recommended Posts

Здравейте колеги.Нов съм тук и имам един  въпрос.Започнах да се занимавам с миди програмиране-някоя детска песничка и т,н.Правя ги с CAkewalk 8.0 ,защото е лека програма.Интересува ме след това,като е готов миди файла ,с какво да го просвиря през професионална програма,за да звучи както трябва-за някой конкурс/нямам качествен синтезатор/ Искам  добре да звучат  барабаните,китарите и т.н.Какво трябва да инстралирам-някакви vst или неззнам..Какви програми са ми нужни и какви семпли.?Благодаря ви.В знак на благодарност,ще кача някой известни бг парчета ,който съм правил след като са готови за безплатно ползване от някой колеги учители...На всички им е нужна такава информация.БЛАГОДАРЯ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата част от коментара можеше да си го запазиш за себе си, ама не - добре е да си кажем.

Не всеки е длъжен да знае какво си прочел и къде си го прочел (и дали посочената тема е в половината, която си прочел), за сметка на това се опитва да помогне по начина, по който е сметнал за добре.

 

Ето конкретно - Native Instruments Kontakt. Има всичко, което те интересува на задоволително ниво.

Семплираните китари по принцип звучат не много добре, поради характера на инструмента и това че до момента никой не е намерил за необходимо да инвестира необходимите средства за семплиране на достатъчно добро ниво (за разлика от цигулки/виоли и сходни, където има библиотеки с включени всякакви орнаментики, динамики и т.н.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом използваш Cakewalk 8 , означава, че си с доста стара машина . Едно време , когато работех с 8 и 9 на Cakewalk  използвах SF2 / Soundfonts.  Мисля, че друго при теб няма да тръгне .Никакви виртуални синтезатори  и тем подобни.

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като начало пробвай инсталация на Yamaha softsynthesizer s-yxg50, звучи доста добре, но работи само на XP и то 32 битови версии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това,че използва Cakewalk 8 не означава ,че е стара машината и друго не тръгва.Тя една от най-леките за миди програмиране.Също колегата казва,че не иска софтуерни синтезатори-или не съм видял???

Редактирано от jordanil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом използваш Cakewalk 8 , означава, че си с доста стара машина . Едно време , когато работех с 8 и 9 на Cakewalk  използвах SF2 / Soundfonts.  Мисля, че друго при теб няма да тръгне .Никакви виртуални синтезатори  и тем подобни.

:greenball: ...аз съм с Windows7 на Lenovo с i3 и 4GB RAM, но пак си ползвам осмицата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сваляй ВСТ - та и пробвай. Така с едно което да ти просвирва всичко няма да стане като хората. Трябва си отделно за барабани, бас и т.н. След това и мидито трябва да си пипнеш спрямо вст-то , че примерно касата и соло барабана съвпадат с различните drum вст-та, но другите ударни са почти винаги разместени. Най добре се реди миди вече със закачени виртуални инструменти на канала, ча да си ги чуваш когато редиш или просвирваш. Както synchu ти написа не очаквай китарите да ти звучат като истински.   Native Instruments имат вст-та за почти всичко и като за начало пробвай с тях или с каквото искаш - вече има толкова голям избор че е невъзможно да пробваш всичко . Не очаквай нещата да станат от ряз - трябва си време да се разучи това към което се ориентираш. 

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали за  Cakewalk говорим ? http://media.soundonsound.com/sos/mar99/images/figure1.gif  Или е  трябвало да напише Cakewalk Sonar 8 ?

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Програми като FL Studio, Ableton Live, Cubase могат да ти помогнат, като FL Studio е може би най-лесната и едновременно също толкова функционална като останалите. Всички жанрове на електронната музика, които може би си слушал, като дъбстеп, транс, хаус са правени с тези така наречени DAW (Digital Audio Workstation). Освен за създаване на музика служат също и за обработка на всякакъв жанр музика. FL Studio има опция за разчитане на MIDI, като програмата има вградени синтезатори с, които можеш да озвучиш MIDI както поискаш, било то с китара, пиано, виола и всякакви инструменти, като можеш и да създаваш свои собствени звуци. Разбира се иска практика, но пък успехът е сигурен. Ако имаш нужда от помощ в програмата има наръчник за ползване, а и в интернет има много видео уроци. Можеш да намериш програмата от официалния сайт на Image-Line (компанията, която разработва продукта), където можеш да изтеглиш демо версия безплатно или да закупиш пълната версия на софтуера. Надявам се, че съм помогнал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте! Работя от известно време със StudioOne демо версията, която е доста прилична. Това което не ми достига е слабата функция на компресора. Интересува ме добрия саунд и качество. Тъй като желая крайния резултат да е на професионално ниво, търся програма която да дава един мощен краен продукт. Всъщност интересувам се от най-доброто направено до сега. Ableton Live, Cubase, Pro Tools, Logic Pro, Studio One са програми които са известни и дават добри резултати, коя е най-добра според вас? Има ли нещо по- добро освен изброените? И още един въпрос имам програмата Music Maker ми попадна случайно и останах впечатлен от рекламата. При всички възможности се чудя на коя да се спра в крайна сметка? Плъгините предлагат много допълнителни възможности, пакетите също и става доста голям избора. В крайна сметка ме интересува на първо място качеството. Ще съм много благодарен за отговора. Добър и успешен ден!   :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и други сериозни имена - Sonar, Samplitude, защо не и Reaper (особено ако се купуват, както е в нормалните страни).

 

Про Туулс е стандарт из сериозните студиа по света, отскоро предлагат и една фрий версия за домашно ползване. Тъпото е, че няма директен даунлоуд, ами си пускаш заявка и чакаш да ти пишат мейл с линк за даунлод. Аз чакам вече над седмица и нищо. Щеше ми се да я прегледам, ама... я пратят, я не. Еми да си я държат, ще си джиткам с Лоджик-а! ;)

 

Аз всъщност само Про Туулс не съм пробвал и от останалите Лоджик най ми допада. И с уточнението, че Ableton Live не става за нормална музика.

 

Най-важното е да хванеш една, която те кефи, да я научиш добре и да си работиш само с нея. Не да скачаш от DAW на DAW при всяка нова версия. Както и непрестанното сваляне и тестване на безброй плъгини (особено ние както не ги купуваме). В крайна сметка само си губиш времето и си пречиш сам на себе си. Поне така казват някои доста големи спецове... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.