Jump to content
Българският форум за музиканти

BASS тон


Killswitch_m

Recommended Posts

Здравейте мили хора ^^ Не веднъж сте ми помагали с какво ли не за което благодаряяя !! и да попитам :

Понеже свиря Метълкор/Деткор с таязи красавица : http://www.tundramusic.com/ibanez-btb705dx-tkf-btb-5-el-bass/
струни ърни балл 45 - 130 Hybrid slinky мисля че бяха а амп-а ми е : http://www.behringer.com/EN/Products/bxl450.aspx който СЪКВА ако тряя съм честен но все пак : ) та.. Гоня по тежък звук по изпъкващ нещо като :

или басиста на SUICIDE SILENCE ако сте се заслушвали.. изпъква се 1 има лек гейн ... та замислям се дали да не зема 1 line 6 процесор предполагам и EQ or something но като цяло ако има басове с г/д такова звучене тук споделете как сте постигнали тона ; )
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От видеото, което си публикувал не става много ясно какво точно се цели. Не забравяй, че това момче свири върху вече миксирано парче.

Предполагам, че проблемът ти идва от т. нар. "потъване в микса", т.е. не се чува ясно бас-линията. Основна причина за това е грешка, която много неопитни басисти правят, а именно силно намляване на средните честоти. Така басът звучи добре когато е соло, но се изгубва, когато се миксира с другите инструменти. Друга грешка е използването на прекалено много изкривяване (distortion, fuzz, overdrive) без миксиран чист сигнал.

 

Ако свириш с други хора, усилвателят ти е абсолютно неподходящ, не само като качество, но и като мощност, така че преди да мислиш за каквито и да е ефекти, ще трябва да си купиш далеч по-мощен усилвател и по-голямо озвучителнио тяло. Това, което ползваш в момента е предназначено за домашни упражнения, не за репетиции с група.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от хората дето си държат EQ-то на V и амп-а е за в нас :) просто незнам дали е от амп-а грешката в случея или от мен .. Иначе се чувам в групата супер.. просто звука искам да го напрвя по режещт 1 вид без да се налага да правя среди-те на 0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Режещ" в смисъл на изкривен или такъв, който се чува повече и по-ясно в микса. За първото има ефекти и лампови предуслватели/усилватели, за второто има еквилизация, която трябва да е съобразена с тази на останалите музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не такъв за микс защото се чувам добре :) по скоро искам да увелича малко високите и средните без да губя толкова BOOST на баса щото се чувам твърде FLAT-нато ако ме разбираш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не те разбирам, а и не съм сигурен, че ти самия съзнаваш какво точно искаш. Ако искаш повече високи и среди въртиш съответните копчета на усилвателя.

 

ПП: Откога не си сменял струни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3 месеца приблизително още има живец колкото да не е без хич... имам приятел дето ще ми даде EQ и компресор... 1000 % съм сиг че просто това го прави от ампа понеже е боклук каквито и настройки да сложа да излиза супер CRAPPY звук : ) ще пиша по късно да споделя мнение ако е от тва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи ефекти от приятел и пробвай. Според мен звукът, който си пуснал в линка се постига с драйв или фъз, но е възможно да не съм разбрал обясненията ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблем-а се оказа главно в EQ-то :) Благодарности все пак

Винаги е там и него трябва да търсиш първо..пак там.Никога не съм схващал идеята за амп или ефект сетнати флат задължително.Щом си решил проблема - пии една бира и продължавай напред. :cheers2: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.