Jump to content
Българският форум за музиканти

Reason


Aleksix

Recommended Posts

  • Отговори 134
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Дори и при абсолютно празен рак, без устройства, при мен си зарежда midi файл, като автоматично си създава Combinator(и).

Може пък и да е от версията, защото аз ползвам Reason 4.0.1 (build 973). За тройката хич не си спомням как ще да е било, но не си спомням да съм имал някакъв подобен проблем. Пробва ли с други midi файлове? Така на думи не знам друго какво да ти предложа като решение. :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно човека очаква нещо да стане в РАК-а...но там нищо няма да стане, мдам...

Във версия 3 там наистина нищо не става.

Гледай в сикуенсъра, ще ти се появят тракове, ноти и прочие неща.

Освен това темпото на проекта ти от 120 ще се смени с темпото на импорт-натия МИДИ-файл.

Ако МИДИ-файла не се ра3по3нава добре от програмата - ще ти даде про3орец с грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ абсолютно си прав, сега си спомних.

 

Да, в сикуенсъра ще ти се появят траковете от мидито, но трябва за всеки поотделно да създаваш съответно устройство в рака - ръчно! Верно че така беше в тройката.

Може би е време да минеш на 4-ката?! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Това не е особено вярно.

Всяка следваща версия поддържа всичко, което е правено с предните - проекти, рефили и т.н.

В някои случаи рефили, които са правени 3а нова версия привидно и3глеждат повредени, просто 3ащото в тях има пачове 3а дивайси, които в старите версии на програмата ги няма.

Както и да е, това в никакъв случай НЕ касае отварянето на МИДИ-файлове, коeто се поддържат от всички версии на Reason.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

здравейте колеги. тъй като метлата ми е разглобена от известно време, дъбстепа пак успя да ме хипнотизира. въпроса ми е следния - има ли в крайна сметка или няма начин да се зададе half tempo или double tempo на rex file през dr rex. от години се занимавам с reason, но досега не ми се налагаше да наслагвам лупове в различно темпо и бях пренебрегнал идеята за такава опция. сега, когато правя някой трак на 140 bpm на моменти ми се налага да изпробвам някой рекс, но той трябва да свири на 70 bpm, за да се получи ефекта който търся. има ли начин това да се направи без да се "рециклира" целия лууп? не, че не мога да го направя, но ми се налага да преслушам няколко хиляди рекса и ако трябва всеки един от тях да го обработвам в Recycle направо се отказвам. благодаря ви предварително ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има!

Правиш си устройството Dr.Rex зареждаш си желание бийт, нагласяш си L и R клуп-маркерите в граници, в които искаш да ти се сложи биййта и натискаш То Тrack бутона. Ще се нанижат MIDI клипове със блокчетата на бийта в рамките на L и R маркерите.

Маркирар един от тия MIDI клипчета и:

В 4-ката натискаш F8 (или меню Windows -> Show Tool Window) -> таб Tool -> долу намираш в него Scale Tempo -> Натискаш Half, Double или по проценти си го избираш... даваш Apply (веднъж го натискаш) и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето ми и грешката значи - винаги съм пренебрегвал туул уиндоу-а и съм търсил опциите по самите devices. благодаря много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте, сега виждам и 5 версия на REASON ,че е излезнала. http://www.musik-schmidt.de/gb-Propellerhe...-Education.html

Ако някой си я е купил или има впечатления нека сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа...не виждаш добре май ;)

Версия 5 ще излезе вероятно през есента, ако всичко върви по план.

Няма как някой да ти даде впечатления, освен ако не е бета-тестър, но тогава пък производителността е много ниска и пак няма да получиш свястно мнение.

На сайта им има доста добро инфо какви новости се очакват.

Редактирано от drgoa.r
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте! От два дни съм си инсталирал Reason, като целта ми е да го използвам като плъгин към Cubase, и да се възползвам от звуците, с които Reason разполага. Проблема ми обаче се състои в това, че когато заредя демо песен, на два пъти ги просвива нормално, но след това спря да се чува звук. На първи канал на миксера светодиодите отчитат, че има сигнал, същото се вижда и на Мастер канала, но всичко до там. Над миксера в секцията Audio Output, когато се чува нормално звука, светодиодите на 1 и 2 канал също мигат и отчитат наличието на звук, кайто реално се чува в тон колоните, но при мен това спря да се получава. Въпросната светодиодна стълбица спря да мига и съответно не се чува никакъв звук. Все едно че се губи връзката от Мастера към изхода. Ако някой може да ми даде съвет, как да си оправя проблема, ще му бъда много благодарен. Същото се получава и когато назнача някой трак от Кюбейса да използва звук от Рийзъна. Светодиодите в Audio Output не мигат, и съответно няма и звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Имам един въпрос. Някой знае ли дали е възможно да се сложи Combinator вътре в друг Combinator? Бях чел преди време, че е възможно, но започвам да се съмнявам, тъй като пробвах всякакви начни и не се получава. Принципно съм на Ти с Reason, но досега не ми се беше налагало да правя подобно нещо. Google не ми помогна особено. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Привет на всички,

от скоро се боря с опити да инсталирам Reason на Macbook Pro Retina. Става въпрос за Reason 5. Всичко умира в момента със саундбанките, ако ги копирам в директорията предварително ми дава "Can not run Reason machine." ако не иска CD. На PC-то съм го инсталирал и там проблем няма. Ако някой има решение ще съм му много благодарен да сподели на лични.

Също така някакви впечатления от новити версии 6 & 7?

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.