Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със свързването на процесор към кубе


mario1694

Recommended Posts

Здравейте!  :virtuoz:

Искам да ви попитам дали ще можете да ми помогнете.

Имам процесор Behringer V-AMP3 и искам да го вържа към кубе  Behringer VT30-FX, но има проблем не става... 

Обадих се в магазина и ми казаха че кубето не поддържа SEND RECIVE... нещо си.

Мисълта ми е, дали не може да се направи нещо по въпроса.

Благодаря ви предварително.  :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на бас, че не си прочел упътванията на двата продукта. В тях винаги пише кое къде как се свързва, какви варианти има, какво може да се ползва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, в усилвателя не е предвидена възможност за употреба на външни устройства - няма SEND/RETURN (LOOP). Това е така, защото целта е била да е евтин, като вътре е вкаран един ефект-процесор, който да поеме повечето от възможните ефекти. По преценка на фирмата, разбира се. 

Има две възможности , като всяка една излиза извън концепцията, приложена от фирмата.

1. Външно устройство може да се постави само между инструмента и усилвателя. И музикално, и технически е калпаво решение и не е за препоръчване.

2. Прави се модификация на усилвателя, която да осигури изваждане и вкарване на сигнали от, и към подходящи места в самия усилвател. Често се налага и допълнителни неща да се правят, защото в конструкцията и схемата не са предвидени.

Тази операция обаче ликвидира основното достойнство на усилвателя - да е евтин. 

 

Като резюме мога да обобщя -

Купуването на евтини неща води до повече похарчени пари или/и до неудовлетворение от получения резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китара ----> Процесор/ Камиончета --------> Behringer Virtube VT30FX през Guitar In входа ти. Така звукът от китарата ти ще бъде променен преди да стигне до усилватея. Тук обаче идва основният проблем. Идеята на кубето, което си взел е друга - евтино е, съчетава ефекти в себе си, общо взето е направено с цел да посвириш и да разбереш какво точно искаш преди да се ориентираш към по-качествено. Има си вградени ефекти и не е предвидено да се включват допълнителни такива. Става по начина, който ти написах, но трябва усилвателя ти да е включен на чист канал, за да не дооцветява звука. Проблема на моделиращите усилватели е, че чистия им канал, никога не е "чист". Все си е някавка емулация на някакъв друг усилвател. Ако искаш външни ефекти (процесор, камиончета) и не те удолетворява звука постигнат с начина на свързване, който ти предложих, просто вземи кубе с 2/3 канала (clean, drive, overdrive) или нещо подобно без много вградени ефекти и си ти. Ако има и FX Loop (това, което са ти казали в магазина, че няма) ще е още по-добре. Транзисторно или лампово, но да не е Modeling (Пресъздаващо звука на други усилватели).

 

 

Свържи китарата с процесора, след което свържи процесора с кубето през Input входа. Превключи на Clean канал. Намести потенциометрите на Clean каналът в положение 12ч. Ако ти хареса това, което чуваш, поиграй си с настройките на процесора, потенциометрите на Clean канала и така. Ако не ти хареса - bazar.muzikant.org

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Roland AC33 със следните три входа - 

един китарен вход, втори китарен и едновременно микрофонен балансиран вход и  друг стерео aux  за МР3 с чинчове. Направил съм следната схема -

1. Синала от китарата съм го "разцепил" на две с галванична връзка(обикновена спойка)

2 Единият сигнал го пращам директно към китарният вход на кубето(Roland AC33) или през някакво аналогово ефектче(камионче) - в моят случай е дистер.

3. Другият разцепен сигнал отива към процесор, а от него към стерео aux - а на кубето Roland AC33.

По този начин запазвам основната част от китарният сигнал в чист аналогов формат и същевременно ползвам процесора за допълнителните дигитални ефекти - (дилей, уа-уа, флейнджър и др.)

Остава ми и още един балансиран вход за микрофон или за втора китара.

Резултатът е фантастичен звук - вервайте ми!

Подобна разцепваща функция и дори с още по-добър резултат се постига и с BOSS Line Selector LS-2

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускам един запис от миналата есен в парка, правен с незнам каква си видео-камера и не знам дали ще ви задоволи аудио-качеството. http://vbox7.com/play:62f205a16b

В случая акомпанирам с китара, като сигнала от нея е разцепен на две от BOSS Line Selector LS-2.

Единият сигнал отива директно към входа на кубето, а другият през процесор ZOOM с пуснат флейнджер ефект - влиза в стерео AUX на същото кубе. Важното е да се направи подходящ баланс между двата сигнала и в конкретният запис китарата звучи хем като ритъм, хем като клавирна подложка.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Междо другото, се разрових във функциите на процесора и видях, че може да се променя изходящия сигнал с вградени студия: за звукозапис, слушалки и Live 1,2,3. Също така може да се пипа входния сигнал от китарата и с много играене може да стане нещо... А също така забравих да кажа, че има и външна звукова карта с процесора, която се връзва с USB към PC-то и има вход и изход чинч кабели и имам и някакъв „software” с нея. А и ще може ли да ми обясните пак и по подробно за раздвоения сигнал и дали ще стане при мен. Кубето ми има 2 входа: “Input” и  “Aux”. А процесорът има 2 изхода “L” и “R”, където пурвият е без ефект, а само с избраната симулация на кубе, а вторият си е пълен.

 

 

1386054475_561597952_3-Vamp3-Processor-FVT30FX_P0456_Front_XL.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пробва ли входа за CD? Ako смениш на процесора настройките за Line-Out трябва да стане. По този мачин премахваш цялата ефектна мазня на Behringer която променя звука ако си през Guitar In.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.