Jump to content
Българският форум за музиканти

Точната китара?


AseniaN.

Recommended Posts

Здравейте, не видях подобна тема затова реших да направя. Реших да си взема акустична китара и въпросът ми към Вас е: как мога да разбера коя китара ще ми е удобна за свирене? Как да разбера какъв размер да е? Грифът? Метални или найлонови струни и какъв да е размера им? Надявам се да ме разбрахте, а за модел китара не питам, тъй като това ще стане ясно в магазина. Благодаря Ви предварително.   :godbless:

Редактирано от AseniaN.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си видяла подобна тема, явно въобще не си търсила защото такива теми има десетки. Въпросът ти по начина, по който е зададен е абсурден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си казала какво ще свириш на тази китара.

Китара  с найлонови струни е предимно за класика и фламенко, разбира се може и за друго..

А относно удобството на китарата - това можеш да разбереш само като я пробваш, няма как  

някой да ти го каже предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не смятам, че е точно така. За да знае човек какво му е удобно, трябва да е свирил известно време, да има поне някакъв минимален опит, иначе просто опипва някакво дърво с някакви неща, опънати на него.

 

@AseniaN, ако за сефте ще пипаш китара, и тепърва ще се учиш, препоръчвам да си намериш учител, който освен да те въведе поне в нещата, и да ти покаже най-малкото постановка на ръцете, да ти избере и китара. В ролята си на педагог ще има най-добър поглед над нещата, най-малкото заради това, че ще е до теб, а няма да ти пише някакви абстрактни неща във форуми. Друг вариант е ако имаш някое другарче, които да посвирва от няколко години поне, то да ти помогне. Трети вариант е изцяло да се оставиш на хората в магазина, с малко късмет ще случиш на свестен тип, който като те разпита какво слушаш и какво искаш да свириш, би те ориентирал. Четвъртият вариант (който най-малко препоръчвам, макар че аз ама точно така започнах) е просто да грабнеш първата изпречила ти се дъска, и да дерзаеш. Ако е първата ти китара въобще, и се окаже, че се зарибиш да свириш, а не е нещо моментно и я зарежеш бързо, можеш да си сигурна, че няма да е последната :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Здравейте, не видях подобна тема затова реших да направя. Реших да си взема акустична китара и въпросът ми към Вас е: как мога да разбера коя китара ще ми е удобна за свирене? Как да разбера какъв размер да е? Грифът? Метални или найлонови струни и какъв да е размера им?

Как да разбереш дали ще ти е удобна? - Като я пробваш?

Как да разбереш какъв размер да е? - Като я пробваш?

Грифът? - Като го пробваш?

Метални или найлонови струни и какъв да е размера им? - Като пробваш китара с метални и китара с найлонови струни?

Мисля, че ме разбираш, трябва да пробваш. Никой не може да ти каже примерно "Вземи тази китара тя ще ти е най - удобна" и ти да отидеш и без да пробваш директно да вземеш. Пробвай и сама ще прецениш и успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как се пробва нещо, от което понятие си нямаш? Има си все пак някои насочващи фактори при избора на първи инструмент:

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си начинаеща потърси преподавател, той ще ти даде съвет за китарата. Препоръчвам класическа китара ( найлонови) струни, защото с металните може да усещаш болка при свирене. Има на "Къркланд" за 150 лева. Предполагам ,че щом питаш тук не си малко дете и нормална китара ще ти е добре като размер. Трябва да знаеш, че дори и един и същи модел китари са много различни, коя е по-добра може да ти каже само китарист след като я пробва. Като питаш в магазина естествено, ще си похвалят стоката. Аз лично предпочитам да избирам китарата на моите ученици( стига да имам време), защото родители са купували по-скоро мебел, отколкото музикален инструмент. Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ти да хвърлиш едно око на ето това. Смятам, че ще ти е от полза, но най-удачно е просто да отидеш с някое приятелче (което знае да свири) в магазин, пробаш или питаш персонала да я демонстрират пред теб. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.