Jump to content
Българският форум за музиканти

Help


Petar.Ivanov

Recommended Posts

Какво по дяволите се случва с 12-тото прагче на най-дебелата ми струна(1вата)!?
Според мен, до колкото успях да вдяна е някакъв вид fuzz/buzz нещо подобно, не го разбрах както трябва..
Таа.. вижте за какво става въпрос:
https://soundcloud.com/user916216177/buzz-guitar

Никаква идея нямам как всъщност да го оправя..
Моля за помощ!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вдигни леко струната от Бриджа или си оправи позицията след 12 прагче,защото струната опира в нея.Най дебелата ти струна също е  Е но не е първа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, doviciozo, вдигнах я до край от бриджа и се поуспокоиха нещата, но все още го има тоя "ефект"..(естествено в по-малко количество). Какво още мога да направя, Как да оправя позицията след 12 прагче?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни 12-то прагче(телчето) дали е добре поставено (достатъчно набито) във фингърборда.Също може да си регулираш тръс-рода на китарата.Ето видео как се прави:http://www.youtube.com/watch?v=zpphzkj4Wh0

http://www.youtube.com/watch?v=5_qZ_QGXI4w     http://www.youtube.com/watch?v=FPhF2X_bdXg

В твоя случай трябва да въртиш половин до един оборот наляво(обратно на часовниковата стрелка).Тествай ,но бъди и внимателен. :excl: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ си правил че се е получело така , каква ти е китарата и от колко време я имаш , какви маниполации си и правил , вьв МИ ли е настроена , да си я свалял в по ниськ тон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е от поне 2-3 години, естествено свалял съм я примерно като си взема нови струни вдигам на Ми и след това най-много Drop D ии като цяло това е за смъкването (веднъж да съм я смъквал на Drop C). За китарата - Stagg l250, старичка е, взех я от www.musicworld.bg . Добра работа ми е вършила до сега, и изведнъж, буквално от вчера (вчера си свирих, всичко нормално), днес хващам и ми направи впечатление, че нещо не е наред.. Може да е нещо от времето, защото малко беше отворен прозореца (не че тя е до прозореца, но стаята захладня) после беше на топло... та може нещо да се е поогънала.. Никога не е била на лютиер, тя даже както я взех струните не бяха чистички, което ме навежда на мисълта,че дълго е стояла в склада.. Може да съм се понабутал като съм я взел, но мога да кажа, че съм доволен от това което имам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амии оправи се проблема, явно нещо от времето се е поразбутала.. надявам се в бъдеще да няма пак проблеми, но няма как, то времето си се мени. Както и да е.. явно проблема е от топлото/студеното. Благодаря все пак на всички които се отзоваха! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.