Jump to content
Българският форум за музиканти

Baevox усилватели?


НиколайGK

Recommended Posts

Ми не знам за какви бюджети и за какви 4 ел34 говорим, като постнах линк с 20 ватов ENGL.... От 1500 лв.

12 ах7 нови, вероятно са китайски ташак, ново производство.

Основните части за бюджетен вариант (с две ел84), може да се изкормят от лампово радио.

Дори и без такъв донор (то не че се намира толкова лесно вече), за ГОРНАТА конфигурация, бюджет от 500 лв за части е щедър и охолен.

Ако трябва да платиш труда и времето някой да ти го прави, голяма част от далаверата отпада. Сделката е собствения ти труд и време, срещу разликата. Плюс, къстъмизация по твой кеф (доколкото може да се изпълни).

Също, 4 ел34 май и за лайв идват множко, освен ако не ползваш централното озвучаване :D.

п.п. трика и универсалността на ЕНГЛ не е ли единия вход и смесването на чист и хай гейн канал (имат отделен волюм преди мастера), за всякакви комбинации от клийн, през крънч и драйв, до бичкия?

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 107
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ми що не си напрашия една тема в Изработката, за усилвател, който ще си правиш, а тука точно я чепкаш тая тема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той автора се отказа и темата стана мохабет...

Аз нищо няма да правя повече. Процесорчетата са ми достатъчни. Дет се вика в рекламата на зуум, онли креативити ис йор лимит. И техниката на свирене, ама това не го казват..

 Може да постна за една хибридна глава, която ще е с 1 двоен триод и много модули на отделни платки (ецвани и наситени някои), да помогнеш при подкарването... :D

Нз. кога ще стигна до него, и всъщност не ми трябва. Планирал съм да го направя, защото ме е яд да го оставя недовършено.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля,че с бюджет 500 лева за части и 500 лева за работа може да направиш амп дето да се доближава по звук с китайските глави.Не ми обеснявай как се свири с четири ел34 виждал си такова нещо в ютуб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако човек знае какво прави, ще си направи глава за себе си за около 500. Но само ако знае какво прави. Със сигурност ще е и доста по-ремонтопригодна от китайските. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми сигурно свири доста силно. Далеч отвъд границата, дето въобще се различават тоновете на това, което се свири.

Един познат има глава с 4 буркана и може да си позволява на вилата да се отпусне. И със слуха има проблеми, лично ми го каза при последните виждания.

Знам колко силно свири усилвател с 2 ел 84 (че и руските аналози), без обратна връзка, с 12'', в малка репетиционна, с барабани. Ами прекалено силно и ..необуздано свири. Определено трябваше да се усмири с някаква обратна връзка, resonance врътка и т.н., но се отказах да се занимавам и разхвърлях частите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам кажи му на твоя познат да я намали тая пущина и няма да има проблеми със слуха.Иди му покажи някои номера със проца може да му харесат.На мен са се пробвали  да ми показват ама нещо им куцат техниките.

Преди 1 час, Evtim Djerekarov написа:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Здравейте, 

Какво може да се каже за тази  комбинация, избрана от производителя - общо 2 лампи-  една 12АХ7 за предусилвател и една EL 34 крайна, при мощност 10вата.

Никъде по описанията на усилвателите  не съм виждал подобна комбитация. Сигурно има причина..... 

Някой има ли логичен отговор? 

Казват, че като звук го докарва на VOX.

 

Редактирано от Nikolov_76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако крайната лампа е една, то това означава, че усилвателят работи в клас А, което също често означава:

1. Че ще има тежичък изходен трансформатор въпреки неголямата си мощност.

2. Че звукът ще е някак по-прозрачен и чист от масовите усилватели с push-pull крайно стъпало и четен брой лампи, работещи в клас AB. Това може да ти хареса или да не ти хареса - субективно е.

Една предусилвателна лампа не означава твърде много GAIN, но има изключения от това правило. Ако няма превключвател Clean/Drive е по-вероятно усилвателят да звучи чисто, да прекривява чак при сериозно усилване, и за по-тежка жица да има нужда от овердрайв/дистроршън отпред.

За кой усилвател става дума, ако не е някаква тайна?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става дума за кубето на С.Баев от Бургас, Baevox. Тя и темата си е за него.... 10 вата мощност, 2 лампи, 10 инча 50 ватов говорител, неизвеста марка. Има няколко клипа в тубата. Звучи ми много различно от Бугерата V5 дето я имам. .... И реших да го пробвам. Ще видя как е, но такава комбинация от лампи не съм срещал, та затова питам, дали е ок.

А иначе, човекът каза че няма проблеми с тях.....Нямам представа дали е добро схемно решение, интересува ме до там, дали е дуракоустойчиво и надеждно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах един Baevox, не са лоши, но тези малките с 2-те лампи не стават за метъл според мен. Имам записани демота с него, ако искаш мога да ти пратя: със сменен говорител и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това на клипа е усилвателят, то бих казал, че той, особено в комбинация с treble booster-и, овердрайв и EQ педалчета, ще ти предостави много възможности за докарване на сладки и грозно-чаровни (демек, с особено поведение) тонове в палитрата - чисто-крънч-овердрайв, или иначе казано - ранен класически рок - бритпоп - пънк рок - псайкоделик - алтернатив рок звуци. Не знам, дали ще можеш да го ползваш за метъл машина, но според мен, определено си струва - огромна част от големите популярни усилватели, въобще не можеш да ги накараш да изкарат такива звуци. Та в този смисъл, усилвателят е бонбонче, за мен, почти буквално - предлага палитра от "вкусни" звуци. Може би първото за което ми напомня е Valco Thunderbolt усилвателите от 60-те и звуци, наподобяващи много ранен zeppelin.
 


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към горното искам да добавя - с такъв усилвател, стъпваш в територия, в която качеството на тона на китарата и уменията за звукоизвличане стават ДОМИНИРАЩИ фактори в звука - тук не минават замазаните номера като с хай-гейн апаратурите. Ако китарата звучи като кофа, и се пипа вяло, ще има идеален вариант - пръднала неуверена кофа, когато мине през усилвателя. Тези усилватели, с немногото гейн и особеното поведение, се нуждаят от приятен звук на входа, за да има какво да украсят и напомпат. Хубавото е, че ако на входа има тон с характер, тези усилватели доста подчертават този характер, а не го погребват под тонове gain.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.