Jump to content
Българският форум за музиканти

Ще стигне ли мощността?


Yo The Real

Recommended Posts

Здравейте!
 

Налага ми се да захранвам четири ефекта, като ще ми е крайно непрактично да имам четири захранвания, а пък два от ефектите не работят на батерии. Намерих доста добро решение - в репетиционната има едно захранване, което се пуска с едно разклонителче (като това: http://www.musicworld.bg/bg/c_536/i_43668/PALMER_MI_PWC6_Power_Chain_cable.html ) и може да "изхранва" до 6 ефекта.

Само че там захранвето е на BOSS и е на 1000 mA. Толкова силно захранване не можах да намеря, но това изречение от описанието на кабелчето ми вдъхна надежда: Considering that most common effects have a power consumption of approx. 20mA, a 300mA power supply such as the Palmer PW9V can thus often suffice to power 6 units.

Ще стигне ли 300 мА за 4 ефекта? Говорим за дисторшън, фъз, драйв и уа. (HardWire SC-2, Fuzz Face Clone, Nikifena TubeScreamer Clone и Vox V847 да бъдем точни).

Съжалявам, ако мястото на темата е в изработка и ремонт, намерих за по-уместно да е тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от ефектите. Би трябвало за всеки от тях да е известно колко mA иска. Разбира се, хубаво е и да имаш някакъв аванс отгоре. Също не забравяй, че евтино китайско адаптерче всъщност дава много под това, което пише.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами SC2-то иска 20mA, както пише и в описанието на кабелчето. Обаче за VOX-а пише, че изисква 540uA, което като цъкнах в нета се оказа, че е половин мА. Това въобще възможно ли е?

Другите два ефекта ще питам създателите им, но не вярвам да взимат повече от HardWire-а, т.е. захранването трябва да стигне.

Иначе мисля да си взема това на Palmer захранване. Където и да търсих другаде, по-мощни няма, а тези с близка мощност са пак около тази цена. Знам, че е ниска (23 лв.), но то други няма или пък ще да са доооста над бюджета ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има един магазин нарича се "Конрад" влизчш вътре и си избираш подходящо захранване с достъчно ток да ти захранва всички ефекти

 

другото ,което може да направиш е да си купиш от музикален магазин захранване на бос или има едни на берингер, които ги слагат в педалбордовете им те са със 1700мА и вършат работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно ще ти стигне, стига да не са послъгали повечко производителите му. Пиши едно ЛС на Ники да ти каже каква е консумацията на неговия ефект.

 

При този начин на захранване може да се появи друг проблем обаче, т. нар. "ground loops". Причините за възникване, както и възможните решения са коментирани тук: http://forum.muzikant.org/topic/87383-ground-loop-idhiaeaaie/

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драйв/бууст/уа ефектите са с ниска консумация - 10-20мА. Спокойно можеш да захраниш 5-6 такива с едно кЕтайско трафче 500мА и разклонител.

 

Въпроса е да не ти вкарва брум самия адаптер ако не е достатъчно добре филтриран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди време бях сьбрал четири камиончета на BOSS и ги захранвах едновреме без проблем с BOSS PSA 230S , след като прочетох пьрвият пост на автора на темата реших да погледна колко всьщност мили ампера е вьпросното BOSS PSA 230S и странна работа досега го мислех че е 200 ма , на опаковката пише 500 ма , а на самото захранване 250 ма , кое от двете незнам кое е . А тези четири ефекта които искаш да ги захранваш сьс един адаптер сьс един и сьщи полириетет или там както се казва ли са

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчал съм го кабелчето и препоръчаното захранване към него. Живи и здрави, утре трябва да дойде и ще го пробвам с три от четирите ефекта (фъза ще го взимам в събота).

Да, и трите ефекта в мен са с минусов поляритет. За фъза не знам, но честно казано от 10-15-те педалчета с които съм си имал вземане-даване, още не съм имал такъв с поляритета на плюс. :D Може да е просто късмет, ще видим.

Експериментейшън ис хис мадър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Експериментейшън ис хис мадър.

Само гледай екпериментейшъна да не фъкне мадъра на някой от педалите. Ако не си сигурен какво правиш (а като гледам и чета, точно такъв е случаят), по-добре се консултирай със специалист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Германиевия fuzz (който ми беше препоръчан от теб, Shtur4o, но всъщност вече бях писал на Peeping Tom :D И все пак благодарности! Чудих се много и за твоя fuzz, но поради два концерта в близкото бъдеще и невъзможност за това време да събера парите, си останах с Mojo Fuzz-а) въобще не работи на захранване, а си издържа на батерия, така че няма проблеми с него.

Другите са на минус и трите. Утре ще дойде захранването и кабелчето, така че ще пиша какво е станало. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.