Jump to content
Българският форум за музиканти

boss me 70 на line 6 spider IV 30w


vakata5

Recommended Posts

  Здравей , поради това че лайн сикса е фрашкан с ефекти , едва ли някой си е правил този експеримент. Но знае ли човек,  аз мога да ти помогна само с това :

http://www.youtube.com/watch?v=rNSZZes6P_g

Редактирано от deadman_walking
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Line6 моделинг амп Spider Jam 75w, което си е Spider 3 с някой добавки. Разликата с 4-ката не е много голяма. Бях решил да взема камиончета, но ампа няма идеални чист канал. Винаги е в режим на емулация на даден амп. Има 2 режима на клийн, който хич не са клийн. Явно идеята е била, че имаш всички нужни ефекти и моделинги вградени. Иди в Динакорд София, последно видях че имаха от малките 4-ки, имат и камиончета - пробвай, след това пробвай на някой лампов и ще решиш бързо.

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би била добра идея, т.к. както колегата каза, май не можеш да му изключиш моделирането. Не се сещам дали този амп има ефект лууп - ако има, можеш да го ръгнеш директно в ретърна, като така би трябвало да прескочиш изцяло моделирането и другите простотии и да ползваш само крайния амп, но това обезсмисля притежанието на кубето :) Също имай предвид, че дори в този вариант, евтини кубета като това, правят различни трикове, за да спестят някой юан, така, че не се знае какво е качеството на крайното стъпало и говорителя. Бугера примерно ползват обикновени широколентови говорители и компенсират това от самия амп. Така, че бугерска глава ще звучи отвратително на хубав китарен кабинет, и хубава глава ще звучи отвратително на бугерски кабинет.

 

Ако нямаш FX loop, варианта ти е да изключиш всякакви симулации на процесора - спийкър сим и амп сим, и да го ползваш само като преамп във входа на кубето. На кубето съответно правиш звук, който ти допада - абе играчка е и е много малко вероятно да зазвучи като хората. Ти кое от двете имаш - кубето или процесора? Да знаем какво да те посъветваме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямат за съжаление FX-Loop, ей сега му гледах предния и задния панел на 4-ката 30 вата. Което не значи, че не можеш да включиш ефект в някой от моделингите, просто трябва да те кефи как звучи. Иди и пробвай. :> За бугера главите ще ти пиша на лични 7thString да не спамим на момчето темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.