Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera, съвет, ремонт?


Recommended Posts

Ламби, аз пък ще кажа обратното и става твоята дума срещу моята - аз пък съм фен на марката, обаче това, че я харесвам не прави ни най-малко продуктите й по-малки боклуци! Разбира се - има вероятност да попаднеш на качествена, работеща бройка, но докато при нормалните марки тази вероятност е сведена до минимум, при бугера качествения контрол е мираж. Затуй, нека сме реалисти. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^^ това за крехкостта на ламповите усилватели въобще не е така. Още веднъж съденето по Бугера за това какво представлява ламповия усилвател, особено конструктивно, е невероятно погрешен подход, особено ако хвърлиш и бегъл поглед на вътрешността и начина на монтаж. И нямам предвид използването на PCB или не.

Това че infinium или както там са го нарекли е едва ли не равностойно на откритието на печената наденица е някакъв тънък китайски рекламен трик с немски отенък. Сходни решения са налични откъде 50те.

Настоявай за ремонт или възстановяване на сумата заради принципа :) В крайна сметка клиента си е клиент и имаш право, но в случаите с китайските евтинии играем рулетка, а както знаем казиното никога не губи...

Успех.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам много се захласвате по тая инфиниум "технология" - както колегата вика - все едно са открили топлата вода. Traynor, Hughes&Kettner, Marshall, Fender, Milbert, Orange, Cicognani, Kustom, KLD, Mesa Boogie, Carvin и др. имат реализация на същите неща - извеждане на състоянието на лампите и/или auto biasing. Някои от тях даже позволяват да смесваш различни лампи. Та бих попитал какво толкова сте се впечатлили от "иновацията" на Беееерингер освен, че за разлика от другите марки дава проблеми и дефекти :) Както гласи една английска мъдрост - The only Behringer/Bugera thing that wouldn't SUCK would be if they made vacuum cleaners.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любопитен съм как ще се развие ситуацията с гаранцията.Вариянт 1 пътуване до голямото село и поправка в сервиз-1 месец без усиловател.Вариянт 2 връщане на пари-досега не ми се случвало.Вариянт 3-оглед от специалист и ако тои прецени,че условията по гаранцията не са спазени никакви разходки.Тука се изписаха три страници топли води,печени наденици и други алабализми а проблемът не се решава по този начин.Ако с моята стане нещо изобшо няма да се занимавам с гаранции,защото едно ходене до София ми е 70 литра бензин и съм наясно какво значи гаранция в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един колега преди време си закупи Line 6 pod hd за рак от Динакорд. За жалост се оказа дефектен USB входа работеше по 3 минути с какъвто и да е компютър и после даваше грешка. Върна го за ремонт бавиха го доста време след това ситуацията беше същата. В крайна сметка казаха че не може да му върнат парите и да си избере нещо от магазина на същата стойност като HD-то. До колкото за скъпите марки имаме един Engl дето му гръмнаха ламбите още първия месец след като беше закупен нов. Та си е и до късмет, също така имайте предвид, че оплакванията от Бугера в нета са много защото безумно много народ ги притежава. В Томан това е най-продаваната марка от усилвателите. (колко юзъри притежават Engl и колко Bugera?

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така. Вероятно това ще е последният ми пост в тази тема, освен ако бугерата не извърши някакви пиро ефекти в съвсем близко бъдеще, които с удоволствие ще докладвам и този път разкрася както подобава.

Преди няколко поста споменах за смяна на бушон (даже с нормален такъв - не се поддадох на изкушението да сложа пирон!). Честно казано, очаквах запалване/взривове и прочее сценични ефекти още с пускането. За известно разочарование обаче, бугерата взе че не гръмна.

 

Последните дни гледах да я натоварвам колкото ми е възможно в домашни условия. Слуха и мазилката са ценни. Не съм я пробвал  на "10" както си трябва, защото не съм сигурен че говорителите ще издържат. Ако бях взел 4х12, вероятно и този експеримент щеше да бъде направен, въпреки риска от полицейска намеса. Противно на всякакви очаквания усилвателя работи безпроблемно, унищожавайки шанса да се отърва от него.

 

Получих и отговор от берингер относно мигането на инфиниума - според тях това било нормално. Мигането означава че се проверява състоянието лампите и/или регулира биас-а.

 

Единственото което остава към момента е цокъла. Ако ми се случи да отида до София за нещо в скоро време, вероятно ще го отнеса именно заради това. Ако ли не - докъде изкара (така и така ще се търси по-издръжлива машинка!).

 

Малко снимки на 1990 (копие на jcm 900 dual reverb) отвътре. Може да са полезни ако някой желае да види изработката. Коментари на по-запознати ще са интересни.

 

http://imageshack.com/a/img31/1062/6rpy.jpg

http://imageshack.com/a/img547/8329/hxnr.jpg

http://imageshack.com/a/img12/8143/ipwe.jpg

http://imageshack.com/a/img200/5812/23z9.jpg

 

Благодаря на всички от темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек не свири повече на този усилвател със счупен цокъл.

Това е безумно. Докато не смениш цокъла не го включвай дори.

Ако не искаш да го правиш трябва да минеш на компромисен вариант само с 2 крайни лампи и изместване на товара както и ребиас.

Незнам дали тази машина има опция за това.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не знаех че е опасно. Мислех че в най-лошия случай някоя волтова дъга да прехвърчи и опече половината устройство (без мен де :greenangel: ).

 

За трика с лампи по двойки си помислих, и даже смятам че е бил прилаган при инфиниуми (в чуждата тема за 1960). В интерес не истината, ще взема да го пробвам след като прочета малко, че този цокъл ми напомни за апокалиптични (и с фатален край) истории с лампови радиостанции разказвани от баща ми.

 

Като цяло усилвателя съм го отписал. Очаквах че ще изкара една -две години поне, ала изглежда това са били утопични мисли. Голямо главоболие е тая бугера. Ако бях в София, до сега да съм побъркал динамичните акорди с нея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не знаех че е опасно. Мислех че в най-лошия случай някоя волтова дъга да прехвърчи и опече половината устройство (без мен де :greenangel: ).

 

Е няма страшно  , нали се разбра че е бъкано с бушони . Пък и ти вече свикна да си ги сменяш...купуваш  два джоба с бушони и за седмица свирене си готов :greenangel: Ако пък за да не те  тресне тока през това време можеш да бичиш жици с гумени ботуши , стъпил на диелектрично килимче . :metalist: 

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ясно :)

Да затваряме, че започвам да си представям апокалиптични картини .... ;)

...с гривничка за ръката заземен, занулен с жица от ....

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.