Jump to content
Българският форум за музиканти

Custom китара? :D


gosho0814

Recommended Posts

Здравейте,имам няколко въпроса относно ел.китара.

1. Къде мога да намеря човек (лютиер) който може да издълбае прагчетата на грифа? Или ако може да си намеря готов (scalloped fretboard) и да е maple neck? Защото нямам излишни пари за да дам за моделите на Blackmore или Malmsteen... 

2. Искам тялото да е с цвят Sunburst и крайният резултат да е такъв... 

3. Защитаване(заземяване) на китарата за да се махне гадния 50/60Hz Hum,Buzz и там каквото е :D

4. Купуване на качествени пикъпи... Средният пикъп по принцип не го използвам и за това просто ще му изкарам жиците и ще взема два качествени пъкъпа за бриджа и нека ;)

Bridge Pickup "DiMarzio Area 61" http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/area-61

Neck Pickup "DiMarzio Area 58" http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/area-58

Дали е възможно да ги взема от България? Еми това е ако някой може да помогне да помага :D

 

 

58FenderStratSunburst.jpg

Редактирано от gosho0814
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Моите сам си ги издълбах, на мен ефекта ми харесва, НО според всеобщото мнение, включително и моето - преди това задължително пробвай такава китара за да не стане леле мале. Ползвай търсачката на форума - само думичката "лютиер" ще ти върне правилния отговор.

2. Нова китара ли ще се прави или искаш да пребоядисаш текущата си от снимката?

3. Гадния "бъз" се маха с качествени елементи от началото до края на веригата, а не само покрай китарата.

4. Да.

 

А какво точно искаш да ти се помогне? Не се разбира въпроса? :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седма струна ти е дал повечето отговори

аз искам да ти пиша само по т.4

 

та вместо тези димарцио адаптери огледай се в един сето от адаптерите от линка, който давам

https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner

 

поздрави

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В магазина на ММГ мюзик - има линк към сайта им от базара и форума - има един скуайър булет страт, който е работен за проект като този, който описваш и искаш да направиш. Грифът е издълбан, кухината в тялото е екранирана добре. И дотам е спрял човекът, явно не му се е занимавало повече или се е отказал по друга причина, кой знае каква.

Ценното е, че се продава много евтино, без електрониката - без адаптери, без потенциометри, без нищо - струва 100тина лева, само тяло и гриф (не помня със сигурност дали имаше ключове и бридж, но май имаше). Това е добре, защото можеш да идеш и да я пипнеш - този дълбан гриф е особена работа и преди да си сигурен, че ти пасва, не трябва да купуваш нещо скъпо с такъв гриф. Добре е, че е евтино, защото ако не ти пасне, може би по-лесно ще го продадеш  - пък и да не го продадеш, за 100тина лева не е чак такъв проблем да си го държиш за колекция. :-)Хубаво е, че не ти продават с него електроника - тоест, слагаш каквато искаш директно - без да плащаш съществуващото и после да се чудиш какво да го правиш. Ако не ти допадне в дългосрочен план дълбания гриф или ти омръзне, просто я махаш новата електроника и си я слагаш другаде.

Има само една разлика с твоя проект - тялото е бяло - но това не би трябвало да е чак такъв проблем.

Успех!

Редактирано от viksps
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защитаването с медно фолио (или т. нар. екраниране) би трябвало да ти намали смущенията, които се генерират от адаптерите в следствие околното електромагнитно поле (мрежа, ел. уреди и др.). Факт е обаче, че:

 

Гадния "бъз" се маха с качествени елементи от началото до края на веригата, а не само покрай китарата.

 

От опит мога да допълня казаното от колегата с това, че мрежовите смущения с честота 50 Hz идват именно от мрежата и основен виновник за това обикновено е смотан захранващ блок (било то на усилвател, ефекти за китара и т.н.). Опитай с екраниране, ако ти се занимава, но това едва ли ще реши проблема напълно ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ това е въпросът...

 

Аз само ще вметна, че изработката на custom китара не е съвсем както (ми се струва, че) си го представяш... цената едва ли ще ти хареса... Същото важи и за модификация на съществуваща; освен ако не се заеме някой роднина, добър приятел, филантроп или новобранец...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 като сложиш и качествено тремоло, ключове, ако има изсквания и за дървото и звука нещата отиват на цена по - висока от стоков интсрумент

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китари за по 2000лв шумят същото като за 200лв Squier  само, че пише Fender. На Stagg ми е много добро тремолото и не се разстройва така, че тва са надути цени! Така с точност от какво дърво са Fender и от какво са Stagg, че дъската(fretboard) на Fender струва 300$ ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.