Jump to content
Българският форум за музиканти

Metallica - Sad But True [Кавър]


tribus89

Recommended Posts

Здравейте!

 

Пускам едно кавърче на Металика. Дано ви допадне поне малко, а и ще се радвам на всякаква критика.

Свиря на китара от около половин година и това е първата песен коята съм записвал изобщо. Не съм ходил на уроци и си се уча сам от интернет. Солото не съм го записал просто защото не го зная перфектно, камо ли да го свиря в ритъм. Има на места малко разминаване но вие ще си го чуете :) Далеч съм от идеята че е поерфектно, но аз лично се забавлявах доста докато го записвам и не мисля да спирам само с този кавър.

 

Използвал съм Stagg и Line 6 Spirder IV 15

 

Поздрави!

 

https://soundcloud.com/emil-georgiev-7/sad-but-true-cover-solo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста клатиш ритъма, разминава се доста. Не е за пред хора в този вид, трудно се слуша. Иначе е добре, че се кефиш. Наблягай на упражненията с метроном.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По какъв начин звука от китарата достигна до компютъра ,тоест с какво направи записа? Имам чувството ,че има постоянно изоставане ,макар и малко през повечето време ,а това обикновено е частта от секундата ,в който сигнала минава през звуковата карта (само по-скъпичките записват без изоставане или поне не голямо.) Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Чрез нормален аудио кабел. От едната страна е в кубето (Record/Headphones), от другата е в Mic на саунд картата ми. Записвам а Audacity. Мислиш ли наистина че това се отразава чувствително на сигнала и затова се получава закъснение. Картата ми не е нещо специално .. доколкото си спомням я взех за 40 лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми ,за тия пари 90 на 100 ще има някакво изоставане. Както каза колегата чува се ,че на места играеш от ритъма  ,но идеята ми е ,че ако се синхронизира трака ,тоест след записа ако се направи тайминга ще звучи доста по-добре. Моята звукова карта беше 20-30лв ,но изоставането беше почти цяла сек. тоест за тези и близки пари това качество се получава. Просто ти давам тема за размисъл ,не го разбирай като критика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казано по малко по-друг начин:

 

@tribus89, изслушай сам кавъра си и сам си отговори на въпроса: "Харесва ли ми?"

 

- Ако ДА, виж какво ти е написал Mariomaster

- Ако НЕ, виж какво ти е написал Mariomaster

 

Изоставането, закъснението или както още му викат по научно му латентност/латенция, по принцип би трябвало да е константно при конкретни настройки на драйверите, а не да варира толкова динамично. В кавъра има и по-навременни, и по-ненавременни тонове, т.е. латенцията не ти е (основният) проблем в случая.

 

Яко бичене и практика му е майката! :thumbs_up:

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не ме разбирате колеги. Не съм казал ,че не му убягва ритъма ,напротив ,но няма смисъл да повтарям другия колега. Просто добавих ,че и тайминга на самата латенция (както се изрази) също присъства като проблем. НЕ обръщайте внимание отново какво пиша ,така е възпитано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

<offtopic>

 

          Според мен е излишно човекът да си пълни главата с истории за латенция, ако тепърва ще учи пръстите си да не бягат/изостават от времето... Лично мнение. :-)

 

</край-на-offtopic-a>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип съм съгласен,но в тоя случай не ,защото той не се е записал с телефон ,тоест нещо съвсем лесно. Човека прави запис чрез програма и компютър ,което съвсем сериозно ,ако се прави като хората не е лесна работа. Не е за пренебрегване проблем в свиренето ,но в записа също ,мое мнение. Поздрави на всички !

Редактирано от Judas Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.