Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,наскоро се присъединих ;)
Имам един Dj въпрос относно озвучаването в дискотека
Не съм особено сигорен какво е точно помещението, но се питам дали ще мина по някакъв начин с две колони със следната мощност:

200W/8ohm
800W/8ohm

Говорители те са 15` и задължително ли ще трябват бас каси;)
Да кажем нещо подобно за колоните; http://www.thomann.de/gb/the_box_pa15eco_mkii.htm свързани с този усилвател http://www.thomann.de/gb/the_tamp_e800.htm
Благодаря предарително

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това ще стигне за парти до 100 човека, ама ако помещението е малко и те са се нагъчкали и абсорбират звука може и да ти е малко.

С този усилвател може и да изгориш колоните, защото той пуска 350 W на 8 ома, а те са 200 W RMS, моля електрически грамотните форумци да ме поправят ако греша.

 

Бас каси едва ли ще ти трябват, но от друга стана на тези колони честотния спектър е от 75 до 15000 Hz, това означава че най-ниските няма да се чуват.

 

Общо взето, без да се засягаш, това са пари на вятъра. По-добре събери повече точки.

Edited by dontwarrior

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Общо взето, без да се засягаш, това са пари на вятъра. По-добре събери повече точки.

 Това според мен е по мощно и по изгодно, нали ?

http://www.thomann.de/intl/the_box_pa_252_eco_mkii_e800_set.htm

:surprise:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, това изглежда добре за цената, още повече, че е окомплектовано от томан и много вероятно тествано от тях (t-bone е тяхната домашна марка).

Следователно няма риск с твърде силен усилвател за прегориш колоните (този е само с 50 W по-силен от тяхната RMS, a пик мощността им е предостатъчна за да поеме екстра натоварване), а и с по два басови говорителя вероятно няма да ти липсва бас, ниските им почват от 45 Hz.

 

Пак имай предвид че това е стартов клас озвучаване и не очаквай superb саунд. You get what you pay for. Ако капацитета на заведението е над 150 души, тогава тези 900 W ще са ти малко.

 

Успех

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By DJ De0
   Здравейте, аз съм започващ дисководещ и търся места откъдето мога да свалям музика с хубаво качество (естествено ако може и да е безплатно). Ще бъда много благодарен ако споделите някой сайт.
    
  • By mashina
   здравейте представям ви последното парче на група  Crimson Hate.Стила е мелодичен дед  прогресив .Записа е направен от ентусиасти и не е професионален ,но това е положението за момента.Очаквам вашите мнения и коментари
    
   Песента може да чуете на тeзи линкове:
    
    
   https://www.youtube.com/watch?v=JGjxI_xlZeM
    
   https://soundcloud.com/crimson-hate/big-brother
  • By Koobenot
   Въпроса ми е свързан с това, кой е определящият елемент за максималната допустимата мощност, която може да поеме един пасивен филтър от втори ред (бобина и кондензтор, 12 dB/octave) за озвучително тяло? На някои филтри например пише, че могат да се ползват само с крайни стъпала с мощност до 200 W. Коя характеристика на филтъра поставя това ограничение до 200 W – напрежението на кондензатора, напречното сечение на проводника на медната бобина или нещо друго?
   Пример: Разполага с филтър от втори ред с индуктивност на бобината 3,7 mH и кондензатор 33 uF, 100 V за високоворител 8 0hm. Каква е максималната мощност на стъпалото, което може да се ползва с този филтър и как се изчислява?
   Благодаря предварително.
  • By gonga
   Здравейте Хардуер Гурута!

   Нуждая се от преобразувател/конвертор за мониторни колони от САЩ. Колоните имат следните параметри за волтаж и ватове:
     500 Watts peak output per pair 250 Watt RMS output per pair Each speaker produces 125 watts peak and 250 watts RMS Input voltage: 120V

   Повече инфо за студийните монитори: http://www.ebay.com/itm/Rockville-APM8W-8-2-Way-500W-Active-Powered-USB-Studio-Monitor-Speakers-Pair-/391403543624?hash=item5b21781c48   Колко WAT трябва да поддържа конвертора? 250, 500, 1000 ?
   Препоръки за определен конвертор за тази цел?
   Специални насоки, препоръки?   Благодаря предварително!
  • By Koobenot
   Здравейте, надявам се да не съм събркал раздела. Искам да си закупя смесителния пулт LD-Systems LAX 8D от сайта на musicstore.de . Бих желал да споделите опит при поръчките от този магазин, как се извършват доставката и заплащането, възможна ли е поръчката през български посредник (както поръчваме от Thomann през MusicWorld) и изобщо всякакви подробности около процедурата. Благодаря предварително.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.