Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте :)
Занимавам се с любимото на много от нас изкуство - китарата, от известно време, но до този момент съм свирил само на класическа и акустична китара. Иска ми се постепенно да навлеза и в по-твърдата музика. И въпроса ми е - как да разпозная кои електрически китари имат ефекти и изкривяване на звука и кои не? Надявам се да получа отговори скоро. Мерси предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ефекти и изкривяване на звука" имат всички китари, чиито звук е обработен по съответния начин. Иначе, няма такива. Навремето имаше някакви отвратителни съветски дъски с вградени (също отвратителни) ефекти, но надали това е тема на питането.

 

Преди да питаш, почети малко, няма да ти е излишно.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите нямат ефекти. Кривочът се постига с ефекти, процесори или умело боравене с настройката на усилвателя. Предполагам, че под "акустична" разбираш китара с метални струни. Но и класическата е такава. По въпросите които те вълнуват има достатъчно изписано в този форум, ползвай търсачката.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.