Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви нови струни да си взема съвет... бързо


Recommended Posts

Здравейте!

Вчера докато свирех, най-неочаквано ми се скъса 3та струна на електрическата китара. Проблемът е, че нямам идея какви са оригиналните струни (gauge,марка...) и сега не знам какви да си взема. Колебая се м/у 9ки или 10ки, но не знам каква точно е разликата, пък като не знам и старите какви са...

Колкото до марката, голям фен съм на Fender и мислех да пробвам от техните, но някъде четох, че не били особено издържливи... Вярно ли е?

Имаше много хубави мнения за Earnie Ball, Cobra, Yamaha... но то за всеки човек си е различно. Имало разлика и в звученето на отделните марки, но откъде да знам на мен кое звучене ще ми хареса като не съм ги чувал? Чак толкова ли са различни?

Големи терзания заради една скъсана струна...!

И последно, много ли ще е тъпо, ако сменя само нея а другите си останат? Малко ме е жал да ги изхвърля, те още си стават :virtuoz:

Помогнете ми да се ориентирам.

Благодаря предварително!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кажеш марката и модела на китарата ще е по-лесно да ти се помогне с оригиналния размер струни .

При смяна на размера струни се налага и нова настройка на тръс род,височина на струните и интонация.

Използвай търсачката има много писано по въпроса.

Редактирано от golfabitch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако търсиш издръжливи струни - SG-тата са много добри... изкарват по 4-5 месеца. Лично аз те съветвам Curt Mangan, много са удобни... а и държат по 3-4 месеца, но те са малко по-твърди от повечето марки струни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.