Jump to content
Българският форум за музиканти

Бг версия на Price Tag


susanst

Recommended Posts

Здравейте хора! Направила съм тук едно доста аматьорско кавърче, но пък мен си ме кефи :) Инструментала е взет от приятелка от нета, мой е само вокала...

Не много в мой стил, но преди време бях ядосана на моя приятелка и текста сам се появи :D

 

Та приемам всякакви градивни критики, че все от някъде трябва да се науча :D 

 

https://soundcloud.com/susan-st/price-kat-bg-cover-of-price

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, и добре дошла :)

 

Ако трябва да съм честен, текстът не ме грабва хич, на моменти също ми звучи не особено на място ритмически, а и ми е малко слаб като ниво вокалът, ако не беше написан в soundcloud текстът, нямаше да успея да разбера някои от стиховете.

 

Като оставим тези неща настрана, обаче, имаш страхотен глас, много ми хареса! И дори и там, където текстът бяга малко като структура, си личи, че си фен, че слушаш много музика, и харесваш това, което правиш, тъй като приятно "настъкмяваш" тези моменти. Ще се радвам да чуя и още нещо по-нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе свежо, направи ми деня на мен. Звучи прекалено добре, за да кажем, че си начинаеща. Все пак забележките на Icarus ги споделям и аз, с тая разлика, че  си мисля, че текстът  е ок с оглед идеята. Бих добавил, че на припева ниският регистър ти е неубедителен, макар и моето дебело ухо да не чува фалш. В куплетите като ти дойде вокалът "е" - все ено изгрява слънце в парчето. Разпъваш, качваш на небце ли, какво ли - малко вибрато и специфичния ти тембър и звучи много добре - просто заради т'ва "е" ти слушам трети път парчето :) В частта "погледни се малко де" - фалцетът трее да се пребори още малко и ще звукне съвсем. С малко промяна на ритмиката на текста или на вокалната линия и ще е готово за BOX тв :)  

Така ги усетих нещата за себе си.

И аз ще се радвам да чуя нещо друго от теб. Свежарка си.

По-здрави и успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви хора за коментарите, точно от това имах нужда, защото и идея си нямам какво правя. Все още съм на вълна нещо от тип караоке, хващам някой инструментал и просто се записвам как извивам. :D  Знам, че имам бая да изчета и потренирам докато ми се получат нещата, но няма да се отказвам :) Страхотен форум! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж, няма да се справиш толкова добре, колкото би могла, ако се занимаваш сама. Действай с вокален инструктор.

Имаш чудесен потенциал.

За кеф може да поработиш с банда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@susanst, преди малко се усетих, че щом имаш регистрация в soundcloud, значи имаш най-вероятно и други записи в акаунта си. Точно ги слушам. Много ми харесва mashup-а на Evanescence! Точно в момента върви Simple Man, и забелязвам пак това, което Babyface Bob спомена за ниския регистър - несигурен е, и ти идва зорец. Всъщност не е нещо фрапиращо, и с малко целенасочен труд ще се получи добре, доколкото мога да преценя. За сметка на това пък парчето на Birdy също е ниско, ама ме впечатли как си го изпяла, особено и като доста го харесах още на първо слушане девойчето преди няк'во време. 'Бе евалата, един вид, имаш красив и откровен глас, ще се ослушвам и за следващи неща.

 

П.С. Аз да повторя това за ниското ниво на вокала. Вдигни го, де, има какво да се чуе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти кажа аз как се опитвам да пея ниско - поемам въздух с диафрагма - все едно се дуя на плажа пред момичета; представям си, че ме сърби челото, само че ръцете ми не са свободни и нямам с какво да се почеша. Затова решавам да се опитам да вибрирам така, че да премахна сърбежа. Така стимулирам горните резонаторни центрове. Започвам да "медитирам" - загрявам се с някоя отворена гласна, може малко да "притворя" със звука "М" - като свалям толкова ниско, че да взема да усетя вибрацията да се катери по слепоочията ми нагоре. Все едно съм въжен мост и някое нагло лапе е решило да се е*ава с мен. Вибрирам...Даже ми е добре - масажирам се и изпадам в транс....ее, не чак толкова де, но е релаксиращо, което за мен обяснява издаването на басови звуци при медитация в източните култури.

Като се запознаеш с чувството, почваш да го пренасяш в пеенето. Виждаш си и възможностите за най - нисък тон. А визуализациите по - горе са важни, защото те вкарват във филма. Ние все пак сме някакви артисти, нали? ;)  

 

Въобще не мога да пея ниско, явно мостът все пак се е скъсал  :metalist:

Не, не - аз въобще не мога да пея дори. Значи пак съм се дул пред момичетата... :greenball:

Успех!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Евала! Най много ме кефи драматичността в гласа ти, като изпяваш "хей, нямаш грам акъл". Някак много дълбоко звучи, мистично...

Слушах и другите кавъри, страхотен глас :yes:

 

BTW И аз съм писал текстове за приятели, които изведнъж се променят, ужасно явление наистина... :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... нямах работа и реших да добавя това към варианта ... без никакви претенции , просто добавка за да се усети парчето малко по плътно ... е ... понамествах вокала тук таме , но се надявам да не се е получило крайно неприятно ... много хубав глас имаш колежке , браво .... радиофоничен един ... ето и добавката http://soundcloud.com/cekoprog/ price-tag

 

... желая успех на всички и чао от мен . Цеко :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.