Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръчайте ми комбо усилвател


zhivkob

Recommended Posts

не знам дали може да се намери ново, но можеш да опиташ в онзи магазин зад икономическия университет, електронният магазин е musicworld. там продават пийви. между другото там се продава един пийви усилвател същата ситема като моята, но вкарана в една кутия усилвател с двата говорителя. 

 

ето и линнк към предусилвателя http://amtelectronicsusa.com/productpagess20.html най-долу има звукови клипове

 

а и след кат оси от варна може да се уреди да чуеш как звучи с всичките му възможности

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6505 e класика. Ако ще даваш толкова пари НА МЕН ми се струва безмислено да взимаш слаб амп. Един атенюатор (колегата Parni Valjak) и си ти. По-мощен амп било то Пийвито или ЕНГЛ-а  можеш да ползваш и за гигове, репетиции и т.н. Аз лично от изброените ампове бих се спрял на Orange, ENGL или Peavey в зависимост от какво ми се свири. Най-добре е да се пробват всичките. ENGL не е за всеки вкус а според мен това важи и за Peavey. По мое мнение Orange е най-версатилния амп от изброените. Но НЕДЕЙ да ни слушаш. Ходи да пробваш- там е истината! Всички колеги малко или много ти помогнаха да филтрираш (и никой не се скара с никой, което е чудесно). Сега си зависи от теб. Успех!

 

П.С. Базирам мнението си за тези усилватели на факта, че имам ENGL (Screamer), но съм пробвал Thunder-a на едно приятелче. Orange също съм пробвал, а и имам един. Най-малко съм си играл с Peavey, но съм слушал при приятели и доста ми допадна ампа. За него има и няколко мода, които го правят още по-качествен.  

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6505 e класика. Ако ще даваш толкова пари НА МЕН ми се струва безмислено да взимаш слаб амп. Един атенюатор (колегата Parni Valjak) и си ти. По-мощен амп било то Пийвито или ЕНГЛ-а  можеш да ползваш и за гигове, репетиции и т.н. Аз лично от изброените ампове бих се спрял на Orange, ENGL или Peavey в зависимост от какво ми се свири. Най-добре е да се пробват всичките. ENGL не е за всеки вкус а според мен това важи и за Peavey. По мое мнение Orange е най-версатилния амп от изброените. Но НЕДЕЙ да ни слушаш. Ходи да пробваш- там е истината! Всички колеги малко или много ти помогнаха да филтрираш (и никой не се скара с никой, което е чудесно). Сега си зависи от теб. Успех

 

Ти ми даваш много добра идея, изобщо не ми мина на ум за attenuator. То как да ми мине като не съм ползвал истински amp досега..

От това, което успявам да чуя из нета на Peavey 6505+ ми допада повече от на ENGL E322.

Парите са му много добри около ~600$ и ще останат и за един Ibanez RG, което ще е бетон.

Дано го има в Dynacord да мога да го чуя на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какъв стил ти трябва пичага.На мен лично адски ми допада Peavey +6505.Има лампово комбо,което струва 1100лв в магазина,но ако решиш да си вземеш глава на Peavey +6505 си приготви + още 1300 отгоре.
Но както каза един колега по-горе е все едно да питаш каква кола да си вземеш.Аз свиря тежка музика и Peavy-то ми е точното кубе за моя стил.Имам едно вкъщи Roland Jazz Chorus 120 за акустични партии и елементи е уникално.Но не само кубето играе роля във звукът,който търсиш.Някое друго камйонче може да допълни плътността на звукът :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите 2 стотинки към темата са за Peavey Vypyr 75 + Sanpera 2 - цялата схема излиза 400 евро, защото в момента са на адската промоция в Томан, но за тези пари получаваш и мощност, ако някога ти потрябва, и "sponge" опция за по-тихо свирене, безброй ефекти, качествен USB изход за връзка с компютър (няма го в 30-ватовия модел) и доста добър педал борд с вилючени дори експрешън и Уа  педали, които, ако тръгнеш да си купуваш отделно, ще ти излязат още толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата опряха до 6505+ или Valveking 212 :)

 

6505+ е класика в жанра, ама пуснат на тихо ниво за домашно свирене звучи доста кофти. Плюс това имай предвид, че има немалка разлика между китайското комбо 6505+, което се продава за 1100лв, и Made in USA главата, която е струва 2800.

 

ENGL Thunder 50 звучи супер на стайни нива, и има един от най-хубавите clean канали, които съм чувал. 

 

Винаги най-добър вариант е да се разходиш до Динакорд, Music Division и MCI и да тестваш усилвателите в ценовия ти диапазон, YouTube ревютата не надежден индикатор дали даден усилвател ще ти хареса или не на живо.

Редактирано от bulby
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекарахте човека през 1000 съвета и не знам, дали го ориентирахте.

Аз бих препоръчал като за начало, да се завърти по репетиционните да пробва малко усилватели.

А защо не и по магазините?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това му предлагам първо да мине да попреслуша налични усилватели из репетиционните.

 

+ това никой не посмена, че трябва да си купи и клубна карта в най-близкия бодибилдинг салон и карта за намаление в близкия бръснраски салон ;)

 

мда ще му е необходимо особено като се наложи да ги разнася насам натам от тежестите, които трябва да мъкне така хубаво ще брадясва всеки път ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Peavey 6505+/Valveking ги няма в Динакорд както и предполагах.

Питах имат ли нещо подобно в магазина - нямат.

Човека каза, че мога да го порачам от thomann.de.

Чух този Roland Cube 40XL. За парите си заслужава.

Мисля да поръчам 6505+ към 15-ти.

Цената на 6505+ излиза на ~1250лв с доставката.

Clean звука не ме притеснява, защото го ползвам рядко. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.