Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да се науча да се дера?


Recommended Posts

Някой може ли да ми обясни как се получава този тип пеене "дране" в метъла, защото се опитвам вече от доста време, но не мога да се науча сама, изобщо не ми се получава :( Ще съм ви много благодарна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен стана ето така :

 

Първо, както всички, започнах с граулове. Те са лесни д/г, трябва само да ревеш все едно искаш да комуникираш с едра маймуна в зоопарка. С времето ще можеш все по-дълго да поддържаш тона и ще ти свършва въздуха все по-малко, но не забравяй да го пееш, а не просто да повтаряш думите на избрания от теб вокал.

След това си пусни някоя група, чиито висок скриймо вокал не е толкова труден. Аз започнах с Jack Off Jill. Надуй си музиката и свободно кряскай с пенето. Може да не се получи изведнъж, но идва един момент, в който ти проблесва и го правиш без проблем. 

Ако гласа ти не звучи 1 към 1 с това, което чуваш, не се паткай, може да не грешиш, а просто гласа ти да е такъв. При този тип пеене има специфичност навсякъде. Някои звучат все едно повръщат, други - все едно имат нужда от незабавен ексорсизъм.

Отначало може да те боли гърлото и да прегракваш, но с времето ще стане по-лесно, стига да започнеш по правилен начин. 

Много зависи и от вида на песните, които искаш да пееш, но би трябвало да стане ако се водиш по нюха си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може и да си прецакаш гласа ако се водиш по нюха си.

Предполагам има вокални педагози дето знаят как и вероятно някои от тях могат да дават уроци по скайп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Опитвам се да се науча от около година, но все не ми се получава. По принцип достигам много високи тонове, но с ниските имам проблем и мисля, че се дължи на това. Засега мога да се издера за около 5 секунди, но не мога да казвам нищо, обаче поне успявам да си запазя гласа. И на вокален педагог съм ходила, казаха ми да не се опитвам, ама лудо-младо, само за глупости мисли... :D  Ще се пробвам с Amaranthe или Archenemy, дано се получи. Мерси още веднъж за съвета!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Сам рядко се получава. Особено трудно е с жените. Казвам ти го от опит. Намери си учител (но не виртуален)!, който да ти обясни как точно става, за да не се повредиш. И не разчитай на обяснения от типа: са тука малко се напъваш и после задържаш, пък бля-бля. Има начин да се научиш да го правиш, ако толкова е на живот и смърт:) И последно!:)) Не ходи при преподаватели, които са естрадни труженици ( с цялото ми уважение към тях!), а при хора, които могат да ти покажат сами, когато се наложи. Успех и бъди внимателна. Това е ходене по тънък лед! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва за леда е добра идея,ма не тънък а дебел,замразяваш си кожата праскаш лидокаин за местна упойка или 4-5 рикии и почваш да се дереш на живо,почни от ръка или крак :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземай уроци от това момиченце в клипа XD

Не, сериозно, каквото и да правиш, внимавай да не си повредиш гласа трайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Пичове , това което прочетох от вас , няма много общо с това което иска момичето , вие искате да ми кажете , че някой учител по музика или пеене , е възприел нещо новаторско като Scream и Grow в 21 век?!? Всеки казва различно нещо , но истината е че за да се научиш ти трябват точно 3 неща:

1-вото и най-важно: е МИКРОФОН , без него няма как , няма как да разбереш нещо дали ти се получава , ако не го чуеш , не е ли така?

 

2-рото: Силно усилена музика , на слушалки или колони , с които да опитваш да издокараш гласът , който искаш!

 

3-тото: Намери някой на твоята възраст , който умее това нещо , за да ти даде съвет , но не отивай неподготвена!

 

 

Има 1-2 групи с които , можеш да започнеш , например: The Agonist , Arch Enemy , но като цяло гледай някоя от по- старите им неща , защото имаш дълъг път да извървиш преди да стигнеш тези гласове!

 

Ако има нещо неясно пиши ми лично или на скайп-а (има го в профила ми)! УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз пък в твоите отговори не виждам нищо общо със запитването...
Дали ще имаш микрофон или не, няма никакво значение. Плюс това всеки си има собствен глас, така че подражаването на някой и опитването да докараш точно неговия глас е пълна загуба на време. Дори да ти се получава, какъв е смисъла да си имитатор?

От това, което аз знам, трябва да имаш правилна техника на пеене. В смисъл не е нужно да пееш вярно и т.н., ама е нужно да знаеш как да дишаш, да си ползваш диафрагмата и т.н. Това са ми го казвали хора, които могат и 2-те и са ходили и на учители (Естествено не за да учат growl-овете, ама веднъж знаеш ли как стават нещата правилно, всичко се подрежда)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз казвам как аз се научих , няма по-добро нещо от силна музика и микрофон , за научаването на такъв тип "пеене", ако си такъв професионалист , може да дадеш по-алтернативен метод за изкарване на дерящи вокали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.