Jump to content
Българският форум за музиканти

Pickup за акустична китара


Recommended Posts

Някой да знае дали има такива чудесии в България? Смисъл от тези дето се закрепят за дупката, че скоро ще имаме концерт на даскалото а акустика съм чувал че не се усилва мн добре с микрофони. 

 

П.П.

 

http://cdn.mos.musicradar.com/images/Product%20News/Guitar/Mar08/shadow-sh-141-acoustic-pickup-200-80.jpg

 

http://fretpoint.com/wp-content/uploads/2009/03/lr-baggs-acoustic-pickup.jpg

 

http://images.monstermarketplace.com/guitars-and-accessories/dean-markley-promag-plus-xm-acoustic-guitar-pickup-700x466.jpg

 

За тези говоря.

 

П.П.П.

 

Притежавам Ibanez V50SB

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, във всеки от по-големите магазини трябва да има такива адаптери. Качествените обаче са доста скъпи. 

Нека по-опитните китаристи да си кажат мнението, но до колкото аз знам акустична китара се озвучава по-добре с микрофон.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С микрофон се постига най-автентичен звук от акустичната китара. Всичко друго е повече или по-малко компромис, даже и с най-скъпите аксесоари. За един концерт не си струва да даваш пари. Гледай да не мърдаш много и да запазваш позицията на инструмента спрямо микрофона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е късно, но все пак ще споделя своя горчив опит. Озвучаването на акустична китара е много тънка и трудна работа, и най-лесният вариант е, ако ще свириш инцидентно пред хора е да намериш някой да ти услужи с акустична с пиезо адаптер или вземи под наем. Всичко друго ще те вкара в излишни разходи със съмнителен резултат - и най-обикновената ламинат китарка с пиезо адаптер ще зазвучи по-лесно, от колкото всички други методи. С микрофон (дори динамичен) китарата звучи най-автентично, но при кофти помещения, уредби и шумна публика, или не се чува достатъчно силно, или ще си имаш китка проблеми с микрофонии и т.н., които предвид училищното мероприятие едва ли ще има кой да реши.

 

Магнитните адаптери, които си показал за разлика от пиезото имат това предимство, че лесно се слагат, усилват доволно, не правят проблеми с микрофонии, но евтините ( и пасивни ), изискват някакъв преамп/активен DI box - това за да не звучат като кофти банджо, но въпреки това пак си звучат почти като електрическа. Скъпите са доста по-добри в това отношение, но и затова са скъпи, въпреки че и те рядко се ползват самостоятелно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.