Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier Precision Bass


lyu_records

Recommended Posts

Е,щом казваш най-вероятно е така.

 

Значи трябва да си купя и процесор (че си нямам) да си  дооправя звука. :)

 

Весели празници!

Ако кубето ти е достатъчно мощно и има вграден ефект, не е нужен процесор. Ако не е, можеш и, както казаха по-горе, с едно камионче да постигнеш необходимото. Лично за бих си избрал хорус, ако го нямах вграден :). Колкото до Док - ако можеш да си купиш (или си си купила) модел на Уоруик или Ибанец за хилядарка и нагоре - евала ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ох,не издържам... :)

 

Тъкмо се бях успокоил,но пак проблем...нямам кубе,а усилвател и боксове,нямам вграден ефект,но усилвателят ми е мощен-1200 вата.Явно пак ще трябва процесор или "камионче"(хорус) или трябва да се загледам в някой Уоруик или Ибанец,поне за хилядарка и нагоре :(

 

Весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 или трябва да се загледам в някой Уоруик или Ибанец,поне за хилядарка и нагоре :(

 

И задължително да е черен. Нали знаеш, че те свирят най-добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ian_vertongen, допусни, че общуваш музиканти, които имат дългогодишен опит, притежавали са разнообразно и качествено професионално оборудване (чиято цена за съжаление надхвърля сумата от 1000 лв в пъти) и които реагират на писанията ти доста толерантно - все още никой не ти е казал в прав текст да мислиш повече преди да пишеш  :)

 

 



 

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Колкото до Док - ако можеш да си купиш (или си си купила) модел на Уоруик или Ибанец за хилядарка и нагоре - евала ти.

 

"Евтинията" е преди всичко начин на мислене и отношение към работата. Парите са после.

... и да се надяваме че си объркал рода неволно ... че да не се налага, да правиш "информирана корекция"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ian_vertongen

 

"Въпреки че темата е стара искам да спомена, че и стагски струни от 20 лева вършат работа. На моя бас съм с такива и свири безпроблемно, дори се радвам, че не си купих от 30 лева нагоре, както мислех да направя. Друг вариант са хартке от 22 лева, но в комплекта ниските са по-тънки. От всичко което съм видял и прочел да момента, по въпроса цена-качество, съм стигнал до извода, че е спорно и относително за всеки инструмент и  музикант. За мен специално може да се докара приличен звук за записи и концерти дори с евтини инструменти. По-голяма роля играят процесора и кубето, към които е включен инструмента."

 

Не знам колко пъти започвам да пиша този коментар и всеки път спирам и трия, защото усещам, че съм краен. Евтината струна е компромис, който директно се отразява на крайния резултат - свиренето. Евтин инструмент и апаратура за запис и концерт не е грижа да се използват. Никой не е наложил догми за това, че само със скъпи такива се правят тези благи за нас неща. Просто резултатът ще е по-различен от този, който ще получиш с по-висок клас апаратура, а в не малко случаи ще е и плачевен. В грешка си с мисълта ти за процесора и кубето. Всяко нещо в твоя чейн е от огромна важност, но аз лично гледам първо какви комбинации от дървесина и електроника са използвани за конкретния бас, който искам да притежавам, като това е съобразено с музиката, която искам да свиря. Ходя по магазини, полафвам си с консултантите там(ужасно много се радвам, че в магазините започнаха да взимат на работа консултанти, а не прости продавачи!), пием по кафенце, тествам и ако нещо ми хареса го отнасям на прибежки. Процесор надали ще използвам в този си живот отново, защото това е най-прекрасния начин да залича всичко като живина в звука на баса, който съм избирал така прилежно преди това. Само заради някой друг експеримент може, но пак надали, защото процесорите, които си струват инвестицията са меко казано скъпи.

Що се отнася до озвучителната схема, която използваш, то това е твой личен избор. Аз смятам, че като си на сцена е много хубаво да се чуваш и поради тази причина скачам на мощности. Свиренето на един инструмент е прекрасно нещо, но трябва да бъде направено културно и с мисъл, а не да са похарчени едни пари, колкото и малко да са те, за една апаратура, която е взета, за да върши някаква работа. Има 2, но има и 200. Не е само въпрос на възможности, а е въпрос и на подобряване на качеството на звука ти. От личен опит ще ти споделя, че за да имам желаната от мен апаратура съм се лишавал от ужасно много в живота си докато можех.

 

Също е хубавко да ти обърна внимание, че след твоя коментар са ти писали хора, които когато говорят и свирят, повечето от нас седят и слушат. ;) Това го казвам ей така, просто като да съм споделил нещо в офтопик. Ако се зачетеш повече по темите, в които са писали те, ще разбереш за това какъв е басисткия контингент в този форум. Някак успяхме да опазим нашата Sancta Sanctorum от напористи малолетни симпатяги, които смятат, че бас китарата е най-добрия начин да си интересен на малките кифленца. Възрастни хора сме и имаме не малко уважение един към друг и ще те помоля да мислиш повече преди да пишеш.

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак успяхме да опазим нашата Sancta Sanctorum от напористи малолетни симпатяги, които смятат, че бас китарата е най-добрия начин да си интересен на малките кифленца. Възрастни хора сме и имаме не малко уважение един към друг и ще те помоля да мислиш повече преди да пишеш.

 

Поздрави,

Вик

Ето тези две изречения синтезират реакцията от последните писания на въпросното лице  най-добре. Някой трябваше да го напише, благодаря, за което!

Ако сами не се погрижим за чистотата на едно от малкото останали неомаскарени места в нашето виртуално пространство, помията ще ни залее със силата на цунами след силно земетресение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно вярно само дето има много от колеги дето са били на същото дередже!  :greenball:

Най-важното е човек да се забавлява и да му е гот. Сега по темата; Скуеърчето е приемлив инструмент, на мен ми върши прекрасна работа и ми е удобен. Купих си струни Фендер за 50 кинта но още не съм ги сменил 45 на 105 са, така ме посъветваха от магазина от където ги взех. Все пак аз не съм басист но и се радвам много пък като ги сменя ще кажа стават ли. 

П. П. Мили младежи свирете повече с каквото ви попадне и не влизайте в хардуерни филми :excl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В хардуерния филм се влиза неизбежно.Но въпросът е кога...Ако влезеш прекалено рано е все едно да вземеш суперкомпютър на начинаещ  програмист, току-що научил Hello world.А когато пишеш софтуер, който чувстваш, че има нужда от нов хардуер за да работи добре и да те вдъхновява за нови идеи - тогава е момента да влезеш във филма.И когато създаваш все по добър и изпипан код имаш нужда от все по-добър и изпипан хардуер за да се получава всичко добре.В единия случай е като да копаеш с мотика 100 декара царевица, в другия - да имаш комбайн и да жънеш 3 квадрата жито.Всяко нещо с времето си, но все пак ми се искаше когато бях млад и прохождах на баса нашите да ми бяха взели Алембик, а не да кърта на Кремоната години наред...мамка му, добрата техника ПОМАГА! :metalist:

Редактирано от Abbath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирене му е майката! А колко харуер минава през годините не е истина... Но все пак тук във форума за свирене не може да си пишем (музиката не се описва с думи тя се слуша и се свири) та остава да си пишем за хардуер.  :greenball:

Музикантите сме малко чешити:

Събрали се да пият "чай" двама музиканти и пият си "чая" двамата вече час а никой не обелва и дума. По едно време единия казъл "Абе дай да си гововорим нещо" а другия "То хубаво ще си говорим ма против кой ще си говорим"  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.