By
RaverWild
Привет. Реших да си направя експеримент.
Поради липса на възможност да правя музика в момента, а и наличие на Nintendo Switch, което бях купил преди близо 2г на сина ми, открих една програмка на KORG налична за Суич. Те Корг пускаха програмки и за Nintendo 3DS, но го нямах. И понеже въпросната ми падна с намаление (има я само дигитална) си я купих и пробвах да натракам нещо.
Да се има предвид, че каквото се вижда/чува е натраквано само и единствено с контролера на нинтендото (демек с джой-коновете) (дам, възможно е, показвам резултат). Тоест - няма МИДИ-клавиатури и тем-подобни нормални неща в случая. Кликал съм да слагам ноти една-по-една с бутона на контролера.
Другото да се има предвид е, че звука е суров. Тоест - нищо не съм пипал по него, защото също е и демо какъв е звука през жака за слушалки. През HDMI връзка към телевизора е друго - телевизора изкарва съвсем друго, но това което чувате е от слушалките.
Третото да се има предвид е, че въпросното програмче е много прилично, но не открих добри акустични семпли. Иначе за синтезаторен звук бива. И въобще не можеш да му вкараш звук - каквото има налично - това е.
И последно - въпросната програмка Korg Gadget я има и за Apple устройства (телефони и таблети), обаче там е версия 2, докато за Нинтендо е версия 1, тоест имам по-старото и ограничено, но това е положението.
В крайна сметка резултата от експеримента за мен е, че може да се прави музика с това. То на рекламата даже показват как може да се ползва тъч-екрана и контролерите и по друг начин, но не е пълна подръжката на екрана и в крайна сметка едно-по-едно да вписваш ноти с кликове се оказва по-прецизно. И е забавно. Имат и режим-игра - няколко човека може да правите една песен за време примерно, но няма с кой да го пробвам това. Търсих онлайн-играчи - няма.
И така. Да, не е сериозно, но вади приятен резултат и е забавно. Колкото до записа - предполагам може и по-добре да се запише, но ич ме няма в звукозаписа. Все пак като цяло мисля бива.
Мерси за отделеното време.
Recommended Posts